Hitta mobilen med Google-assistenten

Tappa aldrig bort mobilen igen. Du kan be Google-assistenten att ringa din mobil.

Detta behövs

• En iOS-mobil med mobildata- eller Wi-Fi-anslutning
  • Ditt telefonnummer måste finnas i Google-kontot
    1. Besök https://myaccount.google.com/privacyföljt avTelefonnummer följt av Lägg till alternativt telefonnummer följt av följ anvisningarna.

Steg 1. Konfigurera anpassning

Om flera personer använder samma Google Home-enhet måste alla som vill ringa upp sin mobil länka sitt Google-konto och sin röst till Google Home. Det gäller även personen som konfigurerade Google Home-enheten.

Du kan hoppa över det här steget om det bara är du som använder Google Home eller om du redan har länkat ditt Google-konto och din röst.

Länka ditt Google-konto och din röst till en Google Home-enhet
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto nere till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home. Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet.
  4. Tryck på InställningarSettings icon eller Fler inställningar Nest and then image. fliken Assistent Nest and then image. Voice Match Nest and then image. plus.
  5. Kontrollera att alla enheter som du vill länka rösten till är markerade.
  6. Tryck på Fortsätt Nest and then image. Jag godkänner.
  7. Följ anvisningarna.
  8. Om personliga uppgifter ska kunna användas måste du aktivera personliga resultat. Tryck på Jag godkänner och fortsätt med konfigurationen av Voice Match.
  9. Du kan bjuda in andra att konfigurera Voice Match så att de får skräddarsydda resultat genom att trycka på BJUD IN, välja kontaktmetod och skicka inbjudan. Tryck på Nej tack om du vill hoppa över det här steget.

Steg 2. Hitta mobilen

Säg ”Ok Google, hitta/ring min mobil” så ringer Google-assistenten upp den.

Obs! Ingen ringsignal kommer att höras om mobilen

• är inställd på ljudlöst
  • inte har någon mobilsignal
  • inte är ansluten till internet.