Slå på och stänga av tv:n med Google Home

Du kan slå på och stänga av din tv med rösten och Google Home.

Detta behövs

• En Chromecast som är ansluten till Google Home. Så här länkar du tv:n till Google Home.
  • En tv som har stöd för HDMI-CEC med CEC (Consumer Electronics Control) aktiverat.
    • Vanliga tv-apparater med stöd för CEC, bl.a. AOC, Hitachi, Insignia, ITT, LG, Magnavox, Mitsubishi, Onkyo, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, Sylvania, Toshiba och Vizio.
    • CEC är ofta inaktiverat som standard. Vanligtvis kan du aktivera CEC i tv:ns inställningar. Platsen för CEC-inställningarna varierar beroende på tv.
    • Om du inte är säker på om tv:n har stöd för CEC eller hur du aktiverar CEC vänder du dig till tv:ns tillverkare.
  • Koppla in Chromecast i vägguttaget eller en annan strömkälla så att Chromecast fortsätter vara påslagen när du stänger av tv:n. Om du ansluter Chromecast-enheten till USB-porten på tv:n stängs enheten av när du stänger av tv:n och dina röstkommandon besvaras inte.
  • Om Chromecast är ansluten till en soundbar eller AVR aktiverar du CEC på den enheten.

Stänga av eller slå på tv:n med röstkommandon

Åtgärd:  Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Slå på tv:n

”Slå på tv:n/min tv” eller ”Slå på (min) <enhetens namn>”

”Sätt på tv:n/min tv” eller ”Sätt på (min) <enhetens namn>”

Stänga av tv:n

”Stäng av tv:n/min tv” eller ”Stäng av (min) <enhetens namn>”

”Slå av tv:n/min tv” eller ”Slå av (min) <enhetens namn>”

Obs! När du stänger av en tv slutar innehållet att castas till den tv:n. Om du spelar upp innehåll på andra källor fortsätter det innehållet att spelas upp.

Tips om att slå på och stänga av tv:n

• Om du har länkat mer än en tv till Google Home måste du inkludera tv:n du vill styra i alla röstkommandon.  Exempel: ”Ok Google, slå på <Tv:n i vardagsrummet>”.
  • Om du vill slippa säga tv:ns namn varje gång kan du ställa in en enhet för medieuppspelning, så styr kommandona alltid den enheten.

Åtgärda ett problem

Om röstkommandona inte fungerar (särskilt om de har fungerat tidigare) testar du följande:
  1. Kontrollera att CEC är aktiverat (för vissa tv-apparater kan CEC inaktiveras automatiskt om du justerar vissa inställningar).
  2. Byt till en annan HDMI-port för Chromecast-enheten.
  3. Koppla ur tv:n, vänta i tio minuter och koppla in den igen.
  4. Prova med ett annat röstkommando.
  5. Om du har stängt av och slagit på tv:n flera gånger under en kort tid kan det hända att röstkommandona slutar fungera tillfälligt. Vänta i omkring tio minuter innan du testar igen.