To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Konfigurera Google Wifi

How to install and set up Google Wifi

Konfigurera ett mesh-wifi-system från Google Wifi för att få bättre wifi-täckning i hemmet.

Obs! Om du vill konfigurera Google Nest Wifi-enheter med ett befintligt Google Wifi-nätverk följer du anvisningarna för hur du använder Google Wifi med Nest Wifi. Om du vill lägga till Google Wifi i en befintlig Nest Wifi- eller Google Wifi-konfiguration följer du anvisningarna nedan för att lägga till en ytterligare åtkomstpunkt. Google Det går inte att kombinera Nest Wifi Pro (wifi 6E) med Nest Wifi-routrar eller -åtkomstpunkter eller Google Wifi-åtkomstpunkter (wifi 5) i ett mesh-nätverk.

Du behöver följande för att komma igång:

• Google Wifi-åtkomstpunkter
  • Ett Google-konto
  • En av följande mobila enheter:
    • Android-telefon eller Android-surfplatta med Android 9.0 eller senare
    • iPhone eller iPad med iOS 15.0 eller senare
  • Den senaste versionen av Google Home-appen på Android eller iOS
  • Internetuppkoppling
  • Modem (ingår inte)
  • Ethernet-kabel till den primära Wifi-åtkomstpunkten (medföljer)
  • Nätadapter till varje Wifi-åtkomstpunkt (medföljer)
  • Så här inaktiverar du telefonens VPN tillfälligt i inställningarna på telefonen, om du har ett VPN (endast iOS)

Viktigt! Vi rekommenderar att du köper Google Wifi i det land där du ska använda det. Eftersom bestämmelserna för trådlösa nätverk skiljer sig från land till land kan det uppstå kompatibilitetsproblem om du flyttar Wifi-enheter till ett annat land. Google har ingen möjlighet att ge support för detta.

Konfigurera din primära Google Wifi-åtkomstpunkt

Innan du konfigurerar den första Google Wifi-åtkomstpunkten, det vi kallar en primär Wifi-åtkomstpunkt eller Wifi-router, ska du kontrollera att modemet fungerar och är anslutet till internet.

1. Ladda ned Google Home-appen för Android eller iOS.
  2. Om det här är första gången du använder Google Home-appen konfigurerar du ett hem.
  3. Välj var den primära Wifi-åtkomstpunkten ska stå.
    • Du kan använda valfri Google Wifi-åtkomstpunkt som primär Wifi-åtkomstpunkt.
    • Den primära Wifi-åtkomstpunkten måste vara ansluten till ett fungerande modem som är anslutet till internet.
    • Placera den primära Wifi-åtkomstpunkten i ögonhöjd och låt den stå framme, till exempel på en hylla eller tv-bänk, för starkast möjliga signal.
    • Läs mer om var Google Wifi-enheterna ska placeras.
  4. Anslut Ethernet-kabeln till Google Wifi-åtkomstpunktens WAN-port . Anslut sedan den andra änden av kabeln till modemet.
  5. Anslut den primära Wifi-åtkomstpunkten till ett vägguttag.
  6. Vänta i 90 sekunder tills lampan pulserar blått. Den pulserande blå lampan betyder att den kan konfigureras i Home-appen .
  7. Öppna Home-appen  på telefonen eller surfplattan.
  8. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  9. Välj ett hem.
  10. Appen bör hitta Google Wifi-enheten. Tryck på Ja för att fortsätta. Om du har flera enheter som är tillgängliga för konfigurering väljer du den primära Wifi-åtkomstpunkten.
  11. Läs av QR-koden på enhetens undersida.
    • Håll telefonen ungefär 12 cm bort för att läsa av. Läs mer om hur du läser av QR-koder.
    • Om du inte kan läsa av QR-koden trycker du på Fortsätt utan inläsning och anger sedan konfigurationskoden som finns på enhetens undersida.
  12. Ge wifi-nätverket ett namn och ett säkert lösenord.
  13. Välj ett rum för routern eller skapa ett nytt.
  14. Slutför konfigureringen genom att följa stegen i appen.
  15. Nu bör routern skapa ditt wifi-nätverk. Det kan ta några minuter.
  16. Om du vill lägga till en annan Wifi-enhet trycker du på Ja i appen för att fortsätta eller följer anvisningarna nedan för att konfigurera en åtkomstpunkt senare.

Lägga till fler åtkomstpunkter

Google Wifi- och Nest Wifi-enheter kan läggas till när som helst i nätverket. Alla ytterligare Wifi-enheter fungerar som åtkomstpunkter i mesh-nätverket. När du har bestämt var du ska ställa åtkomstpunkten och kopplat in den använder du Home-appen för att konfigurera den.

1. Öppna Home-appen .
  2. Tryck på Enheter Lägg till Google Nest eller en partnerenhet Google Nest or partner device.
  3. Välj ett hem om du ombeds att göra det.
  4. Appen bör hitta Wifi-enheten. Tryck på Ja för att fortsätta. Om du har flera enheter som är tillgängliga för konfigurering väljer du den enhet du vill konfigurera som åtkomstpunkt Nästa.
  5. Läs av QR-koden på enhetens undersida.
    • Håll telefonen ungefär 12 cm bort för att läsa av. Läs mer om hur du läser av QR-koder.
    • Om du inte kan läsa av QR-koden trycker du på Fortsätt utan inläsning och anger sedan konfigurationskoden som finns på enhetens undersida.
  6. Nu bör åtkomstpunkten anslutas.
    • Obs! Om du använder en Nest Wifi-åtkomstpunkt trycker du på Ja när du hör ett ljud från högtalaren.
  7. Slutför konfigureringen enligt anvisningarna i appen.
  8. Om du vill lägga till en annan åtkomstpunkt trycker du på Ja i appen när du ombeds göra det, eller upprepar dessa steg senare för att lägga till ytterligare åtkomstpunkter.
  9. När du har lagt till alla Wifi-enheter görs ett mesh-test i appen som en kontroll av att allt fungerar.

Felsöka konfigureringen

Kontrollera följande om konfigurationen inte fungerar:
  1. Alla åtkomstpunkter är inkopplade och anslutna till samma wifi-nätverk.
  2. Du uppfyller alla krav i avsnittet Du behöver följande för att komma igång.
Andra felsökningssteg:
  • Tvångsavsluta Home-appen och öppna den sedan igen.
  • Avinstallera och installera om Home-appen.
  • Glöm nätverk i närheten.
  • Starta om Wifi-enheten.
  • Använd en annan enhet (telefon eller surfplatta) för konfigureringen.

Om det ändå inte fungerar kan du testa att återställa åtkomstpunkten till standardinställningarna eller kontakta supporten.