Voice Match en media op speakers en schermen voor Google Nest en Google Home

Redenen om Voice Match te gebruiken

De speaker of het scherm voor Google Nest of Google Home is een gedeeld apparaat dat gewoonlijk door alle leden van het huishouden wordt gebruikt. Als alle gezinsleden gebruikmaken van Voice Match, kunnen ze hun media tot in de details personaliseren, wat de beste gebruikerservaring oplevert.

Wanneer iedereen gebruikmaakt van Voice Match op een gedeeld apparaat, is het volgende van toepassing op elke gebruiker:

• De gebruiker kan eigen standaard muziekservices kiezen.
  • Gebruikers kunnen hun muziekbeleving personaliseren.
    • Dit is gebaseerd op eerdere interactie met de muziekservice (luistergeschiedenis, nummers die zijn geliket, enzovoort).
  • De gebruiker kan een eigen privébibliotheek voor de muziekservice beheren.
    • De gebruiker heeft toegang tot eigen opgeslagen afspeellijsten, nummers, enzovoort. Als muziek wordt geliket of opgeslagen, wordt deze opgeslagen in de persoonlijke bibliotheek voor de betreffende muziekservice.
  • Er gelden geen beperkingen voor één stream (zoals vaak voorkomt bij muziekservices).
    • In plaats van dat iedereen hetzelfde Google-account deelt, kan elke gebruiker het eigen persoonlijke account gebruiken en voorkomen dat de muziek op andere gekoppelde accounts wordt onderbroken.
  • De gebruiker kan aanbevolen YouTube-video's of een tv-programma of film afspelen via een gekoppelde streamingservice.
    • Dit maakt het mogelijk om de gebruikerservaring meer te personaliseren. De gebruiker kan bijvoorbeeld de weergave vanaf het laatst opgeslagen punt hervatten.

Voice Match instellen

Elke stem die aan de functie Voice Match wordt gekoppeld, moet aan een Google-account zijn gekoppeld. Daarnaast kan slechts één stem per Google-account worden gebruikt. Als je een persoonlijk Google-account en een Google-account voor je werk hebt, geef je aan voor welk account je persoonlijke informatie wilt horen.

Opmerking: Iedereen die persoonlijke informatie op de speaker of het scherm wil horen, moet deze stappen volgen, zelfs degene die de speaker of het scherm heeft ingesteld.

Voice Match instellen
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Controleer of het weergegeven Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google Home- of Google Nest-apparaat. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Ga terug naar het startscherm en tik op Instellingen .
  5. Scroll omlaag naar 'Google Assistent-services' en tik op Meer instellingen.
  6. Tik op Assistent  Voice Match  Apparaten toevoegen.
  7. Zorg ervoor dat apparaten die je aan je stem wilt koppelen, zijn aangevinkt.
  8. Tik op Doorgaan  Volgende Ik ga akkoord.
  9. Volg de stappen in de app.
  10. Schakel 'Persoonlijke resultaten' in als je persoonlijke informatie wilt horen. Tik op Ik ga akkoord en ga verder met het instellen van Voice Match.
  11. Als je anderen wilt uitnodigen om Voice Match in te stellen voor gepersonaliseerde resultaten, tik je op Uitnodigen. Kies de gewenste communicatiemethode en stuur de uitnodiging. Tik op Nee, bedankt om deze stap over te slaan.

Services delen met andere Voice Match-gebruikers en gasten

Zodra je Voice Match hebt ingesteld op een gedeelde Google Home, zijn je muziek- en videoservices toegankelijk voor iedereen die de Google Home met de relevante spraakopdrachten bedient.

Daarnaast kunnen alle aan je account gelinkte tv's en speakers worden gebruikt door gasten en andere gebruikers die aan hetzelfde gedeelde apparaat zijn gekoppeld.

Als je wilt voorkomen dat anderen gebruikmaken van je muziek- en videoservices, kunnen anderen:

Spraakopdrachten voor Voice Match en media

Je Google Nest- of Home-apparaat kan verschillende muziek en videocontent afspelen als de aanvrager Voice Match gebruikt of een gast is. Hier volgt een overzicht:

Eerste gebruiker die Voice Match heeft ingesteld

Informatie over hoe je deze persoon kunt identificeren.

Aanvullende Voice Match-gebruikers Gasten en mensen die geen Voice Match gebruiken
Met spraakopdrachten voor muziek gebeurt het volgende:
  • Er wordt muziek afgespeeld vanuit je standaard muziekservice.
  • Als je geen standaardservice hebt gekoppeld, gebruikt de Assistent de muziekservices van andere gekoppelde gebruikers.
  • Er wordt muziek afgespeeld vanuit je standaard muziekservice.
  • Als je geen standaardservice hebt gekoppeld, gebruikt de Assistent de muziekservices van andere gekoppelde gebruikers.
  • Er wordt muziek afgespeeld vanuit de standaard muziekservice van de eerste gebruiker die Voice Match heeft ingesteld.
  • Als de door jou opgevraagde service niet is gekoppeld, gebruikt de Assistent de muziekservices van andere gekoppelde gebruikers.

Met spraakopdrachten voor tv-programma's en films gebeurt het volgende:

• Er wordt content afgespeeld vanuit je gekoppelde streamingservice.
  • Als je geen streamingservice hebt gekoppeld, gebruikt de Assistent de serviceaccounts van andere gekoppelde gebruikers.
  • Er wordt content afgespeeld vanuit je gekoppelde streamingservice.
  • Als je geen streamingservice hebt gekoppeld, gebruikt de Assistent de serviceaccounts van andere gekoppelde gebruikers.
  • Er wordt content afgespeeld vanuit de gekoppelde streamingservice van de eerste gebruiker die Voice Match heeft ingesteld.
  • Als de door jou opgevraagde streamingservice niet is gekoppeld, gebruikt de Assistent de services van andere gekoppelde gebruikers.

Met spraakopdrachten voor YouTube-video's gebeurt het volgende:

• Er wordt content afgespeeld vanuit je YouTube-account.
  • Er wordt content afgespeeld vanuit je YouTube-account.
  • Er wordt content afgespeeld vanuit het YouTube-account van de eerste gebruiker die Voice Match heeft ingesteld.
Met spraakopdrachten voor tv's en speakers gebeurt het volgende:
  • Tv's, speakers en Multi-room-groepen kunnen worden bediend voor alle gebruikers die Voice Match hebben ingesteld.
  • Tv's, speakers en Multi-room-groepen kunnen worden bediend voor alle gebruikers die Voice Match hebben ingesteld.
  • Tv's, speakers en Multi-room-groepen kunnen worden bediend voor alle gebruikers die een Google-account hebben gekoppeld.
Met spraakopdrachten voor audioboeken gebeurt het volgende:
  • Door jou gekochte audioboeken worden afgespeeld.
  • Door jou gekochte audioboeken worden afgespeeld.
  • Audioboeken die zijn gekocht door de eerste gebruiker die Voice Match heeft ingesteld, worden afgespeeld.

Wie is de eerste gebruiker die Voice Match heeft ingesteld?

Deze gebruiker is mogelijk degene die de speaker of het scherm heeft ingesteld, maar dit is niet het geval als diegene zijn of haar stem niet heeft gekoppeld. Je kunt via de Google Home-app niet zien wie de eerste gebruiker is die Voice Match heeft ingesteld. Vraag alle Voice Match-gebruikers wanneer ze Voice Match hebben ingesteld om te achterhalen wie dit als eerste heeft gedaan. Hier vind je meer informatie over hoe je gekoppelde gebruikers kunt beheren.