Välja en prioriterad tv eller högtalare för video- och ljuduppspelning

Du kan välja en enhet för medieuppspelning som alltid spelar upp video och ljud utan att du måste ange enhetens namn i röstkommandot.

Varför välja en prioriterad tv eller högtalare?

VIDEO: Fördelar med att välja en prioriterad tv

Om du har fler än en länkad tv (med Chromecast, Chromecast Ultra eller inbyggd Chromecast) måste du som standard uttryckligen säga namnet på den tv/Chromecast som ska användas för uppspelning (t.ex. tv:n i vardagsrummet) för att spela upp YouTube-videor och tv-program och filmer på Google Home.

Nu kan du välja en prioriterad enhet för alla röstkommandon för videouppspelning som du använder med Google Home. Med dessa röstkommandon kan du spela upp innehåll på den prioriterade enheten utan att specificera enhetens namn.

Om du vill spela upp media på en enhet som inte är den prioriterade tv:n kan du fortfarande säga att medieinnehållet ska spelas upp på den enheten (t.ex. på <X-tv:n>).

Enheter med stöd för att casta video

1. Chromecast (första generationen), Chromecast och Chromecast Ultra
  2. Android TV
  3. Tv med inbyggd Chromecast
LJUD: Fördelar med att välja en prioriterad högtalare

När du ber Google Home att spela upp ljud och musik spelas ljudet eller musiken upp på den inbyggda högtalaren som standard. Om du använder en ljudenhet med premiumljud och inbyggd Chromecast eller ljudgrupper för castning måste du uttryckligen säga namnet på den högtalare/grupp som ska användas för uppspelning (t.ex. ”Sovrumshögtalare” eller ”Hemgrupp”).

Nu kan du välja en prioriterad enhet för alla röstkommandon för ljuduppspelning som du använder med Google Home. Med dessa röstkommandon kan du spela upp innehåll på den prioriterade högtalaren/gruppen utan att specificera enhetens namn.

Om du vill spela upp media på en enhet som inte är den prioriterade högtalaren kan du fortfarande säga att medieinnehållet ska spelas upp på den enheten (t.ex. på <X-högtalaren>).

Överföringsenheter som stöds

1. Chromecast Audio
  2. Ljudgrupper för castning
  3. Ljudenheter med inbyggd Chromecast
  4. Chromecast (första generationen), Chromecast och Chromecast Ultra
  5. Android TV
  6. Tv med inbyggd Chromecast

Konfigurera din prioriterade tv eller högtalare

Steg 1. Länka tv-apparater och högtalare

Länka tv-apparater och högtalare till Google Home
  1. Kontrollera att din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast har konfigurerats och är i samma Wi-Fi-nätverk som Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Konto nere till höger.
  4. Tryck på Inställningar Settings icon.
  5. Tryck på Tv-apparater och högtalare under Tjänster. En lista med alla länkade enheter visas.
  6. Tryck på Lägg till .
  7. Google Home-appen söker efter högtalare med röststyrning i samma Wi-Fi-nätverk som Google Home. Obs! Du kan få se en lista över enheter som inte har röststyrning. Det går just nu inte att länka dessa till Google Home, men de blir tillgängliga inom kort.
  8. Tryck på kryssrutan bredvid enhetsnamnet för att lägga till en enhet. Du kan välja flera enheter. Tryck på Lägg till.

Obs! Om felmeddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa Chromecast-enheten till standardinställningarna.

Steg 2. Konfigurera din prioriterade enhet för medieuppspelning

1. Kontrollera att din Chromecast Audio eller högtalare med inbyggd Chromecast har konfigurerats och är i samma Wi-Fi-nätverk som Google Home.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  3. Visa tillgängliga Google Home-enheter genom att trycka på Konto nere till höger på startskärmen följt av Enheter Devices.
  4. Tryck på den Google Home-enhet som du vill ställa in föredragen enhet för medieuppspelning för.
  5. Tryck på Inställningar uppe till höger på enhetskortet.
  6. Tryck på Standardhögtalare för att välja tv eller högtalare som du vill använda när du spelar upp musik.
  7. Tryck på Standard-tv för att välja tv:n som ska prioriteras.

Tryck på Återställ om du vill återställa föredragen enhet.

Tips

1. Om du vill spela upp media på Google Home-enheten och inte på den prioriterade tv:n eller högtalaren säger du ”Ok Google, spela upp <media> på <Google Home-enhetens namn>”.
  2. Funktioner som inte stöds:
    1. Poddradio spelas upp lokalt på Google Home, inte på en tv eller högtalare.
    2. Nyheter spelas inte upp på tv-enheter, så om du ställer in en tv som prioriterad enhet att lyssna på spelar Google Home upp dem lokalt i stället.
  3. Du måste vara länkad till Google Home-enheten för att kunna ange prioriterad tv eller högtalare för den.
  4. Du kan ställa in en valfri enhet/grupp som prioriterad enhet för ljud- eller videouppspelning. Enheten/gruppen ska vara länkad till någon av de användare som är länkade till Google Home.
  5. När den prioriterade enheten inte är tillgänglig (offline eller avstängd) hör du ett meddelande om att den inte är tillgänglig.
  6. När du återställer standardinställningarna på Google Home-enheten eller din prioriterade tv/högtalare måste du tillämpa inställningen på nytt.