To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Philips Hue-lampen kunnen niet worden bediend

Als je je Philips Hue-lampen niet kunt bedienen met spraakopdrachten via de speaker of het scherm voor Google Nest of Home, kun je het volgende proberen.

Opmerking: De ronde Philips Hue Bridge (V1) wordt niet meer ondersteund. Ga naar de supportwebsite van Philips Hue voor meer informatie.

Eerste checklist

1. Is je speaker of scherm ingeschakeld?
  2. Heeft je speaker of scherm verbinding met je wifi-netwerk?
  3. Heb je Philips Hue-lampen die wel konden worden ingesteld op hetzelfde wifi-netwerk?
  4. Kun je de Philips Hue-lampen bedienen via de mobiele Philips Hue-app?
  5. Heb je je Philips Hue-account via de instellingen voor de Assistent gekoppeld aan je speaker of scherm? Zo niet, koppel je account dan via deze stappen.
  6. Wat probeer je te doen met je Philips Hue-lampen? (aan-/uitdoen, helderheid verhogen, enzovoort) Check de ondersteunde spraakopdrachten die hieronder worden vermeld.
    1. Werkt een van de spraakopdrachten voor je speaker of scherm ook voor je Philips Hue-lampen?

Belangrijk: De volgende lijst bevat ondersteunde spraakopdrachten voor Philips Hue. Zorg ervoor dat je je Philips Hue-lampen bedient met een van deze ondersteunde opdrachten:

Actie:  Zeg 'Hey Google' en dan:
Een lamp aan-/uitdoen 'Doe <naam lamp> aan/uit'
Een lamp dimmen 'Dim de <naam lamp>'
Een lamp helderder maken 'Maak de <naam lamp> helderder'
De helderheid van een lamp op een bepaald percentage zetten 'Zet <naam lamp> op 50%'
Lampen dimmen/helderder maken met een bepaald percentage 'Dim <naam lamp> 50%'/Maak <naam lamp> 50% helderder'
De kleur van een lamp wijzigen 'Maak <naam lamp> groen'
Alle lampen in de ruimte aan-/uitdoen 'Doe de lampen in <naam ruimte> aan/uit'
Alle lampen aan-/uitdoen 'Doe alle lampen aan/uit'
Een scène activeren 'Activeer <naam scène>/stel <naam scène> in'
Een setting deactiveren 'Deactiveer <naam setting>'

Opmerking: Ga naar de pagina met Philips Hue-scènes voor meer informatie over hoe je een scène kunt programmeren.

Algemene problemen oplossen

1. Verbind je mobiele apparaat met hetzelfde wifi-netwerk als je speaker of scherm.
  2. Zorg dat je speaker of scherm en Philips Hue-bridge verbinding hebben met hetzelfde wifi-netwerk.
  3. Zorg dat je een mobiel apparaat gebruikt met hetzelfde Google-account dat momenteel is gekoppeld aan je speaker of scherm.
  4. Zorg dat je hetzelfde Google-account als primair account gebruikt in de Google Home-app.
    1. Open de Google Home-app Google Home-app.
    2. Tik rechtsboven op je account.
    3. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.

5. Ga na of de Philips Hue-lampen zijn gekoppeld in de Google Home-app.
    1. Als je lampen niet worden weergegeven, sluit je de Google Home-app geforceerd af en probeer je het opnieuw. Als je Philips Hue-lampen nog steeds niet worden vermeld onder 'Apparaten', volg je deze stappen om je account opnieuw te koppelen.
  6. Open de mobiele Philips Hue-app en controleer of je de lampen kunt bedienen via die app.
  7. Probeer de volgende spraakopdracht:
    1. Spraakopdracht: 'Hey Google, doe het licht aan.'