To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

YouTube TV afspelen via je speaker of scherm en Chromecast

Klaar om content te bekijken met YouTube TV via je speaker of scherm voor Google Nest of Google Home? Ontdek hoe je YouTube TV instelt en gebruikt op je apparaat. Deze functie is alleen in de VS beschikbaar.

Opmerking: Zorg dat je je hebt aangemeld voor YouTube TV als je dit nog niet hebt gedaan.

YouTube TV kijken op je smart-tv of streamingapparaat - alleen in de VS

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Stap 1. Chromecast en je speaker of scherm instellen

1. Stel de Chromecast in.
  2. Configureer Google Home, Google Nest Mini (2e generatie), Google Home Mini (1e generatie), Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Hub of Google Nest Hub Max.

Stap 2. Chromecast koppelen via de Google Home-app

Opmerking: De volgende stappen zijn optioneel als je de tv alleen wilt bedienen met je mobiele apparaat of tablet. Als je de tv wilt bedienen met spraakopdrachten via je speaker of scherm, volg je de onderstaande stappen.

1. Zorg dat je telefoon of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je speaker, scherm, Chromecast of Pixel Tablet.
  2. Open de Google Home-app .
  3. Tik op je account.
  4. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.

5. Tik op Favorieten of Apparaten
  6. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  7. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen.
  8. Selecteer in het gedeelte Instellingen voor de Google Assistent je voorkeur voor Persoonlijke resultaten en Voice Match.

Opmerking: Als je de melding 'Fout bij het koppelen van het apparaat' krijgt, moet je je Chromecast-apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Je Google Home gebruiken om YouTube TV te bedienen | Alleen in de VS

Stap 3. YouTube TV bedienen met spraakopdrachten

Zodra je je apparaten hebt gekoppeld, kun je spraakopdrachten gebruiken om YouTube TV te bedienen.

Als je YouTube TV en je speaker of scherm samen wilt gebruiken, log je op YouTube TV en op je apparaat in op hetzelfde Google-account.

Als je deel uitmaakt van een YouTube TV-gezinsabonnement of als je je speaker of scherm deelt met andere YouTube TV-leden, moet je ervoor zorgen dat je bent ingelogd op je persoonlijke Google-account op je apparaat om toegang te krijgen tot je eigen YouTube TV-bibliotheek en kijkvoorkeuren. Ontdek hoe je je Google-account en stem kunt koppelen aan je apparaat.

Veelgebruikte spraakopdrachten

Hier volgen enkele opdrachten die je aan de Google Assistent op je apparaat kunt geven:

Dat doe je zo: Zeg 'Hey Google' en vervolgens:
Een live tv-zender afspelen 'Speel MSNBC af op YouTube TV'

Een tv-programma afspelen
De meest recente aflevering van een tv-programma afspelen

'Speel This Is Us af op YouTube TV'
'Speel de nieuwste aflevering van Grey's Anatomy af op YouTube TV'
Een film afspelen 'Speel <film> af op YouTube TV'
Een sportwedstrijd afspelen 'Speel de <voetbalwedstrijd> af op YouTube TV'
'Speel de wedstrijd van <PSV> af op YouTube TV'
Een programma opnemen 'Neem Empire op'
Pauzeren, hervatten of stoppen 'Pauzeer'
'Hervat'
'Stop'
Ondertiteling uitzetten 'Schakel ondertiteling uit'
Terug- of vooruitspoelen 'Spoel [xx minuten en yy seconden] terug'
'Spoel [xx minuten en yy seconden] vooruit'

Tips en trucs om content op je tv af te spelen

Problemen met spraakopdrachten oplossen

Probeer specifieker te zijn als je apparaat problemen heeft op het gebied van nauwkeurigheid.

Zeg bijvoorbeeld de volledige naam van een programma, de service ('...op YouTube TV') of de naam van je apparaat ('...op Chromecast').

Eenvoudige manieren om media te bedienen met je stem
Als je via je stem een tv-programma of film begint af te spelen op een tv, door bijvoorbeeld 'Hey Google, bekijk This Is Us' te zeggen, wordt met alle vervolgopdrachten ('Pauzeer', 'Volgende', enzovoort) dezelfde tv bediend. Je hoeft de tv niet meer te noemen nadat de kijksessie is begonnen.
Je stem gebruiken om media waarnaar je cast vanaf je telefoon of tablet te bedienen
Als je vanaf je telefoon of tablet cast naar een tv, moet je 'op [apparaatnaam]' zeggen (bijvoorbeeld: 'Pauzeer de wedstrijd van Ajax op de tv in de woonkamer'). Nadat je voor de eerste keer het apparaat hebt opgegeven, hoef je niet nog een keer 'op de tv in de woonkamer' te zeggen.

Je tv bedienen als er mediacontent wordt afgespeeld op je speaker of scherm

Als er tegelijk mediacontent wordt afgespeeld op je speaker of scherm en op je externe apparaat, bedien je met alle opdrachten alleen je speaker of scherm en niet het externe apparaat. Als je je externe apparaat wilt bedienen, moet je altijd het volgende zeggen: 'Hey Google, [doe X] op [apparaat]'.

Als je wilt stoppen met het afspelen van content op je speaker of scherm, zeg je 'Hey Google, stop'.
Als je het externe apparaat wilt bedienen waarop momenteel content wordt afgespeeld, zeg je eerst 'op [apparaat]' bij de volgende opdracht voor dit externe apparaat. Voorbeeld: 'Oké Google, volgende video op tv'.
Feedback sturen over deze functionaliteit
We proberen onze producten voortdurend te verbeteren en horen graag wat je ervan vindt. Ontdek hoe je feedback deelt over Google Nest of over YouTube TV.