Spela upp från YouTube TV med Google Nest eller Google Home och Chromecast

Vill du börja titta på innehåll på högtalare eller skärmar från Google Nest eller Google Home och YouTube TV? Läs om hur du konfigurerar och använder YouTube TV med din enhet. Den här funktionen är endast tillgänglig i USA.

Innan du börjar: Om du inte redan har gjort det registrerar du dig för ett YouTube TV-medlemskap.

Use your Google Home to control YouTube TV | US only

Steg 1. Konfigurera Chromecast och Google Nest- eller Google Home-enheten

1. Konfigurera Chromecast.
  2. Konfigurera Google Home, Google Nest Mini (andra generationen), Google Home Mini (första generationen), Google Home Max, Google Nest Hub, Google Nest Hub Max.

Steg 2. Länka Chromecast med Google Home-appen

Länka tv:n med Google Home-appen
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto nere till höger på startskärmen.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till din enhet. Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet.
  4. Kontrollera att Chromecast har konfigurerats och att den är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som högtalaren eller skärmen.
  5. Tryck på Fler inställningar följt av TV-apparater och högtalare TVs and speakers. En lista över länkade enheter visas.
  6. Om du vill länka en ny Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast trycker du på  nere till höger på skärmen.
  7. Google Home-appen söker efter tv-apparater med röststyrning i samma Wi-Fi-nätverk som Google Home.
  8. Tryck på kryssrutan bredvid enhetsnamnet för att lägga till en enhet. Du kan välja flera enheter. Tryck på Lägg till
  9. Alla länkade enheter visas i avsnittet TV-apparater och högtalare i Google Home-appen Google Home-appen.

Steg 3. Styr YouTube TV med röstkommandon

När du har länkat enheterna kan du börja använda röstkommandon för att styra YouTube TV.

Viktiga anmärkningar:

• Om du vill använda YouTube TV tillsammans med högtalaren eller skärmen loggar du in på samma Google-konto på både YouTube TV och enheten.
  • Om du har tillgång till en familjeprenumeration på YouTube TV eller delar högtalare eller skärm med andra YouTube TV-medlemmar ser du till att logga in på ditt personliga Google-konto på enheten så att du kan använda ditt eget YouTube TV-bibliotek och dina egna visningsinställningar. Läs mer om hur du länkar Google-kontot och rösten till din enhet.

Vanliga röstkommandon

Vill du börja titta på något? Här är några förslag på vad du kan säga till Google-assistenten på enheten:

För att: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Spela upp en direktsänd tv-kanal ”Spela upp SVT på YouTube TV”

Spela upp ett tv-program
Spela det senaste avsnittet av ett tv-program

”Spela upp This Is Us på YouTube TV”
”Spela upp det senaste avsnittet av Grey's Anatomy på YouTube TV”
Spela upp en film ”Spela upp <film> på YouTube TV”
Spela upp en match ”Spela upp <allsvensk match> på YouTube TV”
”Spela upp matchen med <idrottslag> på YouTube TV”
Spela in en programserie ”Spela in Empire”
Pausa/återuppta/stoppa ”Pausa”
”Återuppta”  ”Stopp”
Stänga av undertexter ”Stäng av undertexter”
Spola bakåt eller framåt ”Spola tillbaka [xx minuter yy sekunder]”
”Spola framåt [xx miniter yy sekunder]”

Tips och råd om hur du spelar upp innehåll på tv:n

Felsöka röstkommandon

Om enheten har problem med precisionen kan du försöka vara mer specifik. Du kan till exempel testa att säga hela namnet på programmet, tjänsten (t.ex. ”… på YouTube TV”) eller namnet på enheten (t.ex. ”… på Chromecast”).

Enkla sätt att styra media med hjälp av rösten
När du börjar spela upp ett tv-program eller en film med rösten, till exempel ”Ok, Google. Titta på This Is Us” styr alla följande kommandon (pausa, nästa, o.s.v.) tv:n som du tittar på. Du behöver inte fortsätta att specificera tv:n när visningen startat.
Använda rösten för att styra media som du castar från telefonen eller surfplattan
Om du castar till en tv från telefonen eller surfplattan måste du säga ”på [enhetens namn]” (t.ex. ”Pausa Brynäs-matchen på tv:n i vardagsrummet”). När du har specificerat enheten första gången behöver du inte säga ”på tv:n i vardagsrummet” igen.
Styra tv:n när media spelas upp på högtalaren eller skärmen
När media spelas upp på Nest- eller Home-enheten samtidigt som på en fjärrenhet styr alla dina kommandon högtalaren och skärmen och inte fjärrenheten. Om du vill styra fjärrenheten måste du alltid säga ”Ok Google, [gör X] på [enheten]”.

Om du vill sluta spela upp innehåll på högtalaren eller skärmen säger du ”Ok Google, stopp.” Om du vill börja styra fjärrenheten som används samtidigt måste du först säga ”på [enheten]” i nästa kommando till den här fjärrenheten. Till exempel: ”Ok Google, nästa video på tv:n”.
Skicka feedback om upplevelsen
Vi strävar ständigt efter att förbättra våra produkter och dina synpunkter är viktiga för oss. Läs hur du delar feedback om Google Nest eller om YouTube TV.