To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ensisijaisen television tai kaiuttimen valitseminen videon ja audion toistamista varten

Valitse median toistoon käytettävä oletuslaite, niin voit toistaa videoita ja audiota mainitsematta laitteen nimeä äänikomennossa.

Miksi kannattaa valita ensisijainen televisio tai kaiutin?

Video: Ensisijaisen television valinnan edut

Jos sinulla on useita televisioita, jotka käyttävät Google Nest- tai Home-kaiuttimeen tai -näyttöön yhdistettyä Chromecastia, sinun on sanottava äänikomennossa sen television tai Chromecastin nimi, jolla haluat toistaa YouTube-videoita tai TV-ohjelmia ja elokuvia (esimerkiksi "Living Room TV"). Kun valitset videon toistamiseen käytettävän ensisijaisen laitteen, kaikki kaiuttimella tai näytöllä käyttämäsi videoiden äänikomennot toistavat sisällön ensisijaisella laitteella, eikä sinun tarvitse sanoa sen nimeä.

Tuetut Cast-videolaitteet

• Chromecast (1. sukupolvi), Chromecast (2. sukupolvi), Chromecast (3. sukupolvi), Chromecast Ultra ja Chromecast with Google TV
  • Android TV
  • Chromecast Built-In ‑televisio

1. sukupolven Chromecastin tuki on päättynyt, joten nämä laitteet eivät enää saa ohjelmisto- tai tietoturvapäivityksiä eikä Google tarjoa niille teknistä tukea. Käyttäjät saattavat huomata suorituskyvyn heikentyneen.

Audio: Ensisijaisen kaiuttimen valinnan edut

Kun pyydät kaiutinta tai näyttöä toistamaan audiota ja musiikkia, laite toistaa sisällön oletuksena sisäänrakennetulla kaiuttimellaan. Jos käytät Chromecast Built-In ‐äänilaitetta tai Cast-kaiutinryhmiä, sinun on sanottava toistoon käytettävän kaiuttimen tai ryhmän nimi (esimerkiksi "Bedroom speakers" tai "Home Group").

Kun valitset audion toistamiseen käytettävän ensisijaisen laitteen, kaikki kaiuttimella tai näytöllä käyttämäsi audion äänikomennot toistavat sisällön ensisijaisella kaiuttimella tai ryhmällä, eikä sinun tarvitse sanoa sen nimeä.

Tuetut Cast-laitteet

• Chromecast Audio
  • Cast-audioryhmät
  • Chromecast Built-In ‑äänilaitteet
  • Chromecast (1. sukupolvi), Chromecast (2. sukupolvi), Chromecast (3. sukupolvi), Chromecast Ultra ja Chromecast with Google TV
  • Android TV
  • Chromecast Built-In ‑televisio

1. sukupolven Chromecastin tuki on päättynyt, joten nämä laitteet eivät enää saa ohjelmisto- tai tietoturvapäivityksiä eikä Google tarjoa niille teknistä tukea. Käyttäjät saattavat huomata suorituskyvyn heikentyneen.

Ensisijaisen television tai kaiuttimen valitseminen

Vaihe 1. Televisioiden ja kaiuttimien linkittäminen

Linkitä televisioita kaiuttimeen tai näyttöön

Huom. Seuraavat vaiheet ovat valinnaisia, jos haluat ohjata TV:täsi mobiililaitteella tai tabletilla. Jos taas haluat ohjata TV:tä äänikomennoilla kaiuttimen tai näytön kautta, seuraa alla olevia ohjeita.

1. Varmista, että mobiililaitteesi tai tablettisi on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon tai linkitetty samaan tiliin kuin Chromecast, kaiutin tai näyttö.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus .
  3. Napauta tiliäsi.
  4. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt kaiuttimeen tai näyttöön. Jos se on oikein, palaa edelliseen näyttöön valitsemalla Sulje .

• Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta Google-tilin vieressä olevaa kolmiota ja valitse sitten toinen tili tai Lisää toinen tili.
  5. Palaa aloitusnäytölle ja kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  6. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset  ja sitten Tunnistus ja jakaminen.
  7. Etsi sivun yläreunasta banneri, jossa lukee "Ota käyttöön ääniohjaus ja muita toimintoja".
    1. Jos banneri tulee näkyviin, napauta sitä ja linkitä TV ohjeiden mukaan.
    2. Jos banneri ei tule näkyviin, mutta sähköpostiosoitteesi näkyy Linkitetyt tilit ‑kohdassa, TV on jo linkitetty.

Huom. Jos näet "Virhe linkitettäessä laitetta" ‑ilmoituksen, sinun on palautettava Chromecast-laitteen tehdasasetukset.

Vaihe 2. Ensisijaisen mediatoistolaitteen valinta

Kaiuttimet ja Chromecast

1.  Varmista, että mobiililaite tai tabletti on yhdistetty samaan tiliin kuin Chromecast tai kaiutin.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset  ja sitten Ääni, ja sitten:
    1. Jos haluat valita, millä TV:llä tai kaiuttimella musiikkia toistetaan, napauta Musiikin oletuskaiutin.
    2. Jos haluat valita ensisijaisen television, napauta Oletus-TV.

Näytöt

1. Varmista, että mobiililaite tai tabletti on yhdistetty samaan tiliin kuin näyttö.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset , ja sitten:
    1. Jos haluat valita, millä TV:llä tai kaiuttimella musiikkia toistetaan, napauta Ääni ja sitten Musiikin oletuskaiutin. Valitse sitten TV tai kaiutin, jolla haluat kuunnella musiikkia.
    2. Jos haluat valita ensisijaisen television, napauta Näyttö ja sitten Oletus-TV. Valitse sitten ensisijainen televisiosi.

Voit nollata ensisijaisen laitteen valitsemalla Nollaa.

Vinkkejä ja niksejä

• Jos haluat toistaa mediaa kaiuttimella tai näytöllä, joka ei ole ensisijainen televisio tai kaiutin, sano "Hey Google, play <media> on <speaker or display name>".
  • Ominaisuudet, joita ei tueta:
    • Podcastit toistetaan paikallisesti kaiuttimesta tai näytöltä, ei televisiosta tai kaiuttimesta.
    • Uutisia ei toisteta televisioissa, joten jos asetat ensisijaiseksi kuuntelulaitteeksi television, kaiutin tai näyttö toistaa ne television sijaan paikallisesti.
  • Sinulla on oltava linkitys kaiuttimeen tai näyttöön, jotta voit asettaa sen ensisijaisen television tai kaiuttimet.
  • Voit asettaa ensisijaiseksi äänen tai videon toistolaitteeksi minkä tahansa laitteen tai ryhmän, joka on yhteydessä johonkin kaiuttimen tai näytön käyttäjään.
  • Kun ensisijainen laite ei ole käytettävissä (se on esimerkiksi offline-tilassa tai sammutettuna), sinulle ilmoitetaan, että laite ei ole käytettävissä.
  • Kun palautat kaiuttimen, näytön tai ensisijaisen television tai kaiuttimen tehdasasetukset, asetus on valittava uudelleen.