To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Je telefoon, tablet of accessoire vinden met een Google Nest-apparaat

Raak je apparaat nooit meer kwijt. Je kunt je Google Nest-apparaat met de Assistent vragen je Android-telefoon, iPhone, tablet of accessoire dat werkt met het Vind mijn apparaat-netwerk te vinden.

Wat je nodig hebt

Voor deze functie heb je een Google Nest-apparaat met de Assistent nodig, zoals een Google Nest-speaker of -scherm of een Nest Wifi-router of -punt.

Zorg dat je Android-telefoon en -tablet en compatibele accessoire aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Het apparaat krijgt stroom.
  • Het is verbonden met mobiele data of wifi.
  • Het is ingelogd op een Google-account.
  • Vind mijn apparaat staat aan.
  • Het apparaat is zichtbaar op Google Play.

Als je verificatie in 2 stappen gebruikt, ga je naar Back-upmethoden voor verificatie in 2 stappen.

Belangrijk: Accessoires moeten vindbaar zijn via het Vind mijn apparaat-netwerk.

Vind mijn apparaat instellen

Als meerdere mensen hetzelfde Google Nest-apparaat met de Assistent gebruiken, moet iedereen die een kwijtgeraakt apparaat wil laten overgaan, hun Google-account koppelen en Voice Match instellen, ook degene die het apparaat heeft ingesteld.

Als jij de enige persoon bent die het Google Nest-apparaat met de Assistent gebruikt of als je je Google-account en stem al hebt gekoppeld, kun je deze stap overslaan.

Je Google-account koppelen en Voice Match instellen op je Google Nest-apparaat
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen  en dan Google Assistent en dan Voice Match.
  3. De app toont je alle apparaten die Voice Match ondersteunen. Tik op een apparaat om Voice Match aan of uit te zetten.
    • Als je geen apparaten hebt waarvoor Voice Match aanstaat, tik je op Aan de slag en volg je de stappen in de app.
    • Als je Voice Match automatisch wilt aanzetten voor nieuwe apparaten in hetzelfde huis, zet je Apparaten die je later toevoegt aan.

Je Android-telefoon of -tablet of een compatibel accessoire vinden

Zeg 'Hey Google, vind mijn telefoon' of 'bel mijn koptelefoon' en de Google Assistent laat je apparaat overgaan, ook als de modus Niet storen is ingesteld op het apparaat.

Gerelateerde bronnen: