Hitta mobilen med Google-assistenten

Tappa aldrig bort mobilen igen. Du kan be Google-assistenten att ringa din mobil.

Detta behövs

Android-mobil måste

• vara påslagen
  • vara inloggad på ett Google-konto
  • ha en mobildata- eller Wi-Fi-anslutning
  • vara synlig på Google Play
  • ha Plats aktiverat
  • ha Hitta min enhet aktiverat. När du har loggat in på ett Google-konto på en Android-enhet är Hitta min enhet aktiverat som standard.

Steg 1. Konfigurera anpassning

Om flera personer använder samma Google Home-enhet måste alla som vill ringa med sin egen mobil länka sitt Google-konto och sin röst till Google Home. Det gäller även personen som konfigurerade Google Home-enheten.

Du kan hoppa över det här steget om det bara är du som använder Google Home eller om du redan har länkat ditt Google-konto och din röst.

Länka ditt Google-konto och din röst till en Google Home-enhet
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är det som är länkat till Google Home- eller Google Nest-enheten. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Tryck på Inställningar för Assistent  Assistent  Voice Match  Lägg till en enhet.
  5. Kontrollera att alla enheter som du vill länka rösten till är markerade.
  6. Tryck på Fortsätt  Jag godkänner..
  7. Följ anvisningarna i appen.
  8. Om personliga uppgifter ska kunna användas måste du aktivera personliga resultat. Tryck på Jag godkänner och fortsätt med konfigurationen av Voice Match.
  9. Du kan bjuda in andra att konfigurera Voice Match så att de får skräddarsydda resultat genom att trycka på bjud in, välja kontaktmetod och skicka inbjudan. Tryck på Nej tack om du vill hoppa över det här steget.

Steg 2. Hitta mobilen

Säg ”Ok Google, hitta/ring min mobil” så ringer Google-assistenten upp den, även om den är inställd på läget Stör ej.