Aktivitetsinställningar för högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home

Om högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Google Home har slutat att fungera, eller du ser ett felmeddelande i stil med: Du måste först ge behörighet för några grundinställningar. Du hittar mer information i Google Home-appen på telefonen har du kanske inaktiverat följande aktivitetsinställningar i Google-kontot. Du måste aktivera dessa inställningar igen.

Viktigt! Se till att du är inloggad på det Google-konto som är länkat till högtalaren eller skärmen.

• I Webb- och appaktivitet sparas de sökningar du gör i appar och webbläsare så att det går snabbare att söka och så att du får en anpassad upplevelse i Sök, Maps och andra produkter från Google. Du kan också välja att spara webbhistorik från Chrome och aktivitet från webbplatser och appar där Googles tjänster används.
  • I Enhetsinformation sparas dina kontakter, kalendrar, appar och annan enhetsdata för att förbättra din upplevelse på Google.
  • Med Röst- och ljudaktivitet förbättras taligenkänningen och igenkänningen av din röst genom att röst- och ljudinmatning sparas i kontot.
  1. Öppna inställningarna för Google på något av följande ställen beroende på enhet:
    • Appen Inställningar Inställningar följt av Google
    • Google Inställningar-appen Google Inställningar
  2. Tryck på Personliga uppgifter och integritet följt av Aktivitetsinställningar.
  3. Under Webb- och appaktivitet flyttar du reglaget till På On följt av Aktivera.
    1. Markera kryssrutan bredvid Inkludera webbhistorik från Chrome och aktivitet från webbplatser och appar där Googles tjänster används.
  4. Under EnhetsInformation flyttar du reglaget till På On följt av Aktivera.
  5. Under Röst- och ljudaktivitet flyttar du reglaget till På On följt av Aktivera.

Här kan du läsa mer om aktivitetsinställningar

Hantera aktiviteten med Google Assistent från Home-appen

Med Home-appen kan du visa en historik över aktiviteten i Google Assistent. Du kan även visa information om specifika aktiviteter eller radera dem från historiken.

Läs mer om Google Assistent här.

Kontrollera aktivitetshistoriken i Google Assistent

1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryck på ditt konto högst upp till höger.
  3. Tryck på Min aktivitet .

Visa information om en aktivitet

Du kan visa information om en aktivitet, till exempel när aktiviteten ägde rum och vilken enhet som användes.

Tryck på menyn 3 dot menu icon bredvid aktiviteten i historiken följt av Information.

Radera en aktivitet från historiken

Tryck på menyn 3 dot menu icon bredvid aktiviteten i historiken följt av Radera följt av Radera.