To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Media via bluetooth afspelen op je Google Nest-speaker of -scherm

Je kunt je mobiele apparaat via bluetooth verbinden met je speaker of scherm voor Google Nest of Home om naar muziek, audioboeken, podcasts en andere media te luisteren.

Stap 1. Koppel je mobiele apparaat aan je speaker of scherm

Vanuit de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van het apparaat dat je wilt koppelen.
  4. Tik op Instellingen  en dan Audio en dan Gekoppelde bluetooth-apparaten en dan Koppelingsstand aanzetten.

Vanuit de bluetooth-instellingen van je mobiele apparaat

1. Tik in het startscherm van je mobiele apparaat op Instellingen en dan Bluetooth.
  2. Zet Bluetooth aan On.
  3. Tik op de naam van de speaker of het scherm waaraan je wilt koppelen.

Via de bluetooth-instellingen van je computer

Opmerking: De stappen verschillen per computer- of laptopmodel.

Windows OS

1. Selecteer de startknop en dan typ Bluetooth  en dan selecteer Bluetooth-instellingen in de lijst.
  2. Zet bluetooth aan.
  3. Tik op de naam van de speaker of het scherm waaraan je wilt koppelen.

Mac OS

1. Klik op het Apple-menu en dan Systeemvoorkeuren.
  2. Zoek het bluetooth-icoon .
  3. Zet bluetooth aan.
  4. Selecteer de naam van de speaker of het scherm waaraan je wilt koppelen.

Stap 2. Koppel je mobiele apparaat en speaker of scherm

Als je speaker of scherm aan meerdere mobiele apparaten is gekoppeld, wordt er verbinding gemaakt met het laatst gekoppelde apparaat. Ontdek meer over hoe je nagaat welke mobiele apparaten zijn verbonden met je speaker of scherm.

Via je mobiele apparaat

1. Open de bluetooth-instellingen op je mobiele apparaat.
  2. Tik onder Beschikbare apparaten op de speaker of het scherm waaraan je je mobiele apparaat hebt gekoppeld.

Met je stem

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:

Verbinden

'Maak verbinding'
'Verbind met bluetooth'

Verbinding verbreken

Opmerking: Je mobiele apparaat blijft verbonden met
je speaker of scherm totdat je de verbinding verbreekt.

'Verbinding verbreken'
'Verbreek de verbinding met bluetooth'

Stap 3. Speel media af

Zodra je mobiele apparaat is gekoppeld aan en verbonden met je speaker of scherm, kun je standaard en geavanceerde opdrachten voor muziek gebruiken om naar muziek, audioboeken en podcasts te luisteren.

Gekoppelde en verbonden apparaten beheren

Met de Google Home-app

Checken welk mobiel apparaat is gekoppeld aan je apparaat

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen  en dan Audio en dan Gekoppelde bluetooth-apparaten.
  5. Je vindt je mobiele apparaat en de datum waarop dit is gekoppeld.

Het mobiele apparaat en je speaker of scherm ontkoppelen

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van het apparaat dat je wilt ontkoppelen.
  4. Tik op Instellingen  en dan Audio en dan Gekoppelde bluetooth-apparaten.
  5. Tik op de X naast het apparaat dat je wilt ontkoppelen en dan Ontkoppelen.

Met je stem

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Bluetooth aanzetten op je speaker of scherm 'Zet bluetooth aan'
Koppelingsstatus checken 'Is bluetooth actief?'
'Is bluetooth gekoppeld?'
'Is bluetooth verbonden?'
Bluetooth-koppeling afsluiten 'Annuleer'
'Annuleer de koppeling'
'Annuleer de bluetooth-koppeling'
Alle gekoppelde apparaten wissen 'Wis alle gekoppelde bluetooth-apparaten'
'Wis alle gekoppelde apparaten'
'Wis alle bluetooth-apparaten'
'Wis alle apparaten'
'Wis al mijn apparaten'
'Ontkoppel apparaten'

Gerelateerd artikel

Muziek afspelen op een bluetooth-speaker of -koptelefoon