To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Voice Match ja media jaetuilla Google Nest- tai Google Home ‑laitteilla

Google Nest- tai Google Home ‐kaiutin tai ‐näyttö jaetaan usein kotitalouden jäsenten kesken. Kun kaikki kotitaloudessa käyttävät Voice Matchia, jokainen käyttäjä voi saada itselleen yksilöidymmän median käyttökokemuksen.

Kun otat Voice Matchin käyttöön jaetulla kaiuttimella tai näytöllä, voit esimerkiksi

• valita omat oletusmusiikkipalvelut
  • saada personoidun musiikkikokemuksen, joka perustuu kuunteluhistoriaasi, tykättyihin kappaleisiin ja muihin tietoihin siitä, miten olet käyttänyt musiikkipalvelua aiemmin
  • ylläpitää omaa yksityistä kirjastoa musiikkipalvelussa, jolloin voit käyttää omia tallennettuja kappaleita ja soittolistoja
  • pyytää toistamaan suositeltuja YouTube-videoita tai joitain TV-ohjelmia tai elokuvia linkitetystä striimauspalvelusta, jotta voit jatkaa toistoa edellisestä tallennetusta kohdasta.

Voice Matchin käyttöönotto

Voice Matchin on oltava yhdistetty Google-tiliin. Google-tiliin voi yhdistää vain yhden Voice Match ‑profiilin. Jos sinulla on useita Google-tilejä, valitse vain yksi tili Voice Match ‐profiilin luomiseen.

Kun otat Voice Matchin käyttöön kodissasi, se otetaan käyttöön kaikilla kotisi laitteilla ja voit halutessasi laittaa sen päälle automaattisesti uusille laitteille. Voit laittaa Voice Matchin pois päältä tietyllä laitteella milloin tahansa.

Google Home ‑sovelluksella

Voice Matchin käyttöönotto
  1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset  ja sitten Google Assistant ja sitten Voice Match.
  3. Näet kaikki Voice Matchia tukevat laitteet. Ota Voice Match käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla laitetta.
    • Jos sinulla ei ole laitteita, joissa Voice Match on käytössä, valitse Aloita ja seuraa sovelluksen ohjeita.
    • Jos haluat laittaa Voice Matchin automaattisesti päälle saman kodin uusille laitteille, laita Myöhemmin lisättävät laitteet ‐asetus päälle.

Google-näytöllä

Ota Voice Match käyttöön suoraan Google-näytöltä. Tarvitset puhelimesi ja pääsyn näytölle.

1. Sano näytölle "Hey Google, learn my voice".
  2. Valitse näytöltä Aloita.
  3. Valitse näytöltä tilisi. Saat puhelimeesi push-ilmoituksen, jossa pyydetään vahvistamaan, että yrität kirjautua sisään uudella laitteella.

Huom. Jos et saa ilmoitusta:

Android: Go to Settings And then Apps & notifications And then [All apps] And then Google Play services, and check that notifications are enabled. Then, you’ll need to start setup on your display again.

iOS: You may have notifications disabled. Open your YouTube, Google, Gmail, or Google Smart Lock app to check if the confirmation prompt has appeared. You’ll signed in to one of these apps on your phone for this to work.

1. Vahvista valitsemalla Kyllä.
  2. Viimeistele Voice Matchin käyttöönotto seuraamalla näytöllä olevia ohjeita.

Näyttöä ei ole linkitetty Google-tiliisi

Voice Matchin käyttöönotto toimii eri tavalla, jos näyttöä ei ole linkitetty haluamaasi Google-tiliin. Tässä tapauksessa sinua pyydetään linkittämään näyttö Google-tiliisi käyttöönoton aikana.

1. Sano näytölle "Hey Google, learn my voice".
  2. Valitse näytöltä Aloita And then Tiliä ei näy.
  3. Skannaa näytöllä näkyvä QR-koodi puhelimen kameralla. Tämän vaiheen pitäisi ohjata sinut puhelimesi selaimeen. Huom. Jos et pysty skannaamaan QR-koodia, jatka koodin alla olevan linkin kautta.
  4. Jos sinulla on useita Google-tilejä, varmista, että olet kirjautunut sovelluksessa oikealle tilille, ennen kuin jatkat. Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta toista tiliä tai valitse Lisää toinen tili.
  5. Lisää näytöllä näkyvä tunnuskoodi.
  6. Voit linkittää näytön ja tilin valitsemalla Enter And then Seuraava.
  7. Sovelluksen pitäisi pyytää sinua palaamaan näytölle. Viimeistele Voice Matchin käyttöönotto seuraamalla näytöllä olevia ohjeita.

Voice Matchin käyttöönotto alle 13-vuotiaiden näytöillä

Alle 13-vuotias perheenjäsen voi myös käyttää näyttöäsi Voice Matchin käyttöönottoon vanhemman avulla.

Lapsen on sanottava näytöllesi "Hey Google, learn my voice", jotta Voice Matchin käyttöönotto voi alkaa. Tämän jälkeen hän voi valita näytöltä oman Google-tilinsä (tai linkittää tilinsä näyttöön, jos hän ei ole jo tehnyt niin) ja jatkaa käyttöönottoa.

Lapsen on pyydettävä lupaasi rekisteröityä Voice Matchiin. Voice Matchin käyttöönotossa sinua pyydetään kirjautumaan Google-tilillesi, jotta voit antaa näytöllesi vanhemman luvan tunnistaa lapsesi äänen.

Tämän jälkeen lapsi opettaa Assistantille, miten hänen äänensä tunnistetaan. Tämän jälkeen lapsi tarvitsee vielä kerran apua audiotallenteiden käyttöönottoon tai käytöstä poistamiseen.

Lue lisää Voice Matchin käyttöönotosta lapselle.

Tärkeää: Nämä vaiheet eivät toimi Google Workspace ‐tilillä. Lue, miten voit käyttää Google Workspace ‐tiliä laitteella.

Palvelujen jakaminen muiden Voice Matchin käyttäjien ja vieraiden kanssa

Kun olet ottanut Voice Matchin käyttöön jaetulla kaiuttimella tai näytöllä, linkitetyt musiikki- ja videopalvelut voivat olla jonkun sellaisen käytettävissä, joka puhuu kaiuttimelle tai näytölle ja käyttää palveluihin liittyviä äänikomentoja.

Jos haluat estää muita käyttämästä musiikki- ja videopalveluitasi, pyydä heitä

Miten Voice Matchin asetukset vaikuttavat median valintaan

Google Assistant valitsee mediasisältöä pyynnön tehneen henkilön ja hänen Voice Match ‑tilansa perusteella.

Ensimmäinen henkilö, joka otti Voice Matchin käyttöön

Näin selvität, kuka hän on

Muut Voice Matchin käyttäjät Vieraat ja ihmiset, jotka eivät käytä Voice Matchia
Kun Google Assistant saa musiikkiin liittyviä äänikomentoja tältä henkilöltä, se
  • soittaa musiikkia oletusmusiikkipalvelustasi
  • (Jos et ole linkittänyt oletuspalvelua, Assistant käyttää muiden linkitettyjen käyttäjien musiikkipalveluita.)
  • soittaa musiikkia oletusmusiikkipalvelustasi
  • (Jos et ole linkittänyt oletuspalvelua, Assistant käyttää muiden linkitettyjen käyttäjien musiikkipalveluita.)
  • soittaa musiikkia Voice Matchin ensimmäisenä käyttöönottaneen henkilön oletusmusiikkipalvelusta
  • (Jos pyytämääsi palvelua ei ole linkitetty, Assistant käyttää muiden linkitettyjen käyttäjien musiikkipalveluita.)
Kun Google Assistant saa TV-ohjelmiin ja elokuviin liittyviä äänikomentoja tältä henkilöltä, se
  • toistaa sisältöä linkitetystä striimauspalvelustasi
  • (Jos et ole linkittänyt striimauspalvelua, Assistant käyttää muiden linkitettyjen käyttäjien palvelutilejä.)
  • toistaa sisältöä linkitetystä striimauspalvelustasi
  • (Jos et ole linkittänyt striimauspalvelua, Assistant käyttää muiden linkitettyjen käyttäjien palvelutilejä.)
  • toistaa sisältöä Voice Matchin ensimmäisenä käyttöönottaneen henkilön linkitetystä striimauspalvelusta
  • (Jos pyytämääsi striimauspalvelua ei ole linkitetty, Assistant käyttää muiden linkitettyjen käyttäjien striimauspalveluita.)
Kun Google Assistant saa YouTube-videoihin liittyviä äänikomentoja tältä henkilöltä, se
  • toistaa sisältöä YouTube-tililtäsi
  • toistaa sisältöä YouTube-tililtäsi
  • toistaa sisältöä Voice Matchin ensimmäisenä käyttöön ottaneen henkilön YouTube-tililtä

Kuka on Voice Matchin ensimmäinen käyttöönottaja?

Käyttäjä, joka otti kaiuttimen tai näytön käyttöön ja linkitti siihen äänensä, on myös Voice Matchin ensimmäinen käyttöönottaja.

Kodin jäsenten muuttaminen