Door Google ondersteund bellen met je speaker of scherm

Gebruik door Google ondersteund bellen om via spraakopdrachten naar vrienden, familie en bedrijven te bellen op speakers en schermen voor Google Nest en Google Home. Deze functionaliteit is beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada (met uitzondering van territoriums). Misschien zijn er ook aanvullende belmethoden beschikbaar in je regio. Meer informatie over bellen via speakers en schermen

Opmerking: Als je een account hebt gekoppeld via mobiel bellen, worden uitgaande gesprekken uitgevoerd via mobiel bellen in plaats van door Google ondersteund bellen. De bijbehorende kosten worden volgens je abonnement in rekening gebracht.

Belangrijk: Vanaf half december 2020 kun je niet meer door Google ondersteund bellen met je speaker of scherm als je je in het Verenigd Koninkrijk bevindt. Je kunt nog wel audio- en videogesprekken voeren via Duo.

Voordat je begint

Wat je nodig hebt

• De nieuwste versie van de Google Home-app Google Home app en de Google-app Google-app.
  • Firmwareversie 1.39.154941 of hoger voor de speaker of het scherm voor Google Nest of Home. Check je firmwareversie. Je apparaat wordt automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie als het is verbonden met internet.
  • Je moet je in de Verenigde Staten of Canada bevinden.Opmerking: Amerikaanse territoriums worden momenteel niet ondersteund.

Wie je kunt bellen

• Amerikaanse of Canadese telefoonnummers, als je je in de VS of Canada bevindt

Je kunt geen hulpdiensten bellen.

Hoeveel gesprekken kosten

Gesprekken naar Amerikaanse en Canadese nummers zijn gratis.

Als je het abonnement van je mobiele provider aan mobiel bellen hebt gekoppeld, worden de kosten van je serviceprovider in rekening gebracht.

Door Google ondersteund bellen instellen op je speaker of scherm

In de Verenigde Staten en Canada hoef je niets extra's in te stellen om door Google ondersteund bellen te gebruiken. Zeg 'Hey Google, bel [telefoonnummer]' of 'Hey Google, bel [naam bedrijf]' om te bellen. In de volgende stappen zie je hoe je contacten kunt bellen op basis van hun naam, algemene problemen kunt oplossen en optionele functies kunt gebruiken.

'Persoonlijke resultaten' inschakelen om contacten te bellen

Met 'Persoonlijke resultaten' kun je een naam uitspreken om je Google-contacten te bellen. 'Hey Google, bel [naam van contact].' Bekijk meer informatie over persoonlijke resultaten.

Speakers

1. Open de Google Home-app Google Home app
  2. Tik op je apparaat en dan Instellingen .
  3. Tik onder Meer op Herkenning en personalisatie.
  4. Schakel Persoonlijke resultaten toestaan in.

Opmerking: Als je je contacten wilt bellen, moet Web- en app-activiteit ook zijn ingeschakeld in je account.

Schermen

1. Open de Google Home-app Google Home app
  2. Tik op je apparaat en dan Instellingen  en dan Herkenning en delen.
  3. Tik op Herkenning en personalisatie.
  4. Schakel Persoonlijke resultaten toestaan in.

Opmerking: Als je je contacten wilt bellen, moet Web- en app-activiteit ook zijn ingeschakeld in je account.

Je contacten synchroniseren

Als je contacten wilt bellen die zijn opgeslagen op je Android-telefoon of -tablet, doe je het volgende:

1. Open de Google Home-app Google Home app
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Tik op Je Google-account beheren.
  5. Scroll en tik op het tabblad Mensen en delen en dan Contactgegevens vanaf je apparaten.
  6. Schakel Contacten van je ingelogde apparaten opslaan in.

Als je veel of nieuwe contacten hebt, kan het een paar minuten duren voordat ze zijn gesynchroniseerd. Als je contacten niet worden gesynchroniseerd, bekijk je in de instellingen van je telefoon of de synchronisatie van contacten is ingeschakeld. Open Instellingen Instellingen-app op je telefoon. Tik op Google en dan Accountservices en dan Contactsynchronisatie en dan schakel Automatisch synchroniseren in.

Je contacten updaten en dubbele contacten verwijderen

Speakers of schermen maken gebruik van je Google-contacten om te bellen. Je apparaat kan mogelijk bepaalde contacten niet bellen als de gegevens niet volledig zijn of als je vergelijkbare of dubbele namen of nummers in je contacten hebt staan.

Je contacten opschonen:

1. Ga naar contacts.google.com.
  2. Tik op Zoeken of het zoekveld en voer de naam in van het contact dat je wilt updaten.
  3. Tik op het contact dat je wilt bewaren.
  4. Ga na of er een telefoonnummer staat bij 'Contactgegevens'.
    • Tik zo nodig op Bewerken  om de gegevens van je contact te updaten en dan Opslaan.
  5. Ga terug naar je contacten en tik op de naam van een dubbel contact.
  6. Tik op Meer More menu en dan Verwijderen.

Tips:

• Zorg ervoor dat alle namen van je contacten uniek zijn. Geef waar mogelijk zowel een voornaam als een achternaam op.
  • Voeg voor elk contact een telefoonnummer toe en waar mogelijk een e-mailadres.
  • Als een contact wordt weergegeven onder 'Andere contacten', tik je op Toevoegen aan contacten om het contact toe te voegen aan 'Mijn contacten'.

Meerdere mensen hetzelfde apparaat laten gebruiken om te bellen

Als Voice Match is ingeschakeld, kunnen andere huisgenoten hun eigen contacten gebruiken om te bellen met je apparaat. Als je wilt dat meerdere mensen hun eigen contacten kunnen gebruiken vanaf hetzelfde apparaat, moet iedereen Voice Match instellen.

Belangrijk: Als niemand Voice Match instelt, kan iedereen de contacten van de apparaateigenaar gebruiken, zolang de eigenaar 'Persoonlijke resultaten' heeft ingeschakeld

Huishoudcontacten

Als je huishoudcontacten hebt ingesteld, kun je iedereen met toegang tot je speakers of schermen specifieke contacten laten bellen die je zelf kiest. Op Google Nest-schermen biedt dit ook eenvoudige tikbediening om die contacten te bellen. Meer informatie over hoe je huishoudcontacten instelt en beheert

Je nummer laten weergeven als je iemand belt

Als je iemand belt, ziet de ontvanger 'Onbekend', 'Privé' of 'Anoniem' staan als beller-ID. Als je wilt dat je telefoonnummer zichtbaar is voor mensen die je belt, kun je je telefoonnummer toevoegen.

Je telefoonnummer weergeven

1. Open de Google Home-app Google Home app op je mobiele apparaat.
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Ga terug naar het startscherm en tik op Instellingen .
  5. Scroll naar 'Services' en tik op (Video)bellen en dan Mobiel bellen.
  6. Tik onder 'Je eigen nummer' op Bewerken en dan Telefoonnummer toevoegen of wijzigen.
  7. Voer je telefoonnummer in en tik op Toevoegen.
  8. Je ontvangt een sms met een code. Geef de code op en tik op Verifiëren.
    • ​Als je geen code krijgt, wacht je dertig seconden en tik je op Nieuwe code verzenden.
  9. Je telefoonnummer wordt weergegeven onder 'Je eigen nummer'. Dit kan tot tien minuten duren.

Je telefoonnummer verbergen

Als je niet wilt dat je telefoonnummer zichtbaar is voor mensen die je belt, kun je een verborgen nummer gebruiken.

1. Open de Google Home-app Google Home app op je mobiele apparaat.
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Ga terug naar het startscherm en tik op Instellingen .
  5. Scroll naar Services en tik op (Video)bellen en dan Mobiel bellen.
  6. Tik onder Je eigen nummer op Bewerken.
  7. Tik op Niet-openbaar nummer gebruiken.

Iemand bellen

Gebruik je stem of je scherm om het gesprek te beheren.

Bellen

Zeg 'Hey Google' en dan:

• 'Bel [naam van contact].'
  • 'Bel [naam van bedrijf].'
  • 'Waar zit het dichtstbijzijnde [soort bedrijf]?' en daarna 'Hey Google, bel het op'.
  • 'Bel [telefoonnummer].'
  • 'Bel opnieuw.'

Als je huishoudcontacten hebt ingesteld op een Google Nest-scherm, kun je ook een contact kiezen door op Bellen  op de kaart 'Huishoudcontacten' te tikken. De belmethode die wordt gebruikt voor huishoudcontacten, is afhankelijk van het geselecteerde contact.

Een gesprek beëindigen

Zeg 'Hey Google' en dan:

• Google Nest Hub Max, Google Nest Hub: 'Beëindig het gesprek' of 'Hang op', of tik op Gesprek beëindigen.
  • Google Home, Google Home Max: 'Beëindig het gesprek' of 'Hang op', of tik op de bovenkant om het gesprek te beëindigen.
  • Google Nest Mini, Google Nest Wifi-punt, Google Nest Audio: 'Beëindig het gesprek' of 'Hang op', of tik op het midden om het gesprek te beëindigen.
  • Google Home Mini: 'Beëindig het gesprek' of 'Hang op', of tik op de zijkant om het gesprek te beëindigen.

Je kunt ook 'Hey Google', 'Stop', 'Verbreek de verbinding' of 'Beëindig het gesprek' zeggen. Als de ontvanger het gesprek beëindigt, hoor je een geluid voor een beëindigd gesprek.

Een gesprek dempen of het dempen opheffen

• Zeg 'Hey Google', 'Demp het gesprek' of 'Hef het dempen van het gesprek op'.
  • Tik op Dempen Dempen.

Activiteit weergeven

Via Mijn activiteit kun je een spraakopname horen van de opdracht die is gebruikt om het gesprek te starten of de opdrachten die zijn gebruikt voor interactie met de Assistent zoals 'Hey Google, hang op'. Er wordt verder niets opgenomen.

Belangrijk: Vanaf half december 2020 kun je niet meer door Google ondersteund bellen met je speaker of scherm als je je in het Verenigd Koninkrijk bevindt. Je kunt nog wel audio- en videogesprekken voeren via Duo.