Ställa in och hantera uppgifter

Du kan ställa in, redigera och radera uppgifter med Google Assistent.

Tips! Om du vill att digitalt välmående ska fungera korrekt måste dina enheter och appar vara uppdaterade.

Ställa in uppgifter

Så här använder du uppgifter på en delad Google Assistent-enhet, till exempel en högtalare eller Smart Display:

1. Aktivera personliga resultat.
  2. Ställ in Voice Match.

Skapa en uppgift

Obs! Alternativet att ställa in uppgifter för en viss plats är inte längre tillgängligt. Du kan fortfarande ställa in uppgifter för en viss tidpunkt och rutiner för vissa platser.

Med Google Assistent

Du kan be Google-assistenten att ställa in en uppgift åt dig. Du kan till exempel säga

• ”Hey Google, ställ in en uppgift.”
  • ”Hey Google, påminn mig om att ringa mamma klockan 12.00 i morgon.”

På webben

Så här ställer du in en uppgift i en webbläsare:

1. Öppna Google Tasks på datorn.
  2. Klicka på Skapa .

Kontrollera dina uppgifter

I Google Assistent-appen

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Uppgifter under Alla inställningar.

I Google-appen

1. Öppna Google-appen Google-appen.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Uppgifter.

Hantera inställningar för uppgifter

Redigera en uppgift på telefonen

Du kan hantera dina uppgifter i inställningarna för Google Assistent.

1. Säg ”Hey Google, öppna Tasks”.
  2. Tryck på uppgiften du vill redigera.
  3. Välj inställningar.
Redigera en uppgift med rösten

Du kan ändra informationen för en uppgift, till exempel tiden. Du kan till exempel säga ”Hey Google, ändra uppgiften att köpa mjölk till klockan 17.00”.

Stänga en uppgift
När du inte längre behöver en uppgift kan du markera den som slutförd.

På en telefon eller surfplatta

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Uppgifter under Alla inställningar.
  3. Markera cirkeln bredvid uppgiften du vill markera som slutförd.

På datorn

1. Öppna Google Tasks på datorn.
  2. Markera cirkeln bredvid uppgiften du vill markera som slutförd.
Radera en uppgift
Du kan radera en viss uppgift eller alla uppgifter. Du kan till exempel säga
  • ”Hey Google, radera uppgiften att tömma diskmaskinen”
  • ”Hey Google, radera alla mina uppgifter”.

Hantera aviseringar om uppgifter

Obs! Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.

I appen Inställningar

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Aviseringar följt av Appaviseringar.
  3. Tryck på Google-appen Google-appen.
  4. Aktivera eller inaktivera Uppgifter.