To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nieuws afspelen op tv's met Chromecast via uw Google-speaker of -scherm

Bekijk het nieuws op elke tv met spraakondersteuning en een Chromecast of Chromecast ingebouwd. U heeft alleen uw stem, YouTube en een speaker of scherm voor Google Nest of Google Home nodig.

Deze functionaliteit is beschikbaar in de Verenigde Staten.

Stap 1. Tv's koppelen via de Google Home-app

Tv's aan uw speaker of scherm koppelen

Opmerking: De volgende stappen zijn optioneel als je de tv alleen wilt bedienen met je mobiele apparaat of tablet. Als je de tv wilt bedienen met spraakopdrachten via je speaker of scherm, volg je de onderstaande stappen.

1. Zorg dat je telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker, scherm, Chromecast of Pixel Tablet.
  2. Open de Google Home-app .
  3. Tik op je account.
  4. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.

5. Tik op Favorieten of Apparaten
  6. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  7. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen.
  8. Selecteer in het gedeelte Instellingen voor de Google Assistent je voorkeur voor Persoonlijke resultaten en Voice Match.

Opmerking: Als je de melding 'Fout bij het koppelen van het apparaat' krijgt, moet je je Chromecast-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Cast-apparaten met spraakondersteuning voor videonieuws

De volgende cast-apparaten kunnen videonieuws afspelen via uw speaker of scherm voor Google Nest of Home.

1. Chromecast
  2. Tv's met Chromecast ingebouwd
  3. Android TV

Belangrijk: Bepaalde smart-tv's lijken cast-technologie te ondersteunen (omdat de functionaliteit vergelijkbaar is met casten), maar ondersteunen cast-technologie niet echt. Hier vindt u een lijst met smart-tv's die cast-technologie ondersteunen.

Stap 2. Nieuws kijken op YouTube

Actie: Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en vervolgens…
Algemeen nieuws kijken 'Kijk naar het nieuws', 'Kijk naar het nieuws op mijn tv', 'Wat is het laatste videonieuws?', 'Speel nieuwsvideo's af'

Nieuws uit een bepaalde categorie kijken

De categorieën omvatten sport, politiek, zakelijk en meer.

'Kijk naar het <categorie>-nieuws', 'Kijk naar het <categorie>-nieuws op mijn tv', 'Speel <categorie>-nieuws af op mijn tv'
Nieuws van een bepaalde provider kijken 'Kijk naar het <provider>-nieuws', 'Kijk naar het <provider>-nieuws op mijn tv'
Nieuws met een bepaald onderwerp kijken 'Kijk naar nieuws over <onderwerp>', 'Speel nieuws over <onderwerp> af op tv'
Pauzeren  'Pauzeer'
Hervatten 'Hervat'
Stoppen 'Stop'
Volgend nieuwsartikel bekijken   'Volgende', 'Sla dit over'
Vorig nieuwsartikel bekijken   'Vorige'
Terugspoelen/vooruitspoelen 'Spoel dertig seconden terug', 'Spoel terug', 'Spoel 30 seconden vooruit'
Vragen naar wat er wordt afgespeeld (nieuws) 'Wat wordt er afgespeeld?', 'Wat wordt er afgespeeld op mijn tv?'

Andere manieren om muziek te bedienen

Via het Google Nest- of Home-apparaat

Speakers

Google Home Google Home

Actie: Aanraking: Afbeelding
Wekker of timer afspelen, pauzeren of stoppen Tik één keer op de bovenkant van het apparaat.
Het volume hoger zetten Swipe rechtsom op de bovenkant van het apparaat.

Het volume lager zetten

Swipe linksom op de bovenkant van het apparaat.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0, dan gebeurt het volgende:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume
Je verzoek starten Houd je vinger op de bovenkant van het apparaat.

Microfoon aan- of uitzetten

Druk achter op het apparaat op de knop om de microfoon uit te zetten.

Opmerking: Als je de microfoon uitzet, kan de Google Assistent niet luisteren of met je communiceren.

Apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen Houd de knop voor het terugzetten van de fabrieksinstellingen ingedrukt. Die vind je achter op de Google Home.
De stroom uitzetten Haal de stroomkabel uit de Google Home.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (2e generatie)

Opmerking: De Google Nest Mini (2e generatie) heeft een schroefgleuf voor muurbevestiging aan de achterzijde. Als je apparaat geen schroefgleuf voor muurbevestiging heeft, is het een Google Home Mini (1e generatie).

Als je de bediening aan de rechterkant en de linkerkant wilt omkeren, open je de Google Home-app Tik op Favorieten of Apparaten houd je vinger op de tegel van je Nest Mini. Tik op Instellingen Audio Bediening omkeren.

Actie: Aanraking: Afbeelding
Media afspelen, pauzeren of stoppen of een huidig telefoongesprek beëindigen Tik in het midden van de Nest Mini. Google Nest Mini center tap
Een wekker of timer stoppen die afgaat Tik in het midden van de Nest Mini. Google Nest Mini center tap

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van de Nest Mini.

Het volume gaat van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Google Nest Mini volume up

Het volume lager zetten

Tik op de linkerkant van de Nest Mini.

Het volume gaat van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0, dan gebeurt het volgende:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume
Google Nest Mini volume down

Microfoon aan- of uitzetten

Verschuif de schakelaar naast het netsnoer.

• Als de microfoon aanstaat, zijn de lampjes wit
  • Als de microfoon uitstaat, zijn de lampjes en schakelaar oranje

Opmerking: Als je de microfoon uitzet, kan de Google Assistent niet luisteren of met je communiceren.

Google Nest Mini mic on-off

Apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Zet de microfoon uit en houd je vinger op de lampjes in het midden van de Nest Mini.

Houd je vinger ongeveer 15 seconden zo.

Google Nest Mini reset
De stroom uitzetten Haal de stroomkabel uit de Nest Mini. Google Nest Mini unplug

Google Home Mini Google Home Mini (1e generatie)

Actie: Aanraking: Afbeelding
Media afspelen, pauzeren of stoppen of een huidig telefoongesprek beëindigen Houd je vinger op een van de zijkanten van de Home Mini.

Een wekker of timer stoppen die afgaat

Houd je vinger op een van de zijkanten van de Home Mini.

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van de Home Mini.

Het volume gaat van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Het volume lager zetten

Houd je vinger op de linkerkant van de Home Mini.

Het volume gaat van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0, dan gebeurt het volgende:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume

Microfoon aan- of uitzetten

Verschuif de schakelaar naast het netsnoer.

• Als de microfoon aanstaat, zijn de lampjes wit
  • Als de microfoon uitstaat, zijn de lampjes en schakelaar oranje
Opmerking: Als je de microfoon uitzet, kan de Google Assistent niet luisteren of met je communiceren.

Apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Houd de knop ingedrukt voor het terugzetten van de fabrieksinstellingen onder de stroomkabel onder op de Home Mini. Zoek naar een stip op de basis.

Houd deze ongeveer 12 seconden ingedrukt.

De stroom uitzetten Haal de stroomkabel uit de Home Mini.

Google Home Max Google Home Max

Actie: Aanraking: Afbeelding

Media afspelen, pauzeren of stoppen

Een wekker of timer stoppen die afgaat

Een gesprek beëindigen

Horizontale plaatsing: tik op de lijn boven op de Google Home Max.

Verticale plaatsing: tik op de lijn aan de rechterkant van de Google Home Max.

Het volume hoger zetten

Horizontale plaatsing: swipe van links naar rechts langs de lijn boven op de Google Home Max.

Verticale plaatsing: swipe omhoog langs de lijn aan de rechterkant van de Google Home Max.

Het volume lager zetten

Horizontale plaatsing: swipe van rechts naar links langs de lijn boven op de Google Home Max.

Verticale plaatsing: swipe omlaag langs de lijn aan de rechterkant van de Google Home Max.

Microfoon aan- of uitzetten

Verschuif de schakelaar achter op de Google Home Max.

• Als de microfoon aanstaat, zijn de lampjes wit
  • Als de microfoon uitstaat, zijn de lampjes en schakelaar oranje

Je kunt de microfoon niet aan- of uitzetten met je stem of de Google Home-app.

Opmerking: Als je de microfoon uitzet, gebeurt het volgende:

• De Google Assistent kan niet luisteren of met je communiceren
  • Ruimte-EQ staat uit

Apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Houd de knop voor het terugzetten van de fabrieksinstellingen ingedrukt. Die vind je boven de stroomkabel achter op de Google Home Max. Zoek de kleine grijze knop.

Houd deze ongeveer 12 seconden ingedrukt.

De stroom uitzetten Haal de stroomkabel uit de Google Home Max.

Google Nest Audio Google Nest Audio

Actie: Aanraking: Afbeelding
Media afspelen, pauzeren of stoppen of een huidig telefoongesprek beëindigen Tik in het midden van de Nest Audio.
Een wekker of timer stoppen die afgaat Tik in het midden van de Nest Audio.

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van de Nest Audio.

Het volume gaat van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 5%.

Het volume lager zetten

Tik op de linkerkant van de Nest Audio.

Het volume gaat van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 5%.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0, dan gebeurt het volgende:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume

Microfoon aan- of uitzetten

Verschuif de schakelaar naast het netsnoer.

• Als de microfoon aanstaat, zijn de lampjes wit
  • Als de microfoon uitstaat, zijn de lampjes en schakelaar oranje
Opmerking: Als je de microfoon uitzet, kan de Google Assistent niet luisteren of met je communiceren.

Apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Zet de microfoon uit en houd je vinger op de lampjes in het midden van de Nest Audio.

Houd je vinger ongeveer 15 seconden zo.

De stroom uitzetten Haal de stroomkabel uit de Nest Audio.

Nest Wifi point Google Nest Wifi-punt

Actie: Aanraking: Afbeelding
Media afspelen, pauzeren of stoppen of een huidig telefoongesprek beëindigen Tik in het midden van het Nest Wifi-punt. Nest Wifi center tap
Een wekker of timer stoppen die afgaat Tik in het midden van het Nest Wifi-punt. Nest Wifi center tap

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van het Nest Wifi-punt.

Het volume gaat van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Nest Wifi point volume up

Het volume lager zetten

Tik op de linkerkant van het Nest Wifi-punt.

Het volume gaat van 0 tot 100%. Met elke tik wijzig je het volume met 10%.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0, dan gebeurt het volgende:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume
Nest Wifi point volume down

Microfoon aan- of uitzetten

Verschuif de schakelaar naast het netsnoer.

• Als de microfoon aanstaat, zijn de lampjes wit
  • Als de microfoon uitstaat, zijn de lampjes en schakelaar oranje
Opmerking: Als je de microfoon uitzet, kan de Google Assistent niet luisteren of met je communiceren.
Nest Wifi point mic on-off
De stroom uitzetten Haal de stroomkabel uit het Nest Wifi-punt. Nest Wifi unplug

Schermen

Je kunt je Google Nest ook met het scherm bedienen.

Google Nest Hub

Actie: Aanraking: Afbeelding
Het volume hoger zetten Druk op de bovenste volumeknop achter op de Google Nest Hub.
Het volume lager zetten Druk op de onderste volumeknop achter op de Google Nest Hub.

Op je scherm vind je nog meer bedieningselementen om het volume van meerdere apparaten te beheren. Meer informatie over multi-room-bediening

Google Nest Hub Max

Actie: Aanraking: Afbeelding

Het volume hoger zetten

Druk op de bovenste volumeknop achter op de Nest Hub Max.

Het volume gaat van 0 tot 100%. Met elke keer drukken wijzig je het volume met 5%.

Het volume lager zetten

Druk op de onderste volumeknop achter op de Nest Hub Max.

Het volume gaat van 0 tot 100%. Met elke keer drukken wijzig je het volume met 5%.

Opmerking: Als het volume is ingesteld op 0, dan gebeurt het volgende:

• Het geluid van media staat uit
  • De Google Assistent spreekt op 5% van het volume

Op je scherm vind je nog meer bedieningselementen om het volume van meerdere apparaten te beheren. Meer informatie over multi-room-bediening

Vanuit de Google Home-app
  1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op Media  om muziek af te spelen of te stoppen. Opmerking: Als je met meer dan één apparaat of groep kunt afspelen, tik je op de naam van het apparaat of de groep die je wilt gebruiken om af te spelen.

Je apparaat speelt muziek van je standaard muziekservice af. Je kunt nummers pauzeren en hervatten, het volume aanpassen en vooruit- of terugspoelen.