Je bijnaam wijzigen

Je bijnaam is standaard de eerste naam die aan je Google-account is gekoppeld. Je kunt echter een andere bijnaam instellen en de Google Assistent laten weten hoe de naam moet worden uitgesproken.

Je bijnaam wijzigen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik rechtsonder in het startscherm van de app op Account .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Tik onder 'Persoonlijke gegevens' op Algemene informatie en dan Bijnaam.
  6. Tik bij 'Hoe moet de Assistent je noemen?' op Bewerken Bewerkenen dan typ je bijnaam en dan OK.
  7. Kies een van deze drie opties om de uitspraak te controleren:
    1. Standaard gebruiken: Tik op het keuzerondje naast Standaard gebruiken. Tik op Afspelen om de uitspraak te beluisteren. Als deze onjuist is, spel dan de correcte versie of neem je eigen uitspraak op.
    2. Spellen: Tik op het keuzerondje naast Spellen en dan typ je naam en tik op OK en dan Afspelen.
      Tip: Gebruik het Latijnse alfabet om de uitspraak te spellen. Zo kun je Eva spellen als Ayva.
    3. Je eigen naam opnemen: Tik op het keuzerondje naast Je eigen naam opnemen en dan Opnemen en dan zeg je naam. Tik op Afspelen om de uitspraak te beluisteren. Tik op Opnieuw opnemen om je naam opnieuw op te nemen.