Se Google Foto-bilder med Google Home og Chromecast

Se lysbildefremvisninger av bildene i Google Foto-biblioteket ditt på en hvilken som helst talekompatibel TV med Chromecast eller Chromecast innebygd – ved bare å bruke stemmen.

Viktig: For å se Google Foto-bilder med Google Home må du ha en Google Nest-skjerm med Bilderamme aktivert og en Chromecast eller TV med Chromecast innebygd som er tilknyttet Google Home.

Du kan se en demonstrasjon i YouTube-videoen nederst i denne artikkelen. Hvis du foretrekker en trinnvis veiledning, finner du det nedenfor.

Trinn 1. Konfigurer personlig tilpasning

Én person bruker Google Home
  1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home-enheten.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på Konto  nederst til høyre på startskjermen.
  4. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home.  For å bytte konto, trykk på trekanten til høyre for kontonavnet og e-postadressen.
  5. Nederst til venstre på skjermen trykker du på Hjem .
  6. Trykk på enheten du vil konfigurere personlige resultater for og deretter Innstillinger .
  7. Slå personlige resultater på On eller av Off
Flere personer bruker Google Home
Hvis flere personer bruker den samme Google Home-enheten, må alle som vil se bilder med Google Home, knytte Google-kontoen og stemmen sin til Google Home. Dette gjelder også den som konfigurerte Google Home-enheten. Hvis du allerede har tilknyttet Google-kontoen og stemmen din, kan du hoppe over disse trinnene.
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Konto  nederst til høyre.
  3. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home. For å bytte konto, trykk på trekanten til høyre for kontonavnet.
  4. Trykk på Innstillinger Settings icon eller Flere innstillinger Nest and then image. Assistent-fanen Nest and then image. Voice match Nest and then image. plus.
  5. Sørg for at det er merket av for alle enhetene du vil knytte til stemmen din.
  6. Trykk på Fortsett Nest and then image. Godta.
  7. Følg trinnene.
  8. For å høre personopplysninger må du slå på personlige resultater. Trykk på Jeg godtar dette, og fortsett med Voice Match-konfigureringen.
  9. Hvis du vil invitere andre til å konfigurere Voice Match for skreddersydde resultater, trykk på INVITER, velg ønsket kommunikasjonsmetode og send invitasjonen. For å hoppe over dette trinnet, trykk på Nei takk.

Trinn 2. Konfigurer Google Foto for visning på TV-en

Før du kan vise bilder fra Google Foto på TV-en med Google Home, må du gjøre de to trinnene nedenfor:

Trinn 1: Knytt TV-en til Google Home
Sånn knytter du Cast-enheter med støtte for tale til Google Home:
  1. Konfigurer Google Home.
  2. Sørg for at Chromecast Audio-enheten eller høyttaleren med Chromecast innebygd er konfigurert og koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home.
  3. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Trykk på Konto  nederst til høyre på skjermen.
  5. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home. For å bytte konto, trykk på trekanten til høyre for kontonavnet.
  6. Hvis du bruker en Android-enhet, trykker du på Innstillinger. Hvis du bruker iOS, trykker du på Innstillinger
  7. Gå til TJENESTER, og trykk på TV-er og høyttalere TVs and speakers. Du ser en liste over alle tilknyttede enheter.
  8. For å tilknytte en ny Chromecast Audio eller høyttaler med Chromecast innebygd, trykk på  nederst til høyre på skjermen.
  9. Google Home-appen søker etter høyttalere som har støtte for tale, på det samme Wi-Fi-nettverket som Google Home. Merk: Det kan hende du ser en liste over enheter som ikke har støtte for tale. Det er for øyeblikket ikke mulig å knytte slike enheter til Google Home, men de gjøres snart tilgjengelige.
  10. For å legge til en enhet, trykk på avmerkingsboksen ved siden av navnet på én eller flere enheter. Trykk på Legg til
  11. Du ser alle tilknyttede enheter under TV-er og høyttalere TVs and speakers i Google Home-appen Google Home-appen.

Merk: Hvis du ser feilmeldingen «Feil ved tilknytning av enheten», må du kjøre en tilbakestilling til fabrikkstandard  for Chromecast-enheten.

Trinn 2: Tillat at Google Foto viser bilder på TV-er med Google Home
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Øverst til venstre på startskjermen trykker du på Konto  og deretter Innstillinger og deretter Videoer og bilder.
  3. Skyv glidebryteren under «Bilder» til På On.

Merk: Google Foto-bildene som vises, er tilknyttet Google-kontoen som er knyttet til Google Home.

Trinn 3. Start en lysbildefremvisning ved hjelp av talekommandoer

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Se bilder av navngitte personer (ansiktsgruppering)
Merk:
Ansiktsgruppering er ikke tilgjengelig i alle land. Her finner du mer informasjon om ansiktsgruppering
«Vis meg bilder av <Maren> på <enhetsnavn>»

Se bilder av steder

«Vis meg bilder av <Bergen> på <enhetsnavn>»

Se bilder av ting

«Vis meg bilder av <hunder> på <enhetsnavn>»

Se bilder etter dato

«Vis meg bilder fra <i fjor> på <enhetsnavn>»

Merk: Disse kommandoene fungerer bare for bilder du allerede har sikkerhetskopiert og organisert ved hjelp av Google Foto-kontoen din.

Trinn 4. Kontrollér lysbildefremvisningen med talekommandoer

Når du har brukt en av talekommandoene ovenfor til å starte en lysbildefremvisning, ser du Google Foto-logoen på TV-skjermen mens lysbildefremvisningen åpnes. Når lysbildefremvisningen starter, kan du bruke kommandoene nedenfor til å kontrollere den.

Merk: Når du sier en kommando, ser du en bekreftelse for den øverst til venstre på skjermen.

Slik gjør du det: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter …
Se det neste bildet i lysbildefremvisningen «Neste bilde på <navnet på enheten>», «Neste lysbilde på <navnet på enheten>»

Se det forrige bildet i lysbildefremvisningen

«Forrige bilde på <navnet på enheten>», «Forrige lysbilde på <navnet på enheten>»

Sett lysbildefremvisningen på pause
Merk: Hvert bilde vises i fem sekunder

«Sett bildene på pause på <navnet på enheten>», «Sett lysbildefremvisningen på pause på <navnet på enheten>»

Fortsett lysbildefremvisningen

«Fortsett bildene på <navnet på enheten>», «Fortsett lysbildefremvisningen på <navnet på enheten>»

Stopp lysbildefremvisningen

«Stopp bildene på <navnet på enheten>», «Stopp lysbildefremvisningen på <navnet på enheten>»

Merk: I lysbildefremvisninger vises de nyeste bildene først. Duplikater og bilder med lavere kvalitet blir fjernet.

Hindre Google Foto-bilder i å vises på TV-er

Hvis Personlige resultater er på, vises Google Foto-bilder som standard på TV-er ved hjelp av Google Home. For å slå av denne funksjonen, følg trinnene nedenfor.
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Konto nederst til høyre på startskjermen.
  3. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home. For å bytte konto, trykk på trekanten ved siden av kontonavnet og e-postadressen.
  4. Trykk på Innstillinger.
  5. Trykk på Assistent-fanen.
  6. Trykk på Videoer og bilder under «Tjenester».
  7. Skyv glidebryteren under «Bilder» til Av Off.

Relaterte linker

Spill av video på TV-er med Google Home
Spill av lyd på høyttalere og TV-er fra Google Home
Kontrollér begrenset innhold
Hør på radio
Hør på podcaster
Styr volumet til Google Home