Google Foto's-content bekijken via de Google Home en Chromecast

Bekijk met behulp van spraakopdrachten een diavoorstelling van persoonlijke foto's uit je Google Foto's-bibliotheek op een tv met spraakondersteuning en een Chromecast of Chromecast ingebouwd.

Belangrijk: Je kunt Google Foto's-content bekijken via de Google Home als je een Google Nest-scherm met ingeschakeld fotolijstje, een Chromecast of een tv met ingebouwde Chromecast-functionaliteit die is gekoppeld aan de Google Home hebt.

Bekijk voor een videodemonstratie de YouTube-video onderaan dit artikel. Als je liever stapsgewijze instructies hebt, vind je deze hieronder.

Stap 1. Personalisatie instellen

Eén persoon maakt gebruik van de Google Home
  1. Zorg dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home-apparaat.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik rechtsonder in het startscherm op Account .
  4. Controleer of het vermelde Google-account het account is dat aan de Google Home is gekoppeld.  Als je van account wilt wisselen, klik je op het driehoekje rechts van de accountnaam en het e-mailadres.
  5. Tik linksonder in het scherm op Home .
  6. Tik op het apparaat waarvoor je persoonlijke resultaten wilt instellen en dan Instellingen .
  7. Zet 'Persoonlijke resultaten' op Aan On of Uit Off
Meerdere mensen maken gebruik van de Google Home
Als meerdere mensen gebruikmaken van dezelfde Google Home, moet iedereen die foto's wil bekijken via de Google Home zijn of haar Google-account en stem koppelen aan de Google Home, ook degene die de Google Home heeft ingesteld. Als je je Google-account en stem al hebt gekoppeld, kun je deze stappen overslaan.
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik rechtsonder op Account .
  3. Controleer of het vermelde Google-account het account is dat aan de Google Home is gekoppeld. Als je van account wilt wisselen, klik je op het driehoekje rechts van de accountnaam.
  4. Tik op InstellingenSettings icon of Meer instellingen Nest and then image. tabblad Assistent Nest and then image. Voice Match Nest and then image. plus.
  5. Zorg ervoor dat apparaten die je aan je stem wilt koppelen, zijn aangevinkt.
  6. Tik op Doorgaan Nest and then image. Ik ga akkoord.
  7. Volg de stappen.
  8. Schakel 'Persoonlijke resultaten' in als je persoonlijke gegevens wilt horen. Tik op Ik ga akkoord en ga verder met het instellen van Voice Match.
  9. Als je anderen wilt uitnodigen om Voice Match in te stellen voor gepersonaliseerde resultaten, tik je op UITNODIGEN. Kies de gewenste communicatiemethode en verzend de uitnodiging. Tik op Nee, bedankt om deze stap over te slaan.

Stap 2. Google Foto's instellen voor weergave op je tv

Als je Google Foto's-content op je tv wilt weergeven via de Google Home, moet je de onderstaande stappen volgen:

Stap 1: Tv's aan de Google Home koppelen
Een cast-apparaat met spraakondersteuning aan de Google Home koppelen:
  1. Stel de Google Home in.
  2. Zorg dat je Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd is ingesteld en is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Google Home.
  3. Open de Google Home-app Google Home-app.
  4. Tik rechtsonder in het scherm op Account .
  5. Controleer of het vermelde Google-account het account is dat aan de Google Home is gekoppeld. Als je van account wilt wisselen, klik je op het driehoekje rechts van de accountnaam.
  6. Als je een Android-apparaat gebruikt, tik je op Instellingen. Als je iOS gebruikt, tik je op Meer instellingen
  7. Tik onder SERVICES op Tv's en speakers TVs and speakers. Er wordt een lijst met alle gekoppelde apparaten weergegeven.
  8. Als je een nieuwe Chromecast Audio of speaker met Chromecast ingebouwd wilt koppelen, tik je rechtsonder in het scherm op .
  9. De Google Home-app zoekt naar speakers met spraakondersteuning die zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home. Opmerking: Je ziet mogelijk een lijst met apparaten zonder spraakondersteuning. Deze apparaten kunnen momenteel niet aan de Google Home worden gekoppeld, maar dit is binnenkort wel mogelijk.
  10. Als je een apparaat wilt toevoegen, tik je op het selectievakje naast de apparaatnaam. Je kunt meerdere apparaten selecteren. Tik op Toevoegen
  11. Je ziet al je apparaten in het gedeelte Tv's en speakers TVs and speakers van de Google Home-app  Google Home-app.

Opmerking: Als je de foutmelding 'Fout bij het koppelen van het apparaat' ontvangt, moet je je Chromecast-apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen.

Stap 2: Google Foto's toestemming geven voor weergave op tv's via de Google Home
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik linksboven in het startscherm op Account  en danInstellingen en dan Video's en foto's.
  3. Zet bij 'Foto's' de schuifregelaar op Aan On.

Opmerking: De Google Foto's-content die wordt weergegeven, is gekoppeld aan het Google-account dat aan de Google Home is gekoppeld.

Stap 3. Je diavoorstelling bekijken via spraakopdrachten

Actie: Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en vervolgens…
Foto's bekijken van mensen waarvoor de naam is toegevoegd (gezichtsgroepering)
Opmerking:
Gezichtsgroepering is niet in alle landen beschikbaar. Hier vind je meer informatie over de functie voor gezichtsgroepering
'Laat me foto's van <Margaret> zien op <apparaatnaam>'

Foto's van plaatsen bekijken

'Laat me foto's van <San Francisco> zien op <apparaatnaam>'

Foto's van dingen bekijken

'Laat me foto's van <honden> zien op <apparaatnaam>'

Foto's bekijken op basis van datum

'Laat me foto's van <vorig jaar> zien op <apparaatnaam>'

Opmerking: Deze opdrachten werken alleen voor foto's waarvan je al een back-up hebt gemaakt en die zijn geordend via je Google Foto's-account.

Stap 4. Je diavoorstelling bedienen via spraakopdrachten

Nadat je een van de bovenstaande spraakopdrachten hebt gebruikt om een diavoorstelling te starten, zie je het Google Foto's-logo op je tv-scherm terwijl de diavoorstelling wordt geopend. Zodra de diavoorstelling start, gebruik je een van de onderstaande opdrachten om de diavoorstelling te bedienen.

Opmerking: Nadat je een opdracht hebt gegeven, zie je linksboven in het scherm een bevestiging van de opdracht.

Actie: Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en vervolgens…
De volgende foto in een diavoorstelling bekijken 'Volgende foto op <apparaatnaam>', 'Volgende dia op <apparaatnaam>'

De vorige foto in een diavoorstelling bekijken

'Vorige foto op <apparaatnaam>', 'Vorige dia op <apparaatnaam>'

Diavoorstelling pauzeren
Opmerking: Elke foto wordt vijf seconden weergegeven.

'Pauzeer foto's op <apparaatnaam>', 'Pauzeer diavoorstelling op <apparaatnaam>'

Diavoorstelling hervatten

'Hervat foto's op <apparaatnaam>', 'Hervat diavoorstelling op <apparaatnaam>

Diavoorstelling stoppen

'Stop foto's op <apparaatnaam>', 'Stop diavoorstelling op <apparaatnaam>

Opmerking: In een diavoorstelling worden eerst de recentste foto's getoond. Dubbele foto's en foto's met een lagere kwaliteit worden verwijderd.

Voorkomen dat Google Foto's-content wordt weergegeven op tv's

Als 'Persoonlijke resultaten' is ingeschakeld, wordt Google Foto's-content standaard weergegeven op tv's via de Google Home. Volg de onderstaande stappen om deze functie uit te schakelen.
  1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik rechtsonder in het startscherm op Account .
  3. Controleer of het vermelde Google-account het account is dat aan de Google Home is gekoppeld. Klik op het driehoekje naast de accountnaam en het e-mailadres om van account te wisselen.
  4. Tik op Instellingen.
  5. Tik op het tabblad Assistent.
  6. Tik bij Services op Video's en foto's.
  7. Zet bij 'Foto's' de schuifregelaar op Uit Off.

Gerelateerde links

Video afspelen op tv's via de Google Home
Audio afspelen op speakers en tv's via de Google Home
Beperkte content beheren
Naar de radio luisteren
Podcasts beluisteren
Het volume van de Google Home beheren