To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Pausa internet på begäran eller enligt ett schema

Med wifi-paus kan du pausa internet för en grupp enheter eller för enskilda enheter i Google Home-appen. Det går även att ställa in ett schema i förväg för regelbundna rutiner, till exempel vid läggdags eller för läxläsning utan distraktioner.

Obs! Funktionerna i Familjens wifi kan inte användas med enheter som använder en privat adress eller en slumpgenererad MAC-adress. Den här inställningen på telefonen, surfplattan, datorn eller någon annan enhet gör att enheten inte kan identifieras. Om du får problem när du försöker använda Familjens wifi kan du ändra eller inaktivera enhetens inställning för slumpgenererad MAC.

Pausa och återuppta internet på enheter

Pausa och återuppta en grupp

Innan du börjar skapar du en grupp för Familjens wifi.

Med Google Home-appen

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Familjens wifi.
  3. Tryck på Pausa eller Återuppta under gruppnamnet. Du kan behöva svepa åt vänster så att fler grupper visas.

Med Google Assistent

Du kan pausa och återuppta ansluningen för grupper med hjälp av rösten. Säg ”Hey Google” följt av
  • ”Pausa wifi för [gruppnamnet för Familjens wifi].”
  • ”Återuppta wifi för [gruppnamnet för Familjens wifi].”

Den här funktionen är tillgänglig för Google Nest Wifi-system i Home-appen. Läs mer om hur du konfigurerar Voice Match och styr enheter med rösten.

Pausa och återuppta en enskild enhet

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Enheter.
  3. Tryck på enheten du vill pausa följt av Pausa enhet följt av en tidsperiod för paus följt av  Spara. Tryck på Pausad enhet om du vill fortsätta.

Schemalagda pauser

Skapa en schemalagd paus

Du kan pausa internet automatiskt för vardagshändelser som barnens läggtid eller familjemiddagar. Skapa ett schema och välj vilka grupper schemat ska gälla för. De valda enheterna kopplas från och ansluts till internet igen enligt schemat.

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Familjens wifi följt av Lägg till  följt av Schema .
  3. Ge schemat ett namn.
  4. Välj en grupp följt av tryck på Nästa.
  5. Välj en starttid, sluttid och vilka dagar du vill att den schemalagda pausen ska ske.
  6. Tryck på Klart.

Ändra en schemalagd paus

Du kan ändra namn, schemalagda tider och vilka grupper som är kopplade till schemat.

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Familjens wifi följt av ditt schema.
  3. Redigera schemat och tryck sedan på Klar.

Visa kommande scheman

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Wi-Fi  följt av Familjens Wi-Fi.

Skjuta upp aktiva eller kommande scheman

Ibland händer oväntade saker som gör att du kanske vill skjuta upp en schemalagd paus.

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Wi-Fi  följt av Familjens Wi-Fi.
  3. Tryck på Mer 더보기 bredvid schemat du vill skjuta upp följt av Fördröj med 30 min.

Hoppa över ett schema

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Wi-Fi  följt av Familjens Wi-Fi.
  3. Tryck på Mer 더보기 bredvid schemat du vill hoppa över följt av Hoppa över.

Avsluta en schemalagd paus tidigare

Du kan avsluta ett aktivt schema före den angivna sluttiden. När du har avslutat det aktiva schemat återupptas wifi för enheterna i gruppen. Schemat börjar gälla nästa schemalagda tid.

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Wi-Fi  följt av Familjens Wi-Fi.
  3. Tryck på Mer 더보기 bredvid schemat du vill avsluta följt av Avsluta schema.

Återansluta en pausad enhet

Om du av misstag råkar pausa enheten som du använder Google Home-appen på kan du ansluta den till internet igen på följande sätt:

• Om du har en enhet med dataabonnemang kan du inaktivera wifi och använda mobildata för att komma åt Google Home-appen. Öppna sedan appen och återuppta anslutningen för enheten.
  • Om du har åtkomst till en annan enhet med Google Home-appen kan du återuppta anslutningen för enheten på den.
  • Internetdela en wifi-anslutning från en telefon eller surfzon hemma och anslut enheten till den. Öppna sedan appen och återuppta anslutningen på enheten.
  • Gå någon annanstans där det finns wifi och återuppta wifi-anslutningen där.