Sänka volymen på videor och musik när du använder Google Assistent

Assistenten kan automatiskt sänka volymen på videor och musik du castar till tv-apparater eller högtalare, så att det blir enklare att prata med och lyssna på Google-assistenten medan du castar innehåll. Den här funktionen är aktiverad som standard.

Så fungerar det

Volymen på tv:n eller högtalarna sänks när du säger ”Ok Google” och hålls på samma låga nivå medan du pratar med assistenten. När du är klar höjs volymen på tv:n eller högtalarna till den ursprungliga nivån.

Hindra att Google Assistent sänker volymen

Så här stänger du av funktionen:

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.

2. Öppna Google Home-appen Google Home app.

3. Tryck på den Google Home-enhet som du vill justera Inställningar Settings icon.

4. Tryck på kryssrutan eller dra reglaget till Av Av under Sänk volymen vid lyssning.

Funktion som inte stöds

För närvarande kan den här funktionen inte användas om du castar innehåll på följande sätt:
  • Om du castar musik i en grupp av överföringsenheter.
  • Om du började casta innehåll på en tv eller högtalare med en mobil och inte med rösten.
  • När du castar innehåll på en Android TV-enhet med fast volym (t.ex. Nexus Player).
  • När du castar innehåll på en högtalare eller tv med inbyggd Chromecast eller en Android TV-enhet med Chromecast-firmware i en tidigare version än 1.25. Så här kontrollerar du vilken firmware-version du har
  • För tv-program och filmer när uppspelningen görs med 5.1-surroundljud.

Obs! När den här funktionen är aktiverad på Android TV-enheter med tidigare firmware-versioner än 1.27 kan du inte ändra volymen på tv:n med Google Home (”Ok Google, ställ in volymen på 50 % på <enhetens namn>”). Om du vill använda röstkommandon stänger du av funktionen genom att följa stegen ovan.