Je bijnaam wijzigen

Je bijnaam is standaard de eerste naam die aan je Google-account is gekoppeld. Je kunt echter een andere bijnaam instellen en de Google Assistent laten weten hoe de naam moet worden uitgesproken.

Je bijnaam wijzigen

1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of aan hetzelfde account is gekoppeld als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik rechtsboven op je account.
  4. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  5. Tik op Instellingen voor de Assistent en dan Algemene informatie en dan Bijnaam en dan Bewerken  en dan OK.
  6. Kies een van deze drie opties om de uitspraak te controleren:
    1. Standaard gebruiken: Tik op Standaard gebruiken. Als je de uitspraak wilt horen, tik je op Afspelen. Als deze uitspraak onjuist is, spel je de correcte versie of neem je je eigen uitspraak op.
    2. Spellen: Tik op Spellen typ je naam tik op Afspelen.
      Tip: Gebruik het alfabet om de uitspraak fonetisch te spellen. Zo kun je Anouk spellen als Anoek.
    3. Je eigen naam opnemen: Tik op Je eigen naam opnemen tik op Opnemen spreek je naam uit. Als je de uitspraak wilt horen, tik je op Afspelen. Tik op Opnieuw opnemen om je naam opnieuw op te nemen.