Handbok om säkerhet och föreskrifter | Wifi

Nest Wifi Pro

Här finns produktinformation

Den här guiden innehåller de grundläggande säkerhetsriktlinjer som finns i det tryckta häftet Säkerhet och garanti som medföljer Nest Wifi Pro. Den innehåller dessutom ytterligare information om säkerhet, föreskrifter och garantier för Nest Wifi Pro.

Information om vilken garanti som gäller i landet där du köpte produkten, t.ex. hur du gör en reklamation: g.co/nestwifi/legal

Hjälp med Nest Wifi Pro: g.co/nestwifi/help

Säkerhetsvarningar

VarningVARNING! HÄLSO- OCH SÄKERHETSINFORMATION – LÄS DETTA INNAN DU ANVÄNDER ENHETEN FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR PERSONSKADOR, OBEHAG, SKADA PÅ EGENDOM INKLUSIVE SKADOR PÅ TILLBEHÖR TILL NEST WIFI PRO ELLER ANSLUTNA ENHETER SAMT ANDRA POTENTIELLA RISKER

Hantering

Hantera Nest Wifi Pro varsamt. Du kan skada enheten om du monterar isär, tappar, böjer, bränner, krossar eller sticker hål på den. Använd inte enheten om den är skadad, till exempel om höljet är trasigt. Om du använder en skadad Nest Wifi Pro finns risk för överhettning eller personskador. Utsätt inte enheten för vätskor eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning.  Försök inte torka enheten med en extern värmekälla om den blir blöt.

Nest Wifi Pro är avsedd för användning i en torr inomhusmiljö. Enheten är avsedd att fungera bäst i temperaturer mellan 0 °C och 35 °C och ska förvaras i temperaturer mellan -20 °C och 60 °C. Utsätt inte enheten för temperaturer över 60 °C, till exempel genom att placera den på instrumentbrädan i en bil eller vid en värmefläkt, eftersom det kan skada enheten eller medföra brandrisk. Placera inte enheten i närheten av värmekällor eller i direkt solljus. Om enheten blir för varm kopplar du ur den (om den är ansluten till en laddare) och flyttar den till en svalare plats. Använd den inte förrän den har svalnat. Enheten är avsedd att fungera bäst på höjder upp till 2 000 m.

Reparation och service

Försök inte reparera Nest Wifi Pro själv. Det finns risk för skador, på både dig och enheten, när enheten monteras isär.

Kontakta kundtjänst om Nest Wifi Pro inte fungerar som den ska eller om den har skadats. Besök g.co/nestwifi/help för hjälp och support online. Besök g.co/nest/contact om du vill prata med en expert.

Enhetens strömförsörjning

Försäkra dig om att ventilationen kring nätadaptern och Nest Wifi Pro är god när de används. Användning av skadade kablar eller nätadaptrar, eller att ansluta dem till ett eluttag i fuktiga miljöer, kan orsaka brand, elektriska stötar, personskador eller skador på Nest Wifi Pro eller annan egendom. Anslut inte enheten till ett eluttag när den är våt. Undvik att ha enheten i direkt solljus när den är ansluten till ett eluttag.

När du strömförsörjer enheten måste nätadaptern vara lättåtkomlig och ansluten till ett eluttag i närheten av enheten. Försök inte trycka i nätadaptern med våld intill en annan kontakt eller nätadapter i ett eluttag om inte båda får plats. Håll i själva nätadaptern när du drar ur kontakten. Dra aldrig i laddningskabeln. Vrid eller kläm inte kabeln och tvinga inte in kontakten i en port.

Enheten levereras med en laddare med rätt certifiering.

Använd endast den medföljande adaptern med Nest Wifi Pro. Om du inte använder den medföljande adaptern finns risk för brand, elektriska stötar, personskada eller skada på enhet och tillbehör.

Långvarig exponering för hetta

Nest Wifi Pro och nätadaptern utstrålar värme vid normal användning och uppfyller gällande standarder och begränsningar vad gäller höljets temperatur.  Undvik långvarig hudkontakt när enheten används eftersom långvarig kontakt med varma ytor kan leda till obehag eller brännskador.

Barnsäkerhet

Denna produkt är inte en leksak. Nest Wifi Pro (eller eventuella medföljande tillbehör) kan innehålla smådelar, plast-, glas- eller metalldelar och delar med vassa kanter som kan orsaka skador eller utgöra en kvävningsrisk. Kablar och sladdar utgör en strypningsrisk för barn. Förvara sladdar och kablar utom räckhåll för barn (minst 0,9 m avstånd) och låt dem inte leka med Nest Wifi Pro och dess tillbehör. De kan skada sig själva eller andra och de kan oavsiktligt skada enheten.

Kassering, transport och återvinning

Kassera och transportera enheten och tillbehören i enlighet med lokala miljö- och transportföreskrifter. Transportera dem inte på ett felaktigt sätt och kasta dem inte i vanliga hushållssopor. Felaktig kassering eller transport kan leda till brand, explosion och/eller andra risker. Du ska inte öppna den, krossa den, hetta upp den till över 60 ̊C eller förbränna den. Du hittar mer information om återvinning av enheten och tillbehören på g.co/HWRecyclingProgram.

Miljöbegränsningar

Förvara inte Nest Wifi Pro och dess tillbehör i närheten av magnetiska fält eller på platser där det är dammigt, fuktigt eller smutsigt. Telefonens delar eller inre kretsar kan ta skada om du gör det.  Placera inte enheten i närheten av värmekällor eller i direkt solljus. Låt inte Nest Wifi Pro ligga i ett fordon eller där temperaturen kan överstiga 60 °C, t.ex. på instrumentbrädan i en bil, en fönsterbräda, nära en värmekälla eller bakom glas som utsätts för direkt solljus eller starkt ultraviolett ljus under långa tidsperioder. Detta kan skada enheten eller utgöra en risk för brand eller explosion.

Exponering för radiofrekvent strålning

Den här enheten har bedömts uppfylla tillämpliga regelmässiga krav när det gäller exponering för radiovågor och är utformad och tillverkad för att inte överskrida de tillåtna gränsvärdena för exponering för radiofrekvent strålning. För att uppfylla tillämpliga krav angående exponering måste det finnas ett avstånd på minst 30 cm mellan antennen på enheten och användare när enheten används.

Radiofrekvent störning

Respektera regler som förbjuder användning av trådlös teknik (t.ex. wifi). Enheten är konstruerad för att följa regler om radiofrekvent störning, men användning av trådlösa enheter kan påverka annan elektronisk utrustning negativt.

Störning av medicinsk utrustning

Enheten innehåller radioenheter och andra komponenter som utstrålar elektromagnetiska fält.  Dessa elektromagnetiska fält kan störa pacemakers och andra medicinska implantat. Håll alltid enheten och nätadaptern på säkert avstånd från en pacemaker eller annat medicinskt implantat. Om du har frågor om hur Google-enheten får användas med eller i närheten av en pacemaker eller annat medicinskt implantat ska du rådfråga vårdpersonal innan du använder Nest Wifi Pro. Om du misstänker att enheten stör pacemakern eller annat medicinskt implantat stänger du av Google-enheten och ber din läkare om information som gäller din medicinska utrustning.

Korrekt hantering och användning

Följ dessa riktlinjer när du använder, förvarar eller rengör Nest Wifi Pro:

Driftstemperatur

Använd inte enheten och nätadaptern vid temperaturer under 0 °C eller över 35 °C. Om enheten blir varmare invändigt än den normala drifttemperaturen görs försök att reglera temperaturen, vilket kan leda till minskad prestanda, sämre anslutning eller att enheten stänger av sig. Enheten kanske inte går att använda medan temperaturen regleras. Flytta enheten någonstans där den står svalare (eller varmare) och vänta i några minuter innan du försöker använda den igen.

Skötsel och rengöring

Dra ur kontakten innan du rengör Nest Wifi Pro och nätadaptern, vid blixtoväder och om den inte ska användas under en längre period. Rengör inte Nest Wifi Pro när den laddas eftersom det kan leda till personskador eller skador på enheten. Undvik lösningsmedel och slipmedel som kan skada produktens yta. Använd inte kemiska rengöringsmedel, pulver eller andra kemiska medel (som bensen) när du rengör Nest Wifi Pro eller dess tillbehör.

Vi rekommenderar att du rengör Nest Wifi Pro genom att försiktigt torka av den med en mjuk trasa som inte luddar.

Vattentålighet

Utsätt inte Nest Wifi Pro för vätskor, eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning. Enheten och nätadaptern är inte vattentåliga och ska inte utsättas för vätskor.

Service och support

Otillåtna reparationer eller modifieringar kan leda till permanent skada på enheten och kan påverka garantins omfattning och behörigheten att använda enheten enligt gällande bestämmelser. Reparationer av Nest Wifi Pro bör endast utföras av Google eller ett serviceställe som auktoriserats av Google. Kontakta kundtjänst för att få behörig service. Om du skickar in din Nest Wifi Pro på service kan du eventuellt få en ersättningsenhet i stället för din ursprungliga enhet. Varor som inlämnas för reparation kan ersättas av restaurerade varor av samma typ i stället för att repareras.  Restaurerade delar kan användas vid reparation av varorna. Om det går att lagra användargenererad data på produkterna kan sådan data gå förlorad vid reparation eller byte. Besök g.co/nestwifi/help för hjälp och support online.

För Australien och Nya Zeeland:

Du kan kontakta kundtjänst genom att ringa till 1800 081 395 (i Australien) eller 80 070 0643 (i Nya Zeeland).

Föreskrifter

Du hittar information om föreskrifter, certifiering och efterlevnadsmärkning som är specifik för Nest Wifi Pro på Nest Wifi Pros bas. Obs! Nest Wifi Pro ska endast användas i landet där den köptes av en auktoriserad återförsäljare. Om Nest Wifi Pro köptes i ett europeiskt land ska den endast användas inom Europa.

EMC – meddelande om efterlevnad

Viktigt! Enheten och nätadaptern uppfyller kraven för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) enligt tester utförda under förhållanden där kompatibel kringutrustning och isolerade kablar användes mellan systemkomponenter. Det är viktigt att du använder kompatibel kringutrustning och isolerade kablar mellan systemkomponenter för att minska risken för störningar i radio- och tv-apparater och annan elektronisk utrustning.

Föreskrifter: USA

Efterlevnad av FCC-reglerna

Obs! Utrustningen har testats och befunnits uppfylla gränserna för en digital enhet av Klass B, i enlighet med del 15 i FCC-reglerna. Dessa gränser är avsedda att ge ett skäligt skydd mot skadliga störningar i bostadsinstallationer. Utrustningen genererar, använder och kan sända ut radiofrekvensenergi och kan, om den inte installeras och används i enlighet med anvisningarna, orsaka skadliga störningar i radiokommunikation. Det finns dock inte garantier för att störningar inte kan förekomma i en viss installation. Om utrustningen orsakat skadliga störningar i radio- eller tv-mottagningen (vilket du kan kontrollera genom att stänga av och slå på utrustningen) testar du att åtgärda störningen genom att göra något av följande:

• Placera mottagarantennen på ett annat ställe.
  • Öka avståndet mellan utrustningen och mottagaren.
  • Anslut utrustningen till ett uttag i en annan krets än den som mottagaren är ansluten till.
  • Ta hjälp av återförsäljaren eller en erfaren radio-/tv-tekniker.

Alla ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen har godkänts av Google kan upphäva din rätt att använda utrustningen.

Enheten uppfyller kraven enligt avsnitt 15 i FCC-reglerna. Användning sker på följande två villkor:

1. Enheterna får inte orsaka skadlig störning.

2. Enheterna måste tåla eventuella störningar, inklusive störningar som kan orsaka oönskad drift.

• Enligt FCC:s regler ska enheten endast användas inomhus.
  • Det är förbjudet att använda enheten på oljeplattformar, tåg, båtar och flygplan och i bilar. Enheten får dock användas på stora flygplan på en höjd på minst 3 000 meter.
  • Det är förbjudet att använda sändare i 5,925–7,125 GHz-bandet i syfte att kontrollera eller kommunicera med obemannade flygplanssystem.

Modellnummer: G6ZUC
Produktnamn: Nest Wifi Pro
Ansvarig part i USA
Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043, USA
Kontakt: g.co/nest/contact

Föreskrifter: Kanada

Industry Canada, klass B

Enheten uppfyller gränsvärdena enligt ICES-003, klass B.

Nest Wifi Pro uppfyller ISED:s RSS-standard som är undantagen från licens. Användningen är underställd följande två villkor: (1) enheten får inte orsaka störningar och (2) enheten måste tåla alla störningar, inklusive störningar som kan orsaka att enheten inte fungerar på önskat sätt.

Le présent appareil est conforme aux CNR d'ISDE Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes:

(1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et

(2) l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en compromettre le fonctionnement.

Enheten är endast avsedd att användas i band 5 150–5 250 MHz inomhus för att minska risken för skadliga störningar på mobila satellitsystem i gemensamma kanaler.

Les dispositifs fonctionnant dans la bande de 5 150 à 5 250 MHz sont réservés uniquement pour une utilisation à l’intérieur afin de réduire les risques de brouillage préjudiciable aux systèmes de satellites mobiles utilisant les mêmes canaux.

Enheten ska endast användas inomhus.

Det är förbjudet att använda enheten på oljeplattformar, tåg, båtar och flygplan och i bilar. Enheten får dock användas på stora flygplan på en höjd på minst 3 000 meter.

Utilisation limitée à l’intérieur seulement;

Utilisation interdite à bord de plateformes de forage pétrolier, de voitures, de trains, de bateaux et d’aéronefs, sauf à bord d’un gros aéronef volant à plus de10 000 pi d’altitude.

Föreskrifter: Förenade kungariket

Förenade kungariket – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att radioutrustningen av typ G6ZUC följer Radio Equipment Regulations 2017 (Förordningar om radioutrustning 2017). Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/nestwifi/legal

Begränsningar och krav enligt Radio Equipment Regulations 2017 (Förordningar om radioutrustning 2017)

Enheten är begränsad till användning inomhus i frekvensområdena 5 150–5 250 MHz och 5 925–6 425 MHz i Förenade kungariket.

Enheten ska endast användas inomhus, inklusive på tåg med fönster med en metallbeläggning (eller liknande strukturer av material med jämförbara försvagningsfunktioner) och flygplan.  Enheten får inte användas utomhus, inklusive i vägfordon.

Information om frekvensband och trådlös utgående effekt

Förenade kungariket

Uppgifterna här är den högsta radiofrekventa effekten som överförs i de frekvensband som radioutrustningen använder.

Frekvens

Effekt

Wi-Fi 2 400–2 483,5 MHz

Max 20 dBm

Wifi 5 150–5 250 MHz

Max 23 dBm

Wifi 5 725–5 875 MHz

Max 23 dBm

Wifi 5 925–6 425 MHz

Max 23 dBm

BLE: 2 400–2 483,5 MHz

Max 10 dBm

IEEE802.15.4

Max 12 dBm

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller överträdelser mot myndighetsbestämmelser som kan uppstå om användaren inte följer dessa riktlinjer.

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna produkt uppfyller kraven i lagstadgat instrument 2012 nr 3032 Föreskrifter om begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning.

Förenade kungariket – REACH-förordningen

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, Statutory Instrument 2020 nr 1577) för Förenade kungariket är det Förenade kungarikets regelverk gällande kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Förenade kungariket – förordningar om avfall från elektriska eller elektroniska produkter

Symbolen ovan betyder att produkten enligt gällande lokala lagar och regelverk inte får slängas tillsammans med hushållsavfall. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. Separat sortering och återvinning av produkten och dess elektriska tillbehör gör det lättare att hushålla med naturens resurser, skydda människors hälsa och hjälpa miljön.

Tillverkare: Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA, USA 94043

Google Commerce Limited UK establishment, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, London, SW1W 9TQ, Förenade kungariket.

Föreskrifter: EU

EU – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att radioutrustningen av typ G6ZUC följer direktiv 2014/53/EU (EU:s radioutrustningsdirektiv). Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/nestwifi/legal

Begränsningar eller krav enligt direktiv 2014/53/EU

Enheten är begränsad till användning inomhus i frekvensområdena 5 150–5 250 MHz och 5 925–6 425 MHz i AT, BE, BG, CY, CZ, DE, DK, EE, EL, ES, FI, FR, HR, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, PL, PT, RO, SE, SI, SK, UK(NI), CH, IS, LI, NO, TR.

Enheten ska endast användas inomhus, inklusive på tåg med fönster med en metallbeläggning (eller liknande strukturer av material med jämförbara försvagningsfunktioner) och flygplan.  Enheten får inte användas utomhus, inklusive i vägfordon.

Europeisk överensstämmelse

Frekvensband och effekt

EU

Uppgifterna här är den högsta radiofrekventa effekten som överförs i de frekvensband som radioutrustningen använder.

Frekvens

Effekt

Wifi 2 400–2 483,5 MHz

Max 20 dBm

Wifi 5 150–5 250 MHz

Max 23 dBm

Wifi 5 725–5 875 MHz

Max 14 dBm

Wifi 5 925–6 425 MHz

Max 23 dBm

BLE: 2 400–2 483,5 MHz

Max 10 dBm

IEEE802.15.4

Max 12 dBm

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller eventuella överträdelser av myndighetsbestämmelser om användaren inte följer dessa riktlinjer.

WEEE-direktivet (Waste Electrical and Electronic Equipment)

Symbolen ovan betyder att produkten enligt gällande lokala lagar och regelverk inte får slängas tillsammans med hushållsavfall. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. Separat sortering och återvinning av produkten och dess elektriska tillbehör gör det lättare att hushålla med naturens resurser, skydda människors hälsa och hjälpa miljön.

§ 10 I 2 ElektroG: Vor der Entsorgung dieses Geräts (i) Altbatterien/-akkus, sofern sie nicht vom Gerät umschlossen sind, und zerstörungsfrei entnehmbare Lampen zerstörungsfrei trennen und (ii) alle personenbezogenen Daten löschen. § 17 I und II ElektroG: Viele Vertreiber müssen Altgeräte kostenlos zurücknehmen.

Ytterligare föreskrifter: Frankrike

Fiches Produit Relative Aux Qualités Et Caractéristiques Environnementales - France

Nest Wifi Pro

QUALITÉS ET CARACTÉRISTIQUES ENVIRONNEMENTALES DU PRODUIT

Métaux Précieux

Contient au moins 20 milligrammes de métaux précieux1

Recyclabilité

Appareil Wifi majoritairement recyclable

Batterie majoritairement recyclable

Incorporation de Matière Recyclée

Produit comportant au moins 60% de matières recyclées2

Présence d’une Substance Dangereuse

Contient une substance extrêmement préoccupante:

Plomb

2-methyl-1-(4-methylthiophenyl)-2-morpholinopropan-1-one

Benzene-1,2,4-tricarboxylic acid 1,2 anhydride

QUALITÉS ET CARACTÉRISTIQUES ENVIRONNEMENTALES DE L’EMBALLAGE

Recyclabilité

Emballage entièrement recyclable3

Incorporation de Matière Recyclée

Emballage comportant au moins 44% de matières recyclées4

1 Exclut adaptateur secteur, câble Ethernet

2 Basé sur le poids du produit

3 Basé sur l'évaluation CITEO TREE

4 Basé sur le poids de l'emballage

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna produkt följer Europaparlamentets och Europeiska rådets direktiv 2011/65/EG från 8 juni 2011 angående begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning (RoHS) och dess tillägg.

REACH-förordningen

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, EG nr 1907/2006) är EU:s regelverk för kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Tillverkare: Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA, USA 94043

Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, D02 R296, Irland

Föreskrifter: Australien

Produkten är endast för inomhusbruk.

Föreskrifter: Nya Zeeland

Produkten är endast för inomhusbruk.

Begränsad garanti

Den begränsade garantin finns även i Googles garanticenter för maskinvara.

© Google LLC. Google, Google Nest Wifi Pro, G-logotypen och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC.

Nest Wifi-router och -åtkomstpunktGoogle Nest Wifi (router och åtkomstpunkt)

Här hittar du produktinformation

Säkerhetsvarningar

Föreskrifter

USA

Kanada

EU

Australien

Singapore

Japan

Här hittar du produktinformation

Den här guiden innehåller samma grundläggande riktlinjer för säkerhet som finns i det tryckta häftet Säkerhet och garanti som medföljer i förpackningen för Nest Wifi-routern eller den extra åtkomstpunkten. Den innehåller dessutom ytterligare information om säkerhet, föreskrifter och garantier för Nest Wifi-routern eller den extra åtkomstpunkten.

Säkerhetsvarningar

Varning VARNING! INFORMATION OM HÄLSA OCH SÄKERHET: LÄS INNAN DU ANVÄNDER ENHETEN FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR PERSONSKADA, OBEHAG, SKADOR PÅ EGENDOM, INKLUSIVE SKADOR PÅ NEST WIFI-ROUTERN, OCH ANDRA RISKER

För att undvika att skada enheten, tillbehören och eventuella anslutna enheter, samt minska risken för personskador, obehag, skadad egendom och att utsättas för andra risker, ska du följa säkerhetsåtgärderna nedan.

Hantering

Hantera Nest Wifi-routern eller den extra åtkomstpunkten försiktigt. Du kan skada enheten om du monterar isär, tappar, böjer, bränner, krossar eller sticker hål på den. Använd inte en enhet med skadat hölje. Du kan göra dig illa om du använder en skadad produkt. Utsätt inte enheten för vätskor eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning.  Försök inte torka enheten med en extern värmekälla om den blir blöt.  Nest Wifi-routern eller den extra åtkomstpunkten är avsedd för användning i en torr inomhusmiljö.

Nest Wifi-routern och den extra åtkomstpunkten är avsedda att fungera i temperaturer mellan 0 °C och 35 °C och ska förvaras i temperaturer mellan -20 °C och 60 °C. Låt inte Nest Wifi-routern eller den extra åtkomstpunkten stå på platser där temperaturen kan överstiga 60 °C, till exempel på instrumentbrädan i en bil eller nära en värmekälla eftersom det kan skada produkten eller utgöra en brandrisk.  Placera inte enheten i närheten av värmekällor eller i direkt solljus. Om enheten blir för varm drar du ur kabeln om den är ansluten till en strömkälla och flyttar enheten till en svalare plats. Använd den inte förrän den har svalnat.

Reparation och service

Försök inte att reparera Nest Wifi-routern eller den extra åtkomstpunkten själv. Det finns risk för skador, på för dig och enheten, om enheten monteras isär.

Kontakta kundtjänst och använd inte enheten om den inte fungerar som den ska eller har skadats. Besök g.co/nestwifi/help för hjälp och support online. Besök g.co/nest/contact om du vill prata med en expert.

Enhetens strömförsörjning

Nätadaptern och Nest Wifi-routern eller den extra åtkomstpunkten ska vara placerade på väl ventilerade platser när de används. Användning av en skadad kabel eller nätadapter kan orsaka brand, elektriska stötar, personskador eller skador på enheten eller annan egendom.  När nätadaptern används ska den vara ansluten till ett eluttag i närheten av enheten och vara lättåtkomlig. Använd inte enheten i direkt solljus. Denna enhet är avsedd att användas med en certifierad, begränsad spänningskälla (LPS) enligt IEC 60950-1 och/eller en strömkälla i klass 2 (PS2) enligt IEC 62368-1, som är märkta med 14 V DC och högst 1,1 A.

Använd endast den medföljande nätadaptern och kabeln tillsammans med Nest Wifi-routern eller den extra åtkomstpunkten. Om du inte gör det kan det orsaka brand, elektriska stötar, personskador eller skador på enheten och tillbehören.

Håll i själva nätadaptern när du drar ur kontakten. Dra aldrig i kabeln.  Se till att kabeln inte vrids eller blir klämd och försök inte att trycka in kontakten i en port med våld.

Långvarig exponering för hetta

Nest Wifi-routern och den extra åtkomstpunkten alstrar värme under normal användning och följer gällande standarder och gränsvärden för yttemperatur. Undvik långvarig direkt eller indirekt hudkontakt när enheten används eftersom långvarig kontakt med varma ytor kan leda till obehag eller brännskador.

Miljöbegränsningar

För att förhindra att Nest Wifi-routerns eller den extra åtkomstpunktens delar eller inre kretsar skadas ska enheten och dess tillbehör inte förvaras i närheten av magnetiska fält eller på platser där det är dammigt, rökigt, fuktigt eller smutsigt.  Placera inte enheten i närheten av värmekällor eller i direkt solljus. Låt inte enheten ligga i bilen eller på platser där temperaturen kan överstiga 60 °C, t.ex. på en fönsterbräda, nära en värmekälla eller bakom glas som utsätts för direkt solljus eller starkt ultraviolett ljus under längre tid.  Detta kan skada enheten eller utgöra en risk för brand eller explosion.

Miljöer med explosionsrisk

Nest Wifi-routern ska inte användas, förvaras eller transporteras där brandfarliga eller explosiva ämnen förvaras (t.ex. bensinstationer, bränsledepåer eller kemiska fabriker). Använd inte den trådlösa enheten där sprängning pågår eller i miljöer med explosionsrisk, t.ex. där luften innehåller höga halter av brandfarliga kemikalier, ångor eller partiklar (som korn, damm eller metallpulver). På sådana platser kan gnistor orsaka explosioner eller brand, eller till och med dödsfall. Följ alla anvisningar och skyltar där sådana risker kan finnas.

Radiofrekvent störning

Respektera regler som förbjuder användning av trådlös teknik (t.ex. wifi). Enheten är konstruerad för att följa regler om radiofrekvent störning, men användning av trådlösa enheter kan påverka annan elektronisk utrustning negativt.

Störning av medicinsk utrustning

Enheten innehåller radioenheter och andra komponenter som utstrålar elektromagnetiska fält.  Dessa elektromagnetiska fält och magneter kan störa pacemakers och andra medicinska implantat. Håll alltid produkten och nätadaptern på säkert avstånd från en pacemaker eller annat medicinskt implantat. Om du har frågor om hur Google-enheten får användas med eller i närheten av en pacemaker eller annat medicinskt implantat ska du rådfråga vårdpersonal innan du använder produkten. Om du misstänker att enheten stör pacemakern eller annat medicinskt implantat stänger du av Google-enheten och ber din läkare om information som gäller din medicinska utrustning.

Barnsäkerhet

Den här enheten är inte en leksak. Produkten kan innehålla smådelar, plastdelar och delar med vassa kanter som kan orsaka skada eller utgöra en kvävningsrisk. Sådana här delar kan också följa med enheten. Kablar och sladdar utgör en strypningsrisk för barn. Förvara Nest Wifi-routerns kablar utom räckhåll för barn (minst 1 meters avstånd) och låt dem inte leka med enheten eller dess tillbehör. De kan skada sig själva och andra eller oavsiktligt skada produkten. Om ett barn sväljer smådelar måste ni omedelbart uppsöka läkarvård.

Nödkommunikation

Enheten fungerar med hjälp av radiosignaler och kanske inte kan upprätta eller upprätthålla en anslutning under alla omständigheter. Trådlösa enheter är kanske inte tillförlitliga för nödkommunikation. Vissa rättskipningsområden sänder ut nödmeddelanden via trådlösa nätverk, men beroende på nätverksanslutningen eller andra faktorer kanske enheten inte kan ta emot dessa meddelanden.

Korrekt hantering och användning

Följ dessa riktlinjer när du använder, förvarar, rengör eller kasserar Nest Wifi-routern eller den extra åtkomstpunkten:

Drifttemperatur

Använd inte enheten och nätadaptern vid temperaturer under 0 °C eller över 35 °C. Om enheten blir varmare invändigt än den normala drifttemperaturen görs försök att reglera temperaturen, vilket kan leda till minskad prestanda, sämre anslutning eller att enheten stänger av sig. Enheten kanske inte går att använda medan temperaturen regleras. Flytta enheten någonstans där den står svalare (eller varmare) och vänta i några minuter innan du försöker använda den igen.
Rekommenderad luftfuktighet vid användning är 5–95 %.

Skötsel och rengöring

Dra ur kontakten innan du rengör produkten och nätadaptern, vid åska och om den inte ska användas under en längre period. Använd en ren, mjuk och torr trasa när du rengör Nest Wifi-routern eller den extra åtkomstpunkten och tillbehören.
Använd inte kemiska rengöringsmedel eller kemiska ämnen som alkohol eller bensen när du rengör produkten eller tillbehören.

Vattentålighet

Utsätt inte produkten för vätskor, eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning. Enheten, adaptern och andra tillbehör är inte vattentåliga och ska inte utsättas för vätskor.

Magnetiska fält

Undvik att placera media som innehåller magneter eller är känsliga för magnetism, till exempel kreditkort, bankkort, ljud-/videoband eller magnetiska minnesenheter, i närheten av produkten eller tillbehören eftersom lagrad information på dem kan försvinna. Media som innehåller information som är känslig för magneter ska hållas minst 5 cm från produkten.

Service och support

Reparationer av enheterna bör endast utföras av Google. Otillåtna reparationer eller modifieringar kan leda till permanent skada på enheten och kan påverka garantins omfattning och behörigheten att använda enheten enligt gällande bestämmelser. Kontakta kundtjänst för att få behörig service. Besök g.co/nestwifi/help för hjälp och support online.

Föreskrifter

Du hittar information om föreskrifter, certifiering och efterlevnadsmärkning som är specifik för Nest Wifi-routern eller den extra åtkomstpunkten på produktens undersida.

Föreskrifter: USA

Efterlevnad av FCC-reglerna

Obs! Utrustningen har testats och visat sig följa gränserna för en digital enhet av klass B, i enlighet med avsnitt 15 i FCC-reglerna. Dessa gränser är avsedda att ge ett skäligt skydd mot skadliga störningar i bostadsinstallationer. Utrustningen genererar, använder och kan sända ut radiofrekvensenergi och kan, om den inte installeras och används i enlighet med anvisningarna, orsaka skadliga störningar i radiokommunikation. Det finns dock inga garantier för att störningar inte kan förekomma i en viss installation. Om utrustningen orsakat skadliga störningar i radio- eller tv-mottagningen (vilket du kan kontrollera genom att stänga av och slå på utrustningen) testar du att åtgärda störningen genom att göra något av följande:

• Placera mottagarantennen på ett annat ställe.
  • Öka avståndet mellan utrustningen och mottagaren.
  • Anslut utrustningen till ett uttag i en annan krets än den som mottagaren är ansluten till.
  • Ta hjälp av återförsäljaren eller en erfaren radio-/tv-tekniker.

Ansvarig part – kontaktuppgifter i USA
Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
Kontakt : g.co/nest/contact

Alla ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen har godkänts av Google kan upphäva din rätt att använda utrustningen.

Enheten uppfyller kraven enligt avsnitt 15 i FCC-reglerna. Användning sker på följande två villkor:
1. Enheterna får inte orsaka skadlig störning.
2. Enheterna måste tåla eventuella störningar, inklusive störningar som kan orsaka oönskad drift.

EMC – meddelande om efterlevnad

Viktigt! Enheten och nätadaptern uppfyller kraven för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) enligt tester utförda under förhållanden där kompatibel kringutrustning och isolerade kablar användes mellan systemkomponenter. Det är viktigt att du använder kompatibel kringutrustning och isolerade kablar mellan systemkomponenter för att minska risken för störningar i radio- och tv-apparater och annan elektronisk utrustning.

Exponering för radiofrekvent strålning

Enheten uppfyller amerikanska FCC:s (Federal Communications Commission) krav när det gäller exponering för radiovågor och är utformad och tillverkad för att inte överskrida FCC:s utsläppsgränser för exponering för radiofrekvensenergi. För att uppfylla FCC:s krav angående exponering måste det finnas ett avstånd på minst 25,5 cm mellan antennen på enheten och användare när enheten används. Enheten får inte placeras tillsammans med eller användas i samband med någon annan antenn eller sändare.

Återvinning

Information om återvinning i USA finns på g.co/HWRecyclingProgram.

Föreskrifter: Kanada

Industry Canada, klass B
Denna digitala apparat av klass B uppfyller kraven i CAN ICES-3 (B)/NMB-3(B)
Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. [VERIFIERA ÖVERSÄTTNINGEN]

Meddelande:
Enligt föreskrifterna från Innovation, Science and Economic Development Canada och Federal Communications Commission kan alla ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen har godkänts av Google LLC upphäva din rätt att använda utrustningen.

En vertu de la réglementation d’Innovation, Sciences et Développement économique Canada et de la Commission fédérale des communications, toute modification n’ayant pas été approuvée expressément par Google LLC peut entraîner l’annulation du droit qui vous a été accordé
d’utiliser cet équipement.

H2C uppfyller ISED:s RSS-standard som är undantagen från licens. Användningen är underställd följande två villkor: (1) enheten får inte orsaka störningar och (2) enheten måste acceptera alla störningar, inklusive störningar som kan orsaka att enheten fungerar på ett oönskat sätt.

Le présent appareil est conforme aux CNR d'ISDE Canada applicables aux appareils radio
exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes:
(1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et
(2) l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en compromettre le fonctionnement.

Enheten är endast avsedd att användas i band 5150–5250 MHz inomhus för att minska risken för skadliga störningar på mobila satellitsystem i gemensamma kanaler.
Les dispositifs fonctionnant dans la bande de 5 150 à 5 250 MHz sont réservés uniquement pour une utilisation à l’intérieur afin de réduire les risques de brouillage préjudiciable aux systèmes de satellites mobiles utilisant les mêmes canaux.

Exponering för radiofrekvent strålning

Utrustningen följer begränsningarna gällande exponering för strålning i en okontrollerad miljö. Människor ska inte befinna sig närmare än 25,5 cm från antennen under normal drift för att undvika möjligheten att gränsen för exponering för radiofrekvent strålning överskrids.

Föreskrifter: EU/Förenade kungariket

Frekvensband och effekt
EU/Förenade kungariket
Enheterna fungerar i följande frekvensband inom EU/Förenade kungariket:

Bluetooth: 2 402–2 480 MHz
Thread:      2 405–2 480 MHz
WLAN:        2 412–2 472 MHz, 5 180–5 240 MHz/5 180–5 700 MHz

Google Nest Wifi-router: 2 400–2 483,5 MHz: WLAN (max 20 dBm), BLE (max 10 dBm),
BT (max 10 dBm), IEEE 802.15.4 (max 10 dBm). 5 150–5 250 MHz: WLAN
(max 23 dBm).
Google Nest Wifi-åtkomstpunkt: 2 400–2 483,5 MHz: WLAN (max 20 dBm), BLE (max 10 dBm),
BT (max 10 dBm), IEEE 802.15.4 (max 10 dBm). 5 150–5 250 MHz: WLAN
(max 23 dBm). 5250–5350 MHz: WLAN (max 23 dBm). 5 470–5 725 MHz:
WLAN (max 30 dBm)

Exponering för radiofrekvent strålning

Utrustningen följer begränsningarna gällande exponering för strålning i en okontrollerad miljö. Människor ska inte befinna sig närmare än 20 cm från antennen under normal drift för att undvika möjligheten att gränsen för exponering för radiofrekvent strålning överskrids.

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller överträdelser mot myndighetsbestämmelser som kan uppstå om användaren inte följer dessa riktlinjer.

EU – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att radioutrustningen av typ H2D/H2E följer direktiv 2014/53/EU (EU:s direktiv om radioutrustning). Hela deklarationen om överensstämmelse finns på g.co/cast/red

Begränsningar och krav enligt direktiv 2014/53/EU

Enheten är begränsad till användning inomhus i frekvensområdet 5 150–5 350 MHz i AT, BE, BG, CY, CZ, DE, DK, EE, EL, ES, FI, FR, HR, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, PL, PT, RO, SE, SI, SK, UK(NI), CH, IS, LI, NO, TR.

Europeisk överensstämmelse

Förenade kungariket – meddelande om efterlevnad

FÖRENADE KUNGARIKET – MEDDELANDE OM EFTERLEVNAD Google LLC försäkrar härmed att den elektriska utrustningen av typ H2D/H2E följer relevanta lagstadgade krav. Det fullständiga innehållet i försäkran om överensstämmelse för Förenade kungariket finns på g.co/nest/conformity.

Begränsningar och krav enligt Radio Equipment Regulations 2017 (Förordningar om radioutrustning 2017) Enheten får endast användas inomhus när den används inom frekvensintervallet 5 150–5 350 MHz i Förenade kungariket.

WEEE-direktivet (Waste Electrical and Electronic Equipment)/Förenade kungarikets förordningar om avfall från elektriska eller elektroniska produkter

Släng inte batterier i soporna

Symbolen ovan betyder att produkten enligt gällande lokala lagar och regelverk inte får slängas tillsammans med hushållsavfall. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. Separat sortering och återvinning av produkten och dess elektriska tillbehör hjälper till att hushålla med naturens resurser, skydda människors hälsa och hjälpa miljön.

Ytterligare föreskrifter: Tyskland

§ 10 I 2 ElektroG: Vor der Entsorgung dieses Geräts (i) Altbatterien/-akkus, sofern sie nicht vom Gerät umschlossen sind, und zerstörungsfrei entnehmbare Lampen zerstörungsfrei trennen und (ii) alle personenbezogenen Daten löschen. § 17 I und II ElektroG: Viele Vertreiber müssen Altgeräte kostenlos zurücknehmen.

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna produkt följer Europaparlamentets och rådets direktiv 2011/65/EU från 8 juni 2011 angående begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning (RoHS) och dess tillägg.

Reach-förordningen

Reach-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, EG nr 1907/2006) är EU:s regelverk för kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Tillverkarinformation

Tillverkare: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, USA 94043

Information om importör

Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Irland

Google Commerce Limited UK establishment, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, London, SW1W 9TQ, Förenade kungariket.

Föreskrifter: Australien

Enheternas WLAN-funktion är begränsad till inomhusbruk i frekvensområdet 5 150–5 350 MHz. Detta för att minska risken för skadliga störningar på mobila satellitsystem i gemensamma kanaler.

Exponering för radiofrekvent strålning

Utrustningen följer begränsningarna gällande exponering för strålning i en okontrollerad miljö. Människor ska inte befinna sig närmare än 20 cm från antennen under normal drift för att undvika möjligheten att gränsen för exponering för radiofrekvent strålning överskrids.

Enheten är avsedd att användas i bandet 5 150–5 250 MHz och endast inomhus.

Föreskrifter: Singapore

Efterlevnad av EMC-direktivet

Viktigt! Enheten, nätadaptern och andra tillbehör i förpackningen uppfyller kraven för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) enligt tester utförda under förhållanden där kompatibel kringutrustning och isolerade kablar användes mellan systemkomponenter. Det är viktigt att du använder kompatibel kringutrustning och isolerade kablar mellan systemkomponenter för att minska risken för störningar i radio- och tv:ar och annan elektronisk utrustning.

Exponering för radiofrekvent strålning

Utrustningen följer begränsningarna gällande exponering för strålning i en okontrollerad miljö. Människor ska inte befinna sig närmare än 20 cm från antennen under normal drift för att undvika möjligheten att gränsen för exponering för radiofrekvent strålning överskrids.

Efterlevnad av IMDA-föreskrifterna

Föreskrifter: Japan

Klass B ITE

この装置は、クラス B 情報技術装置です。この装置は、家庭環境で使用することを目 的としていますが、この装置がラジオやテレビジョン受信機に近接して使用されると、 受信障害を引き起こすことがあります。 取扱説明書に従って正しい取り扱いをして下さい。 VCCI-B

Detta är en produkt i Klass B enligt VCCI-rådets standard. Om den används i närheten av en radio- eller tv-mottagare i bostadsområden kan den orsaka radiostörningar. Installera och använd utrustningen enligt manualen.

© Google LLC. Google och Nest Wifi är varumärken som tillhör Google LLC.

Google Wifi pointGoogle Wifi

Här finns produktinformation

Den här handboken innehåller de grundläggande säkerhetsriktlinjerna i det tryckta häftet Säkerhet och garanti som medföljer Google Wifi. Den innehåller dessutom ytterligare information om säkerhet, föreskrifter och garantier för Google Wifi.

Garantiinformation för landet där du gjorde köpet, inklusive anvisningar om hur du begär ersättning: Googles garanticenter för maskinvara.

Hjälp med Nest Wifi-routern: g.co/nestwifi/help

Säkerhetsvarningar

Varning VARNING! INFORMATION OM HÄLSA OCH SÄKERHET: LÄS INNAN DU ANVÄNDER ENHETEN FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR PERSONSKADA, OBEHAG, SKADOR PÅ EGENDOM, INKLUSIVE SKADOR PÅ NEST WIFI-ROUTERN, OCH ANDRA RISKER.

För att undvika att skada enheten, tillbehören och eventuella anslutna enheter, samt minska risken för personskador, obehag, skadad egendom och att utsättas för andra risker, ska du följa säkerhetsåtgärderna nedan.

Hantering

Hantera Google Wifi varsamt. Du kan skada enheten om du monterar isär, tappar, böjer, bränner, krossar eller sticker hål på den. Använd inte en enhet med skadat hölje. Du kan göra dig illa om du använder en skadad produkt. Utsätt inte enheten för vätskor eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning. Försök inte torka enheten med en extern värmekälla om den blir blöt. Google Wifi är avsedd för användning i en torr inomhusmiljö.

Google Wifi är avsedd för användning i en omgivande temperatur mellan 0 °C och 35 °C och bör förvaras i en omgivande temperatur mellan -20 °C och 60 °C. Låt inte Google Wifi-enheten ligga där temperaturen kan överstiga 60 °C, t.ex. på instrumentbrädan i bilen eller intill en värmefläkt, eftersom det kan skada produkten eller medföra brandrisk. Placera inte enheten i närheten av värmekällor eller i direkt solljus. Om enheten blir varm när den är ansluten till en strömkälla kopplar du ur den och flyttar den till en svalare plats. Använd den inte förrän den har svalnat.

Reparation och service

Försök inte reparera Google Wifi själv. Det finns risk för skador, på både dig och enheten, när enheten monteras isär.

Kontakta kundtjänst och använd inte enheten om den inte fungerar som den ska eller har skadats. Besök g.co/nestwifi/help för hjälp och support online. Besök g.co/nest/contact om du vill prata med en expert.

Enhetens strömförsörjning

Nätadaptern och Google Wifi ska vara placerade på väl ventilerade platser när de används. Användning av en skadad kabel eller nätadapter kan orsaka brand, elektriska stötar, personskador eller skador på enheten eller annan egendom. När nätadaptern används ska den vara ansluten till ett eluttag i närheten av enheten och vara lättåtkomlig. Använd inte nätadaptern i direkt solljus. Denna enhet är avsedd att användas med en certifierad, begränsad spänningskälla (LPS) enligt IEC 60950-1 och/eller en strömkälla i klass 2 (PS2) enligt IEC 62368-1, som är märkta med 14 V DC och högst 1,1 A.

Använd bara den medföljande nätadaptern och sladden med Google Wifi. Om du inte gör det kan det orsaka brand, elektriska stötar, personskador eller skador på enheten och tillbehören.

Håll i själva nätadaptern när du drar ur kontakten. Dra aldrig i kabeln. Se till att kabeln inte vrids eller blir klämd och försök inte att trycka in kontakten i en port med våld.

Långvarig exponering för hetta

Google Wifi alstrar värme under normal användning och följer gällande standarder och gränsvärden för yttemperatur. Undvik långvarig direkt eller indirekt kontakt med huden när enheten används eftersom långvarig kontakt med varma ytor kan leda till obehag eller brännskador.

Miljöbegränsningar

Förvara inte Google Wifi och dess tillbehör i närheten av magnetiska fält eller på platser där det är dammigt, fuktigt eller smutsigt. Enheten eller kretsarna inuti kan ta skada om du gör det. Placera inte enheten i närheten av värmekällor eller i direkt solljus. Låt inte enheten ligga i bilen eller på platser där temperaturen kan överstiga 60 °C, t.ex. på en fönsterbräda, nära en värmekälla eller bakom glas som utsätts för direkt solljus eller starkt ultraviolett ljus under längre tid. Detta kan skada enheten eller utgöra en risk för brand eller explosion.

Miljöer med explosionsrisk

Nest Wifi-routern ska inte användas, förvaras eller transporteras där brandfarliga eller explosiva ämnen förvaras (t.ex. bensinstationer, bränsledepåer eller kemiska fabriker). Använd inte den trådlösa enheten där sprängning pågår eller i miljöer med explosionsrisk, t.ex. där luften innehåller höga halter av brandfarliga kemikalier, ångor eller partiklar (som korn, damm eller metallpulver). På sådana platser kan gnistor orsaka explosioner eller brand, eller till och med dödsfall. Följ alla anvisningar och skyltar där sådana risker kan finnas.

Radiofrekvent störning

Respektera regler som förbjuder användning av trådlös teknik (t.ex. Wi-Fi). Enheten är konstruerad för att följa regler om radiofrekvent störning, men användning av trådlösa enheter kan påverka annan elektronisk utrustning negativt.

Störning av medicinsk utrustning

Enheten innehåller radioenheter och andra komponenter som utstrålar elektromagnetiska fält. Dessa elektromagnetiska fält och magneter kan störa pacemakers och andra medicinska implantat. Håll alltid produkten och nätadaptern på säkert avstånd från en pacemaker eller annat medicinskt implantat. Om du har frågor om hur Google-enheten får användas med eller i närheten av en pacemaker eller annat medicinskt implantat ska du rådfråga vårdpersonal innan du använder produkten. Om du misstänker att enheten stör pacemakern eller annat medicinskt implantat stänger du av Google-enheten och ber din läkare om information som gäller din medicinska utrustning.

Barnsäkerhet

Den här enheten är inte en leksak. Produkten kan innehålla smådelar, plastdelar och delar med vassa kanter som kan orsaka skada eller utgöra en kvävningsrisk. Sådana här delar kan också följa med enheten. Kablar och sladdar utgör en strypningsrisk för barn. Förvara Nest Wifi-routerns kablar utom räckhåll för barn (minst 1 meters avstånd) och låt dem inte leka med enheten eller dess tillbehör. De kan skada sig själva och andra eller oavsiktligt skada produkten. Om ett barn sväljer smådelar måste ni omedelbart uppsöka läkarvård.

Nödkommunikation

Enheten fungerar med hjälp av radiosignaler och kanske inte kan upprätta eller upprätthålla en anslutning under alla omständigheter. Trådlösa enheter är kanske inte tillförlitliga för nödkommunikation. I vissa rättskipningsområden sänds nödmeddelanden ut via trådlösa nätverk, men beroende på nätverksanslutningen eller andra faktorer kanske enheten inte kan ta emot dessa meddelanden.

Korrekt hantering och användning

Följ nedanstående riktlinjer när du använder, förvarar, rengör eller återvinner Google Wifi:

Drifttemperatur

Använd inte enheten och nätadaptern vid temperaturer under 0 °C eller över 35 °C. Om enheten blir varmare invändigt än den normala drifttemperaturen görs försök att reglera temperaturen, vilket kan leda till minskad prestanda, sämre anslutning eller att enheten stänger av sig. Enheten kanske inte går att använda medan temperaturen regleras. Flytta enheten någonstans där den står svalare (eller varmare) och vänta i några minuter innan du försöker använda den igen.

Rekommenderad luftfuktighet vid användning är 5–95 %.

Skötsel och rengöring

Dra ur kontakten innan du rengör produkten och nätadaptern, vid åska och om den inte ska användas under en längre period. Använd en ren, mjuk och torr trasa när du rengör Google Wifi och tillbehören.

Använd inte kemiska rengöringsmedel, pulver eller andra kemiska medel (som alkohol eller bensen) när du rengör produkten eller dess tillbehör.

Vattentålighet

Utsätt inte produkten för vätskor, eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning. Enheten, adaptern och andra tillbehör är inte vattentåliga och ska inte utsättas för vätskor.

Magnetiska fält

Undvik att placera media som innehåller magneter eller är känsliga för magnetism, till exempel kreditkort, bankkort, ljud-/videoband eller magnetiska minnesenheter, i närheten av produkten eller tillbehören eftersom lagrad information på dem kan försvinna. Media som innehåller information som är känslig för magneter ska hållas på minst 5 cm avstånd från produkten.

Service och support

Reparationer av enheterna bör endast utföras av Google. Kontakta kundtjänst för att få behörig service. Besök g.co/nestwifi/help för hjälp och support online.

Föreskrifter

Du hittar information om föreskrifter, certifiering och efterlevnadsmärkning som är specifik för Google Wifi på produktens undersida.

Föreskrifter: USA

Efterlevnad av FCC-reglerna

Obs! Utrustningen har testats och befunnits följa gränserna för en digital enhet av klass B, i enlighet med avsnitt 15 i FCC-reglerna. Dessa gränser är avsedda att ge ett skäligt skydd mot skadliga störningar i bostadsinstallationer. Utrustningen genererar, använder och kan sända ut radiofrekvensenergi och kan, om den inte installeras och används i enlighet med anvisningarna, orsaka skadliga störningar i radiokommunikation. Det finns dock inga garantier för att störningar inte kan förekomma i en viss installation. Om utrustningen orsakat skadliga störningar i radio- eller tv-mottagningen (vilket du kan kontrollera genom att stänga av och slå på utrustningen) testar du att åtgärda störningen genom att göra något av följande:

• Placera mottagarantennen på ett annat ställe.
  • Öka avståndet mellan utrustningen och mottagaren.
  • Anslut utrustningen till ett uttag i en annan krets än den som mottagaren är ansluten till.
  • Ta hjälp av återförsäljaren eller en erfaren radio-/tv-tekniker.

Ansvarig part – kontaktuppgifter i USA
Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
Kontakt: g.co/nest/contact

Alla ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen har godkänts av Google kan upphäva din rätt att använda utrustningen.

Enheten uppfyller kraven enligt avsnitt 15 i FCC-reglerna. Användning sker på följande två villkor:

1. Enheterna får inte orsaka skadlig störning.
  2. Enheterna måste tåla eventuella störningar, inklusive störningar som kan orsaka att enheterna inte fungerar på önskat sätt.

EMC – meddelande om efterlevnad

Viktigt! Enheten och nätadaptern uppfyller kraven för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) enligt tester utförda under förhållanden där kompatibel kringutrustning och isolerade kablar användes mellan systemkomponenter. Det är viktigt att du använder kompatibel kringutrustning och isolerade kablar mellan systemkomponenter för att minska risken för störningar i radio- och tv:ar och annan elektronisk utrustning.

Exponering för radiofrekvensstrålning

Enheten uppfyller amerikanska FCC:s (Federal Communications Commission) krav när det gäller exponering för radiovågor och är utformad och tillverkad för att inte överskrida FCC:s utsläppsgränser för exponering för radiofrekvensenergi. För att uppfylla FCC:s krav angående exponering måste det finnas ett avstånd på minst 20 cm mellan antennen på enheten och användare när enheten används. Enheten får inte placeras tillsammans med eller användas i samband med någon annan antenn eller sändare.

Återvinning

Information om återvinning i USA finns på g.co/HWRecyclingProgram.

Föreskrifter: Kanada

Industry Canada, klass B

Enheten uppfyller gränsvärdena enligt ICES-003, klass B.

Enheten uppfyller ISED:s licensundantag för RSS-standarder. Användningen är underställd följande två villkor: (1) enheten får inte orsaka störningar och (2) enheten måste acceptera alla störningar, inklusive störningar som kan orsaka att enheten inte fungerar på önskat sätt.

Le présent appareil est conforme aux CNR d'ISDE Canada applicables aux appareils radio
exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes:
(1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et
(2) l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en compromettre le fonctionnement.

Enheten är endast avsedd att användas i band 5150–5250 MHz inomhus för att minska risken för skadliga störningar på mobila satellitsystem i gemensamma kanaler.

Les dispositifs fonctionnant dans la bande de 5 150 à 5 250 MHz sont réservés uniquement pour une utilisation à l’intérieur afin de réduire les risques de brouillage préjudiciable aux systèmes de satellites mobiles utilisant les mêmes canaux.

Föreskrifter: EU

EU – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att radioutrustningen av typ GJ2CQ följer direktiv 2014/53/EU (EU:s radioutrustningsdirektiv). Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/googlewifi/legal.

Begränsningar och krav enligt direktiv 2014/53/EU:

Enheten är begränsad till användning inomhus i frekvensområdet 5 150–5 350 MHz i AT, BE, BG, CY, CZ, DE, DK, EE, EL, ES, FI, FR, HR, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, PL, PT, RO, SE, SI, SK, UK(NI), CH, IS, LI, NO, TR.

Europeisk överensstämmelse

Frekvensband och effekt

EU, Storbritannien

Uppgifterna här är den högsta radiofrekventa effekten som överförs i de frekvensband som radioutrustningen använder.

Frekvens Strömförsörjning
Wi-Fi 2 400–2 483,5 MHz Max 20 dBm
Wi-Fi 5 150–5 250 MHz Max 23 dBm
Bluetooth: 2 400–2 483,5 MHz Max 10 dBm

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller eventuella överträdelser av myndighetsbestämmelser om användaren inte följer dessa riktlinjer.

WEEE-direktivet (Waste Electrical and Electronic Equipment)

Symbolen ovan betyder att produkten enligt gällande lokala lagar och regelverk inte får slängas tillsammans med hushållsavfall. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. Separat sortering och återvinning av produkten och dess elektriska tillbehör hjälper till att hushålla med naturens resurser, skydda människors hälsa och hjälpa miljön.

Ytterligare föreskrifter: Tyskland

§ 10 I 2 ElektroG: Vor der Entsorgung dieses Geräts (i) Altbatterien/-akkus, sofern sie nicht vom Gerät umschlossen sind, und zerstörungsfrei entnehmbare Lampen zerstörungsfrei trennen und (ii) alle personenbezogenen Daten löschen. § 17 I und II ElektroG: Viele Vertreiber müssen Altgeräte kostenlos zurücknehmen.

Testsammanfattning om kommissionens förordning (EU) 2019/1782 gällande externa nätaggregats verkningsgrad

Offentliggjord information

Värde och precision

Enhet

Tillverkarens namn eller varumärke, organisationsnummer och adress

Google LLC
Organisationsnummer: 3582691
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View CA 94043
USA

-

Modellbeteckning(ar)

G1029
G1030

-

Ingående spänning

230

V ~

Ingående frekvens (växelström)

50

Hz

Utgående spänning

14,0

V ⎓

Utgående ström

1,1

A

Utgående effekt

15,4

W

Genomsnittlig verkningsgrad i aktivt läge

85,0

%

Verkningsgrad vid låg last (10 %)

79,8

%

Elförbrukning vid noll-last

0,064

W

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna produkt följer Europeiska parlamentets och rådets direktiv 2011/65/EU från 8 juni 2011 angående begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning (RoHS) och dess tillägg.

REACH-förordningen

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, EG nr 1907/2006) är EU:s regelverk för kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Tillverkarinformation

Tillverkare: Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA, USA 94043

Information om importör

Importör: Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Irland

© Google LLC. G-logotypen, Google, Android och Nest Wifi är varumärken som tillhör Google LLC.

Informações Regulatórias do Brasil

Este equipamento não tem direito à proteção contra interferência prejudicial e não pode causar interferência em sistemas devidamente autorizados.

Veja informações sobre a reciclagem do su dispositivo em g.co/HWRecyclingProgram