To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hitta din telefon, surfplatta eller ditt tillbehör med en Google Nest-enhet

Tappa aldrig bort din enhet igen. Du kan be Google Nest-enheten med Google Assistent att hitta din Android-telefon, iPhone, surfplatta eller andra tillbehör som är kompatibla med Hitta min enhet-nätverket.

Konfigurera Hitta min iPhone

Om du vill att Google Assistent ska kunna hjälpa dig att hitta din iPhone måste du aktivera aviseringar från Google Home-appen och konfigurera Voice Match. Därefter kan du säga ”Hitta min iPhone” eller ”Var är min iPhone?” till din Google Nest-enhet med Google Assistent om du inte hittar telefonen. Aktivera viktiga varningar om du vill att Google Assistent ska kunna hjälpa dig att hitta telefonen även när den är inställd på ljudlöst eller Stör ej.

Obs! Om du inte aktiverar aviseringar kan Google Assistent fortfarande ringa det telefonnummer som är länkat till Google-kontot, men ingen avisering skickas.

Den här funktionen är endast tillgänglig i USA och Kanada för iOS.

Detta behövs

Aktivera aviseringar och viktiga varningar

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar följt av Aviseringar.
  3. Tryck på Allmänna aviseringar följt av Viktiga varningar följt av Aktivera viktiga varningar.
    • En avisering visas högst upp på skärmen. Tryck på Aktivera viktiga varningar följt av Öppna inställningarna.  Då öppnas skärmen för Google Home i appen Inställningar på din iPhone.
    • Om alternativet för att aktivera aviseringar inte visas kan det innebära att aviseringar redan har aktiverats.
  4. Tryck på Aviseringar följt av aktivera Tillåt aviseringar och Viktiga varningar.

Ställ in Voice Match

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på ditt konto.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till högtalaren eller skärmen. Om det är rätt konto trycker du på  Stäng för att återgå till föregående skärm.

• Du byter konto genom att trycka på triangeln bredvid Google-kontot och sedan trycka på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Tryck på Inställningar   Google Assistent Voice Match.
  5. Tryck på Fortsätt Jag godkänner.
  6. Följ anvisningarna i appen.
  7. Om personliga uppgifter ska kunna användas måste du aktivera personliga resultat. Tryck på Aktivera och fortsätt att ställa in Voice Match.
  8. Du kan bjuda in andra att ställa in Voice Match så att de får skräddarsydda resultat. Gör så här: tryck på Bjud in välj kontaktmetod och skicka inbjudan. Tryck på Nej tack om du vill hoppa över det här steget.
  9. Kontrollera att alla enheter som du vill använda Hitta min telefon med är markerade.

Hitta din iPhone

Säg ”Hey Google, hitta min telefon” eller ”hitta min iPhone”. Google Assistent ska då skicka en avisering till din iPhone så att den ringer i cirka 25 sekunder. Du stänger av ringsignalen och tar bort aviseringen genom att trycka på aviseringen.

Obs! Google Assistent skickar aviseringen till den iPhone där du loggade in i Home-appen Google Home-appen senast. Assistenten säger även till vilken iPhone den ringer till.

Du får ingen avisering på telefonen om den

• är inställd på ljudlöst eller Stör ej, såvida du inte har aktiverat viktiga varningar
  • inte har någon mobilsignal eller inte är ansluten till internet

Relaterade resurser: