Spela upp YouTube TV med Google Home och Chromecast

Vill du börja titta på innehåll med Google Home och YouTube TV? Läs om hur du konfigurerar och använder YouTube TV med Google Home. Funktionen är endast tillgänglig i USA.

Innan du börjar: Registrera dig för ett YouTube TV-medlemskap om du inte redan har gjort det.

Use your Google Home to control YouTube TV | US only

Steg 1. Konfigurera Chromecast- och Google Home-enheterna

1. Konfigurera Chromecast.
  2. Konfigurera Google Home eller Google Home Mini.

Steg 2. Länka Chromecast med Google Home-appen

Länka tv:n med Google Home-appen
  1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Konto  längst ned till höger på startskärmen.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google Home. Du byter konto genom att klicka på triangeln till höger om kontonamnet.
  4. Kontrollera att Chromecast har konfigurerats och är på samma Wi-Fi-nätverk som Google Home.
  5. Tryck på Fler inställningar följt av Tv-apparater och högtalare TVs and speakers. En lista med länkade enheter visas.
  6. Om du vill länka en ny Chromecast eller tv med inbyggd Chromecast trycker du på  längst ned till höger på skärmen.
  7. Google Home-appen söker efter tv-apparater med röststyrning i samma Wi-Fi-nätverk som Google Home.
  8. Tryck på kryssrutan bredvid enhetsnamnet för att lägga till en enhet. Du kan välja flera enheter. Tryck på Lägg till
  9. Alla länkade enheter visas i avsnittet Tv-apparater och högtalare i Google Home-appen Google Home-appen.

Steg 3. Styr YouTube TV med röstkommandon

När du har länkat enheterna kan du börja använda röstkommandon för att styra YouTube TV.

Viktiga anmärkningar:

• Om du vill använda YouTube TV och Google Home tillsammans loggar du in på samma Google-konton på YouTube TV och Google Home.
  • Om du är med i en familjeprenumeration på YouTube TV eller delar Google Home med andra YouTube TV-medlemmar ska du se till att logga in på ditt personliga Google-konto på Google Home för att använda ditt eget YouTube TV-bibliotek och visningspreferenser. Läs mer om att länka Google-kontot och rösten till Google Home.

Vanliga röstkommandon

Är du redo att titta? Här är några saker du säga till Google-assistenten på Google Home:

Gör så här: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Spela upp en direktsänd tv-kanal ”Spela upp MSNBC på YouTube TV”

Spela upp ett tv-program
Spela upp det senaste avsnittet av ett tv-program

”Spela upp This Is Us på YouTube TV”
”Spela upp det senaste avsnittet av Grey's Anatomy på YouTube TV”
Spela upp en film ”Spela upp <film> på YouTube TV”
Spela upp en match ”Spela upp <MLB-matchen> på YouTube TV”
”Spela upp <idrottslags>-matchen på YouTube TV”
Spela in en programserie ”Spela in Empire”
Pausa/återuppta/stoppa ”Pausa”
”Återuppta”
”Stopp”
Stänga av undertexter ”Stäng av undertexter”
Spola bakåt eller framåt ”Spola bakåt [xx minuter yy sekunder]”
”Spola framåt [xx minuter yy sekunder]”

Tips och råd om hur du spelar upp innehåll på tv:n

Felsöka röstkommandon

Om Google Home har problem med precisionen kan du försöka vara mer specifik. Du kan till exempel testa att säga hela namnet på programmet, tjänsten (t.ex. ”… på YouTube TV”) eller namnet på enheten (t.ex. ”… på Chromecast”).

Enkla sätt att styra media med hjälp av rösten
När du börjar spela upp ett tv-program eller en film med rösten, till exempel ”Ok, Google. Titta på This is us” styr alla följande kommandon (pausa, nästa o.s.v.) tv:n som du tittar på. Du behöver inte fortsätta att specificera tv:n när visningen startat.
Använd rösten för att styra media som du castar från telefonen eller surfplattan
Om du castar till en tv från telefonen eller surfplattan behöver du säga ”på [enhetens namn]” (t.ex., ”Pausa Warriors game på vardagsrums-tv:n”). När du har specificerat enheten första gången behöver du inte säga ”på tv:n i vardagsrummet” igen.
Styra tv:n när media spelas upp på Google Home
När media spelas upp på Google Home samtidigt som på en fjärrenhet styr alla dina kommandon Google Home och inte fjärrenheten. Om du vill styra fjärrenheten måste du alltid säga ”Ok Google, [gör X] på [enheten]”.

Om du vill sluta spela innehåll på Google Home säger du ”Ok Google, stopp”. Om du vill styra den fjärrenhet som spelar måste du först säga ”på [enhet]” till nästa kommando som du vill ge fjärrenheten. Till exempel: ”Ok Google, nästa video på tv:n”.
Skicka feedback om upplevelsen
Vi strävar ständigt efter att förbättra våra produkter och dina synpunkter är viktiga för oss. Läs hur du delar feedback om Google Home eller om YouTube TV