Se Google Foto med Google-høyttalere eller -skjermer og Chromecast

Se lysbildefremvisninger av bildene i Google Foto-biblioteket ditt på en hvilken som helst talekompatibel TV med Chromecast eller Chromecast innebygd – ved bare å bruke stemmen.

Viktig: For å se Google Foto-bilder med Google Home-appen må du ha en Google Nest-skjerm (med Bilderamme aktivert), en Chromecast eller en TV med Chromecast innebygd som er tilknyttet høyttaleren eller skjermen din

Trinn 1. Konfigurer personlig tilpasning

Google Home-appen brukes av én person
  1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Google Nest- eller Google Home-skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  3. Trykk på kontoen din øverst til høyre på skjermen.
  4. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home- eller Google Nest-enheten din. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller Legg til en annen konto.

5. Gå tilbake til startskjermen Home.
  6. Trykk på enheten din.
  7. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger .
  8. Under «Mer» trykker du på Gjenkjenning og tilpasning.
  9. Slå på Tillat personlige resultater.
Google Home-appen brukes av flere personer
Hvis Google Home brukes av flere personer, må alle som vil se bilder med Google Home, knytte Google-kontoen og stemmen sin til Google Home. Dette gjelder også den som konfigurerte Google Home. Hvis du allerede har tilknyttet Google-kontoen og stemmen din, kan du hoppe over disse trinnene.
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Øverst til høyre trykker du på kontoen din.
  3. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home- eller Google Nest-enheten din. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller Legg til en annen konto.
  4. Gå tilbake til startskjermen, og trykk på Innstillinger .
  5. Rull ned til «Google Assistent-tjenester», og trykk på Flere innstillinger.
  6. Trykk på Assistent  Voice Match Legg til enheter.
  7. Sørg for at det er merket av for alle enhetene du vil knytte til stemmen din.
  8. Trykk på Fortsett  Neste Godta.
  9. Følg trinnene i appen.
  10. For å høre personopplysninger må du slå på personlige resultater. Trykk på Godta, og fortsett med Voice Match-konfigureringen.
  11. Hvis du vil invitere andre til å konfigurere Voice Match for skreddersydde resultater, trykker du på Inviter, velger ønsket kommunikasjonsmetode og sender invitasjonen. For å hoppe over dette trinnet, trykk på Nei takk.

Trinn 2. Konfigurer Google Foto for visning på TV-en

Før du kan bruke Google-høyttaleren eller -skjermen din til å vise bilder fra Google Foto på TV-en, må du gjøre de to trinnene nedenfor:

Trinn 1: Knytt TV-er til høyttaleren eller skjermen

Merk: Trinnene nedenfor er valgfrie. Hvis du har flere Chromecast-enheter og TV-er, kan du følge disse trinnene for å knytte sammen alle enhetene dine og velge en TV du vil bruke som standard når du spiller videoer fra høyttaleren eller skjermen din.

1. Sørg for at Chromecasten eller den Chromecast-kompatible TV-en din er konfigurert og koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som mobilenheten/nettbrettet og høyttaleren/skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home app.
  3. Øverst til høyre trykker du på kontoen din.
  4. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home- eller Google Nest-enheten din. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller Legg til en annen konto.
  5. Gå tilbake til startskjermen, og trykk på Innstillinger .
  6. Rull ned til «Google Assistent-tjenester», og trykk på Flere innstillinger.
  7. Trykk på Enheter   Legg til …
  8. Google Home-appen søker etter andre enheter på det samme Wi-Fi-nettverket som høyttaleren eller skjermen. Merk: Det kan hende du ser en liste over enheter som ikke har støtte for tale. Det er for øyeblikket ikke mulig å knytte slike enheter til høyttaleren eller skjermen, men de gjøres snart tilgjengelige.
  9. For å legge til en enhet, trykk på avmerkingsboksen ved siden av navnet på én eller flere enheter. Trykk på Legg til.
  10. Du ser andre enheter som er tilknyttet, i «TV-er og høyttalere»-delen av Google Home-appen Google Home app.

Merk: Hvis du ser feilmeldingen «Feil ved tilknytning av enheten», må du kjøre en tilbakestilling til fabrikkstandard for Chromecast-enheten.

Trinn 2: Tillat at Google Foto vises på TV-er ved hjelp av Google Home-appen
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Øverst til venstre trykker du på Legg til  etterfulgt av Videoer og bilder
  3. Slå på «Bilder».

Merk: Google Foto-bildene som vises, tilhører Google-kontoen som er tilknyttet Google-høyttaleren eller -skjermen.

Trinn 3. Start en lysbildefremvisning ved hjelp av talekommandoer

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter
Se bilder av navngitte personer (ansiktsgruppering)
Merk:
Ansiktsgruppering er ikke tilgjengelig i alle land. Her finner du mer informasjon om ansiktsgruppering
«Vis meg bilder av <Maren> på <enhetsnavn>»

Se bilder av steder

«Vis meg bilder av <Bergen> på <enhetsnavn>»

Se bilder av ting

«Vis meg bilder av <hunder> på <enhetsnavn>»

Se bilder etter dato

«Vis meg bilder fra <i fjor> på <enhetsnavn>»

Merk: Disse kommandoene fungerer bare for bilder du allerede har sikkerhetskopiert og organisert ved hjelp av Google Foto-kontoen din.

Trinn 4. Kontrollér lysbildefremvisningen med talekommandoer

Når du har brukt en av talekommandoene ovenfor til å starte en lysbildefremvisning, ser du Google Foto-logoen på TV-skjermen mens lysbildefremvisningen åpnes. Når lysbildefremvisningen starter, kan du bruke kommandoene nedenfor til å kontrollere den.

Merk: Når du sier en kommando, ser du en bekreftelse for den øverst til venstre på skjermen.

Handling: Si «Ok Google» eller «Hey Google» og deretter
Se det neste bildet i lysbildefremvisningen «Neste bilde på <navnet på enheten>», «Neste lysbilde på <navnet på enheten>»

Se det forrige bildet i lysbildefremvisningen

«Forrige bilde på <navnet på enheten>», «Forrige lysbilde på <navnet på enheten>»

Sett lysbildefremvisningen på pause
Merk: Hvert bilde vises i fem sekunder

«Sett bildene på pause på <navnet på enheten>», «Sett lysbildefremvisningen på pause på <navnet på enheten>»

Fortsett lysbildefremvisningen

«Fortsett bildene på <navnet på enheten>», «Fortsett lysbildefremvisningen på <navnet på enheten>»

Stopp lysbildefremvisningen

«Stopp bildene på <navnet på enheten>», «Stopp lysbildefremvisningen på <navnet på enheten>»

Merk: I lysbildefremvisninger vises de nyeste bildene først. Duplikater og bilder med lavere kvalitet blir fjernet.

Hindre at Google Foto-bilder vises på TV-er

Hvis Personlige resultater er på, vises Google Foto-bilder som standard på TV-er ved hjelp av Google Home. For å slå av denne funksjonen, følg trinnene nedenfor.
  1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Øverst til høyre trykker du på kontoen din.
  3. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google Home- eller Google Nest-enheten din. For å bytte konto, trykk på en annen konto eller Legg til en annen konto.
  4. Gå tilbake til startskjermen, og trykk på Innstillinger .
  5. Rull ned til «Google Assistent-tjenester», og trykk på Flere innstillinger.
  6. Trykk på Tjenester etterfulgt av Videoer og bilder.
  7. Slå av Google Foto under «Bilder».

Relaterte linker

Spill YouTube-videoer på Chromecast-kompatible TV-er med Google-høyttaleren eller -skjermen din
Spill lyd på Chromecast-kompatible høyttalere og TV-er med Google-høyttaleren eller -skjermen din
Kontrollér begrenset innhold
Hør på radio
Hør på podcaster
Kontrollér volumet for Google Nest- og Home-høyttalere og -skjermer