To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Inaktivera Voice Match för ett hem eller en enhet

Du kan inaktivera röstigenkänning för hemmet i Google Home-appen eller på enskilda enheter.

När du använder Voice Match på en skärm eller högtalare från Google Nest eller Home kan assistenten känna igen din röst och ge dig anpassad information utifrån ditt Google-konto, till exempel kalenderhändelser, pendlingsinformation och hur din dag ser ut. Du kan fortfarande använda enheter om du inaktiverar Voice Match, men de kan inte ge anpassad hjälp.

Det här händer om du inaktiverar Voice Match

För hemmet

• Ditt röstmönster tas bort helt från hemmet och alla enheter i det. Om du har konfigurerat Face Match tas även ditt ansiktsmönster bort.
  • Google Assistent kan inte längre känna igen din röst eller ditt ansikte.
  • Personliga resultat inaktiveras. Du kan alltid aktivera personliga resultat på nytt utan Voice Match.

För en enskild högtalare eller skärm

• Ditt Google-konto och röstmönster tas bort helt från enheten. På Nest Hub Max tas även Face Match bort.
  • Google Assistent kan inte längre känna igen din röst eller ditt ansikte på enheten.
  • Personliga resultat inaktiveras för enheten. Du kan aktivera personliga resultat igen utan Voice Match.

Obs! Om du inaktiverar Voice Match för enskilda enheter i hemmet är dina röst- och ansiktsmönster fortfarande tillgängliga i hemmet. Du kan även fortsätta att låta Voice Match och Face Match aktiveras automatiskt på nya högtalare och skärmar.

Besök https://myactivity.google.com/ eller följ anvisningarna nedan om du vill få åtkomst till eller ta bort ljudklipp eller foton som du tog under konfigureringen av Voice Match och Face Match.

Inaktivera Voice Match

För ett hem i Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Hem  följt av Inställningar  följt av Google Assistent följt av Voice Match följt av Andra enheter.
    • Om du har mer än ett hem trycker du på hemmet som du vill ta bort Voice Match från.
  3. Tryck på Ta bort Voice Match från hemmetföljt av Ta bort.

För en högtalare eller skärm

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Hem  följt av Inställningar  följt av Google Assistent följt av Voice Match följt av Andra enheter.
  3. Avmarkera kryssrutan vid den enhet du vill inaktivera Voice Match för följt av följ stegen.

Ta bort data från Voice Match- och Face Match-registreringen

1. Öppna Min aktivitet på en mobil enhet.
  2. Tryck på menyn Meny Annan aktivitet på Google.
  3. Scrolla ned till Voice Match- och Face Match-registrering och tryck på Visa data.
  4. Tryck på Radera alla registreringar Radera.