Slå TV-en av og på med Google Home

Du kan slå TV-en av og på med stemmen ved hjelp av Google Home.

Dette trenger du

• En Chromecast som er koblet til Google Home. Her ser du hvordan du knytter TV-er til Google Home.
  • En TV med støtte for HDMI-CEC og CEC (Consumer Electronics Control) påslått.
    • Her er noen vanlige TV-merker som støtter CEC: AOC, Hitachi, Insignia, ITT, LG, Magnavox, Mitsubishi, Onkyo, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, Sylvania, Toshiba og Vizio.
    • CEC er ofte slått av som standard. Du kan vanligvis slå det på i innstillingene på TV-en. Hvor CEC-innstillingene er, avhenger av TV-en du har.
    • Hvis du ikke er sikker på om TV-en din har støtte for CEC, eller hvis du ikke vet hvordan du slår det på, bør du kontakte TV-produsenten.
  • Koble Chromecasten til en stikkontakt eller en annen strømkilde, slik at Chromecasten ikke slås av når du slår av TV-en. Hvis du kobler Chromecasten til en USB-port på TV-en, slås den av sammen med TV-en, og da reagerer den ikke på talekommandoer.
  • Hvis du kobler Chromecasten til en lydplanke eller hjemmekinoreceiver, må du slå på CEC på den enheten.

Slå TV-en av og på med talekommandoer

Slik gjør du det:  Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Slå på TV-en

«Slå på TV-en», «Slå på <navnet på enheten>»

«Skru på TV-en», «Skru på <navnet på enheten>»

Slå av TV-en

«Slå av TV-en», «Slå av <navnet på enheten>»

«Skru av TV-en», «Skru av <navnet på enheten>»

Merk: Når du slår av en TV, stoppes all casting av innhold til den aktuelle TV-en. Det får ingen innvirkning på innhold du spiller andre steder.

Tips og triks for å slå TV-en av og på

• Hvis du har knyttet mer enn én TV til Google Home, må du ta med navnet på TV-en du vil kontrollere, i alle talekommandoer.  Eksempel: «Ok Google, slå på <TV-en i stuen>».
  • Hvis du vil unngå å måtte si navnet på TV-en hver gang, kan du angi en enhet for avspilling av innhold, og da kontrollerer kommandoene dine alltid den enheten.

Løs problemer

Hvis talekommandoer ikke fungerer – og spesielt hvis de fungerte før – bør du gjøre dette:
  1. Sjekk at CEC er slått på (på enkelte TV-er kan CEC bli slått av automatisk hvis du justerer visse innstillinger.
  2. Koble Chromecasten til en annen HDMI-port.
  3. Koble TV-en fra stikkontakten, vent i 10 minutter og koble den til igjen.
  4. Prøv en annen talekommando.
  5. Hvis du har slått TV-en av og på mange ganger i løpet av en kort periode, kan talekommandoene slutte å fungere en liten stund. Vent i cirka 10 minutter, og prøv på nytt.