Velg en foretrukket TV eller høyttaler for avspilling av lyd og video

Du kan velge en avspillingsenhet som alltid spiller av lyd og video uten at du må ta med enhetens navn i talekommandoene.

Fordeler ved å velge en foretrukket TV eller høyttaler

VIDEO: Fordeler ved å velge en foretrukket TV

Hvis du har mer enn én tilknyttet TV (en TV med Chromecast / Chromecast Ultra eller en TV med Chromecast innebygd), må du som standard si navnet på TV-en/Chromecasten du vil bruke (f.eks. «TV-en i stuen»), for å spille av YouTube-videoer og TV-programmer og filmer via Google Home.

Nå kan du velge en foretrukket enhet for alle talekommandoer relatert til video som du bruker med Google Home. Disse talekommandoene fører til at innhold spilles på den foretrukne enheten – uten at du må spesifisere navnet på den.

Du kan fortsatt be om å spille av innhold på andre enheter enn den foretrukne TV-en ved å ta med «på <navnet på TV-en>» i kommandoen.

Støttede Cast-enheter for video

1. Chromecast (1. generasjon), Chromecast og Chromecast Ultra
  2. Android TV
  3. TV-er med Chromecast innebygd
LYD: Fordeler ved å velge en foretrukket høyttaler

Når du ber Google Home om å spille av lyd og musikk, spilles den av via høyttaleren som er innebygd i Google Home. Hvis du bruker en gruppe for lydcasting eller en lydenhet med høy lydkvalitet og Chromecast innebygd, må du spesifikt si navnet på høyttaleren/gruppen du vil spille av innholdet på (f.eks. «Høyttalerne på soverommet» eller «Hjemmegruppen»).

Nå kan du velge en foretrukket enhet for alle talekommandoer relatert til lyd som du bruker med Google Home. Disse talekommandoene fører til at innhold spilles på den foretrukne høyttaleren/gruppen – uten at du må spesifisere navnet på den.

Du kan fortsatt be om å spille av innhold på andre enheter enn den foretrukne høyttaleren ved å ta med «på <navnet på høyttaleren>» i kommandoen.

Støttede Cast-enheter

1. Chromecast Audio
  2. Grupper for lydcasting
  3. Lydenheter med Chromecast innebygd
  4. Chromecast (1. generasjon), Chromecast og Chromecast Ultra
  5. Android TV
  6. TV med Chromecast innebygd

Angi en foretrukket TV eller høyttaler

Trinn 1. Tilknytt TV-ene og høyttalerne dine

Knytt TV-er og høyttalere til Google Home
  1. Sørg for at Chromecast Audio-enheten eller høyttaleren med Chromecast innebygd er konfigurert og koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på Konto  nederst til høyre.
  4. Trykk på Innstillinger Settings icon.
  5. Trykk på TV-er og høyttalere under Tjenester. Du ser en liste over alle tilknyttede enheter.
  6. Trykk på Legg til .
  7. Google Home-appen søker etter høyttalere som har støtte for tale, på det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home. Merk: Det kan hende du ser en liste med enheter som ikke har støtte for tale. Det er for øyeblikket ikke mulig å knytte slike enheter til Google Home, men de gjøres snart tilgjengelige.
  8. For å legge til en enhet, trykk på avmerkingsboksen ved siden av navnet på én eller flere enheter. Trykk på Legg til.

Merk: Hvis du ser feilmeldingen «Feil ved tilknytning av enheten», må du tilbakestille Chromecasten til fabrikkstandard.

Trinn 2. Angi en foretrukket enhet for avspilling av innhold

1. Sørg for at Chromecast Audio-enheten eller høyttaleren med Chromecast innebygd er konfigurert og koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  3. Nederst til høyre på startskjermen trykker du på Konto og så Enheter Devices for å se alle tilgjengelige Google Home-enheter.
  4. Trykk på Google Home-enheten du vil angi foretrukne medier for.
  5. Trykk på Innstillinger øverst til høyre på enhetskortet.
  6. Trykk på Standard musikkhøyttaler for å velge hvilken TV eller høyttaler som skal brukes når du spiller musikk.
  7. Trykk på Standard TV for å velge en foretrukket TV.

For å tilbakestille valget av foretrukket enhet, trykk på Tilbakestill.

Tips og triks

1. For å spille av innhold på Google Home i stedet for på den foretrukne TV-en eller høyttaleren, si «Ok Google, spill av <innhold> på <navnet på Google Home-enheten>».
  2. Funksjoner som ikke støttes:
    1. Podcaster spilles av lokalt på Google Home – ikke på TV-er eller høyttalere.
    2. Nyheter spilles ikke av på TV-er, så hvis du har angitt en TV som den foretrukne «Hør på»-enheten, spilles nyhetene av på Google Home i stedet.
  3. Du må være tilknyttet Google Home-enheten for å kunne angi en foretrukket TV eller høyttaler.
  4. Du kan angi en hvilken som helst enhet/gruppe som er tilknyttet en hvilken som helst bruker som er tilknyttet den spesifikke Google Home-enheten, som foretrukket avspillingsenhet for lyd eller video.
  5. Når den foretrukne enheten er utilgjengelig (enten den er uten nett eller slått av), hører du en melding om det.
  6. Hvis du tilbakestiller Google Home-enheten eller den foretrukne TV-en/høyttaleren til fabrikkstandard, må du angi innstillingen på nytt.