To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Skicka information från högtalaren eller skärmen till telefonen

Google-assistenten på högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home kan skicka information till din telefon och hjälpa dig att ta reda på mer om ett ämne. Det kan till exempel gälla vägbeskrivningar, trafikinformation och sportresultat.

Den här funktionen är för närvarande tillgänglig i USA, Kanada, Förenade kungariket, Australien, Indien, Singapore, Tyskland och Japan.

Obs! Om du har aktiverat Digitalt välmående kan den här funktionen begränsas eller blockeras med Paus, Filter eller Stör ej.

Läs mer om digitalt välmående

Steg 1. Komma igång med Google Assistent-appen

Ladda ned och konfigurera Google Assistent-appen. Om du redan har använt Google Assistent-appen kan du gå vidare till nästa steg.

Steg 2. Kontrollera att du är inloggad på samma Google-konto på telefonen och din högtalare eller skärm

På Android-enheter

Tryck på Inställningar Settings  Konton  kontrollera att ditt Google-konto finns med i listan. I annat fall trycker du på Lägg till konto.

I Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.

Steg 3. Aktivera aviseringar

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar  uppe till höger följt av Igenkänning och delning följt av Igenkänning och anpassning.
  5. Om du vill få aviseringar måste du först aktivera inställningen Tillåt personliga resultat.
  6. Scrolla nedåt och välj hur du vill att dina personliga resultat visas.
  7. Aktivera aviseringar genom att trycka på Visa alltid utan att du frågat. Du inaktiverar aviseringar genom att trycka på Visa aldrig utan att du frågat.

Steg 4. Konfigurera Voice Match på en högtalare eller skärm

Om du är den enda som använder enheten kan du hoppa över det här steget. Om flera personer använder högtalaren eller skärmen måste var och en konfigurera Voice Match för att få information på sin telefon.

De som inte har konfigurerat Voice Match kan inte få information skickad till sina telefoner.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar  följt av Google Assistent följt av Voice Match.
  3. I appen visa alla enheter som har stöd för Voice Match. Tryck på en enhet för att aktivera eller inaktivera Voice Match.
    • Om du inte har några enheter där Voice Match har aktiverats trycker du på Kom igång och följer anvisningarna i appen.
    • Om du vill aktivera Voice Match automatiskt för nya enheter i samma hem aktiverar du Enheter som du lägger till senare.

Steg 5. Skicka information till telefonen

När Google-assistenten svarar på den första frågan säger du ”Hey Google, skicka det här till min telefon”.

Obs! Om du frågar om saker på högtalaren eller skärmen där en telefon eller skärm kan vara användbart skickar assistenten informationen till din telefon automatiskt. Det kan till exempel gälla vägbeskrivningar, trafikinformation och sportresultat.

Funktioner som stöds

Du kan skicka information om dessa funktioner till telefonen:

Kalenderinformation

• Säg ”Hey Google, vad står på programmet i dag?” och sedan ”Skicka till min telefon”.

Inköpslista

• Säg ”Hey Google, vad står det på inköpslistan?” och sedan ”Skicka till min telefon”.

Väder

• Säg ”Hey Google, vad blir det för väder i Paris nästa vecka?” och sedan ”Skicka till min telefon”.

Sportresultat och spelscheman

• Säg ”Hey Google, hur går det för IFK Göteborg?” och sedan ”Skicka till min telefon”.

Filmer

• Säg ”Hey Google, vilka filmer går på bio i närheten?” och sedan ”Skicka till min telefon”.

Listor

• Säg ”Hey Google, sevärdheter i Stockholm” och sedan ”Skicka till min telefon”.

Bilder och foton

• Säg ”Hey Google, bilder på Elvis Presley” och sedan ”Skicka till min telefon”.

Översättningar

• Säg ”Hey Google, hur säger man Hej på japanska?” och sedan ”Skicka till min telefon”.

Ekonomiinformation

• Säg ”Hey Google, aktiepriset på Google” och sedan ”Skicka till min telefon”.

Vägbeskrivning

• Säg ”Hey Google, hur kommer jag till Coop?" och sedan ”Skicka till min telefon”.

Trafik

• Säg ”Hey Google, hur lång tid tar pendlingen?” och sedan ”Skicka till min telefon”.

Steg 6. Få information på telefonen

Om du har aktiverat assistenten på telefonen och har aktiverat aviseringar får du en avisering på telefonen. Du kan trycka på aviseringen och läsa mer. Om du inte behöver informationen eller aviseringen längre kan du ta bort den genom att svepa.

Obs! Olästa aviseringar finns kvar på telefonen i 24 timmar.

Åtgärda ett problem

Om du inte får information på telefonen kan du testa stegen nedan:

1. Kontrollera att du har aktiverat assistenten.
  2. Kontrollera att du begärt information om en funktion som stöds. Musik, alarm och timer är några funktioner som inte kan skickas till telefonen.
  3. Kontrollera att du är inloggad på samma Google-konto på telefonen och din högtalare eller skärm.
  4. Kontrollera att du har aktiverat aviseringar.
  5. Om flera personer använder högtalaren eller skärmen kontrollerar att du har länkat ditt Google-konto och din röst. Om assistenten inte känner igen din röst kan den inte skicka information till din telefon.