Skicka information från Google Home till mobilen

Google-assistenten på Google Home kan skicka information till din mobil och hjälpa dig att ta reda på mer om ett ämne. Det kan till exempel gälla vägbeskrivningar, trafikinformation och sportresultat.

Skicka information från Google Home till telefonen

Google-assistenten på Google Home kan skicka information till din telefon och hjälpa dig att ta reda på mer om ett ämne. Det kan till exempel gälla vägbeskrivningar, trafikinformation och sportresultat.

Steg 1. Kom igång med Google Assistent-appen

Så här kommer du igång med Google Assistent-appen. Om du redan har använt Google Assistent-appen kan du gå vidare till nästa steg.

Du behöver en telefon med följande för att använda Google Assistent:

• Android 5.0 eller senare
  • Version 6.13 eller senare av Google-appen
  • Google Play-tjänster
  • 1,5 GB minne och en skärmupplösning på 720p

Steg 2. Kontrollera att du är inloggad på samma konto på både telefonen och Google Home

Telefon:

Öppna Inställningar  Konton  kontrollera att ditt Google-konto finns med i listan. I annat fall väljer du Lägg till konto.

Google Home:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger på startskärmen.
  3. Det Google-konto som du är inloggad på visas högst upp på skärmen.
  4. Om du vill byta konto trycker du på kontonamnet och väljer ett annat konto.

Steg 3. Aktivera aviseringar på telefonen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Välj din enhet.
  3. Tryck på Inställningar  uppe till höger på skärmen.
  4. Under Mer aktiverar du Aviseringar.

Steg 4. Konfigurera Voice Match på Google Home

Om du är den enda personen som använder enheten kan du hoppa över det här steget. Om flera personer använder Google Home-enheten måste alla konfigurera Voice Match på Google Home för att få information på sin telefon.

De som inte har konfigurerat Voice Match kan inte få information skickad till sina telefoner.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på kontot uppe till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är det som är länkat till Google Home- eller Google Nest-enheten. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Tryck på Inställningar för Assistent  Assistent  Voice Match  Lägg till en enhet.
  5. Kontrollera att alla enheter som du vill länka rösten till är markerade.
  6. Tryck på Fortsätt  Jag godkänner..
  7. Följ anvisningarna i appen.
  8. Om personliga uppgifter ska kunna användas måste du aktivera personliga resultat. Tryck på Jag godkänner och fortsätt med konfigurationen av Voice Match.
  9. Du kan bjuda in andra att konfigurera Voice Match så att de får skräddarsydda resultat genom att trycka på bjud in, välja kontaktmetod och skicka inbjudan. Tryck på Nej tack om du vill hoppa över det här steget.

Steg 5. Skicka information till telefonen

När Google-assistenten svarar på den första frågan säger du ”Ok Google, skicka det här till min telefon.”

Obs! Om du frågar om saker på Google Home där en telefon eller skärm kan vara användbart skickar assistenten informationen till din telefon automatiskt. Det kan till exempel gälla vägbeskrivningar, trafikinformation och sportresultat.

Funktioner som stöds

Du kan skicka information om dessa funktioner till telefonen:

Kalenderinformation

• Säg ”Hey Google, vad står på programmet i dag?”följt av”Skicka till min telefon”.

Inköpslista

• Säg ”Hey Google, vad står det på inköpslistan?”följt av”Skicka till min telefon.”

Väder

• Säg ”Hey Google, vad blir det för väder i Paris nästa vecka?”följt av”Skicka till min telefon”.

Sportresultat och spelscheman

• Säg ”Hey Google, hur går det för IFK Göteborg?”följt av”Skicka till min telefon.”

Filmer

• Säg ”Hey Google, vilka filmer går på bio i närheten?"följt av”Skicka till min telefon”.

Listor

• Säg ”Hey Google, sevärdheter i Stockholm.” följt av ”Skicka till min telefon.”

Bilder och foton

• Säg ”Hey Google, bilder på Elvis Presley.” följt av ”Skicka till min telefon.”

Översättningar

• Säg ”Hey Google, hur säger man Hej på japanska?följt av”Skicka till min telefon”.

Ekonomiinformation

• Säg ”Hey Google, aktiepriset på Google.” följt av ”Skicka till min telefon.”

Vägbeskrivning

• Säg ”Hey Google, hur kommer jag till Coop?" följt av”Skicka till min telefon”.

Trafik

• Säg ”Hey Google, hur lång tid tar pendlingen?”följt av”Skicka till min telefon”.

Steg 6. Få information på telefonen

Om du har aktiverat assistenten på telefonen och har slagit på aviseringar får du en avisering på telefonen. Tryck på aviseringen för att se mer information. Om du inte behöver informationen/aviseringen längre kan du ta bort den genom att svepa.

Olästa aviseringar finns kvar på telefonen i 24 timmar.

Inaktivera aviseringar

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Välj din enhet.
  3. Tryck på Inställningar  uppe till höger.
  4. Inaktivera Aviseringar under Mer.

Åtgärda ett problem

Gör så här om du inte får information på telefonen:

1. Kontrollera att du har aktiverat assistenten.
  2. Kontrollera att du begär information från en funktion som stöds. Musik, alarm och timers är några funktioner som inte kan skickas till telefonen.
  3. Kontrollera att du är inloggad på samma Google-konto på telefonen och Google Home.
  4. Kontrollera att du har aktiverat aviseringar.
  5. Om flera personer använder Google Home ska du kontrollera att du har länkat Google-kontot och din röst. Om assistenten inte känner igen din röst kan den inte skicka information till din telefon.