Velg en foretrukket TV eller høyttaler for avspilling av lyd og video

Du kan velge en avspillingsenhet som alltid spiller av lyd og video uten at du må ta med enhetens navn i talekommandoene.

Fordeler ved å velge en foretrukket TV eller høyttaler

VIDEO: fordeler ved å velge en foretrukket TV

Hvis du har mer enn én tilknyttet TV (en TV med Chromecast / Chromecast Ultra eller en TV med Chromecast innebygd), må du som standard si navnet på TV-en/Chromecasten du vil bruke (f.eks. «TV-en i stuen»), for å spille YouTube-videoer og TV-serier og filmer via Google Nest- eller Google Home-høyttalere eller -skjermer.

Nå kan du velge en foretrukket enhet for alle talekommandoer som er knyttet til video, og som du bruker med høyttaleren eller skjermen. Disse talekommandoene fører til at innhold spilles på den foretrukne enheten uten at du må spesifisere navnet på den.

Du kan fortsatt be om å spille innhold på andre enheter enn den foretrukne TV-en ved å ta med «på <navnet på TV-en>» i kommandoen.

Støttede Cast-enheter for video

1. Chromecast (1. generasjon), Chromecast og Chromecast Ultra
  2. Android TV
  3. TV-er med Chromecast innebygd
LYD: fordeler ved å velge en foretrukket høyttaler

Når du ber Google Nest- eller Home-høyttaleren eller -skjermen om å spille lyd og musikk, brukes som standard den innebygde høyttaleren. Hvis du bruker en gruppe for lydcasting eller en lydenhet med Chromecast innebygd, må du spesifikt si navnet på høyttaleren/gruppen du vil spille innholdet på (f.eks. «høyttaleren på soverommet», «hjemmegruppen»).

Nå kan du velge en foretrukket enhet for alle talekommandoer som er knyttet til lyd, og som du bruker med Google Nest- eller Home-høyttaleren eller -skjermen. Disse talekommandoene fører til at innhold spilles på den foretrukne høyttaleren/gruppen uten at du må spesifisere navnet på den.

Du kan fortsatt be om å spille innhold på andre enheter enn den foretrukne høyttaleren ved å ta med «på <navnet på høyttaleren>» i kommandoen.

Støttede Cast-enheter

1. Chromecast Audio
  2. Grupper for lydcasting
  3. Lydenheter med Chromecast innebygd
  4. Chromecast (1. generasjon), Chromecast og Chromecast Ultra
  5. Android TV
  6. TV med Chromecast innebygd

Angi en foretrukket TV eller høyttaler

Trinn 1. Tilknytt TV-ene og høyttalerne dine

Knytt TV-er til høyttaleren eller skjermen

Merk: Trinnene nedenfor er valgfrie. Hvis du har flere Chromecast-enheter og TV-er, kan du følge disse trinnene for å knytte sammen alle enhetene dine og velge en TV du vil bruke som standard når du spiller videoer fra høyttaleren eller skjermen din.

1. Sørg for at Chromecasten eller den Chromecast-kompatible TV-en din er konfigurert og koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som mobilenheten/nettbrettet og høyttaleren/skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  3. Øverst til høyre trykker du på kontoen din.
  4. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home- eller Google Nest-enheten din. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller Legg til en annen konto.
  5. Gå tilbake til startskjermen, og trykk på Innstillinger .
  6. Rull ned til «Google Assistent-tjenester», og trykk på Flere innstillinger.
  7. Trykk på Enheter   Legg til …
  8. Google Home-appen søker etter andre enheter på det samme Wi-Fi-nettverket som høyttaleren eller skjermen. Merk: Det kan hende du ser en liste med enheter som ikke har støtte for tale. Det er for øyeblikket ikke mulig å knytte slike enheter til høyttaleren eller skjermen, men de gjøres snart tilgjengelige.
  9. For å legge til en enhet, trykk på avmerkingsboksen ved siden av navnet på én eller flere enheter. Trykk på Legg til.
  10. Du ser andre enheter som er tilknyttet, i «TV-er og høyttalere»-delen i Google Home-appen Google Home app.

Merk: Hvis du ser feilmeldingen «Feil ved tilknytning av enheten», må du kjøre en tilbakestilling til fabrikkstandard for Chromecast-enheten.

Trinn 2. Angi en foretrukket enhet for avspilling av innhold

1. Sørg for at Chromecast Audio-enheten eller høyttaleren med Chromecast innebygd er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som høyttaleren eller skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på enheten din etterfulgt av Innstillinger .
  4. Rull ned til «Enhetsinnstillinger» og gjør dette:
    1. Trykk på Standard musikkhøyttaler for å velge hvilken TV eller høyttaler som skal brukes når du spiller musikk.
    2. Trykk på Standard TV for å velge en foretrukket TV.

For å tilbakestille den foretrukne enheten, trykk på Tilbakestill.

Tips og triks

1. Hvis du vil spille innhold på høyttaleren eller skjermen i stedet for på den foretrukne TV-en eller høyttaleren, kan du si «Ok Google, spill av <innhold> på <navnet på høyttaleren eller skjermen>».
  2. Funksjoner som ikke støttes:
    1. Podcaster spilles lokalt på Google Nest- eller Home-høyttaleren eller -skjermen – ikke på TV-er eller høyttalere.
    2. Nyheter spilles ikke på TV-er, så hvis du har angitt en TV som den foretrukne «Hør på»-enheten, spilles nyhetene lokalt på Google Nest- eller Home-høyttaleren eller -skjermen i stedet.
  3. Du må være tilknyttet Google Nest- eller Home-høyttaleren eller -skjermen for å angi TV-en eller høyttalerne du foretrekker å bruke.
  4. Alle enheter/grupper som er tilknyttet noen av brukerne av den spesifikke Google Nest- eller Home-høyttaleren eller skjermen, kan angis som foretrukne lyd- eller videoenheter.
  5. Når den foretrukne enheten er utilgjengelig (enten den er uten nett eller slått av), hører du en melding om det.
  6. Hvis du kjører en tilbakestilling til fabrikkstandard for Google Nest- eller Home-høyttaleren/skjermen eller den foretrukne TV-en/høyttaleren, må du ta i bruk innstillingen på nytt.