Je bijnaam wijzigen

Je bijnaam is standaard de eerste naam die aan je Google-account is gekoppeld. Je kunt echter een andere bijnaam instellen en de Google Assistent laten weten hoe de naam moet worden uitgesproken.

Je bijnaam wijzigen

1. Zorg ervoor dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je speaker of scherm voor Google Nest of Google Home.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Instellingen   Meer instellingen.
  4. Tik op Algemene gegevens en dan Bijnaam en dan Bewerken  en dan OK.
  5. Kies een van deze drie opties om de uitspraak te controleren:
    1. Standaard gebruiken: Tik op Standaard gebruiken. Als je de uitspraak wilt horen, tik je op Afspelen. Als deze onjuist is, spel dan de correcte versie of neem je eigen uitspraak op.
    2. Spellen: Tik op Spellen  typ je naam  tik op Afspelen.
      Tip: Gebruik het alfabet om de uitspraak te spellen. Zo kun je Eva spellen als Ayva.
    3. Je eigen naam opnemen: Tik op Je eigen naam opnemen  tik op Opnemen  spreek je naam uit. Als je de uitspraak wilt horen, tik je op Afspelen. Tik op Opnieuw opnemen om je naam opnieuw op te nemen.