To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Styra Google Nest- eller Home-enheter med rösten

Du kan använda röstkommandon för att hantera funktioner som media, alarm, lampor, termostatkontroller, informationssökningar och mycket annat på högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home.

Om du vill använda ett röstkommando säger du ”Hey Google” och sedan kommandot.

Om du har aktiverat Titta och prata (endast på engelska) eller snabbfraser (endast amerikansk engelska) på Nest Hub Max kan du även aktivera Google-assistenten utan ”Hey Google”.

Obs! Om du har aktiverat Digitalt välmående kan den här funktionen begränsas eller blockeras med Paus, Filter eller Stör ej.

Läs mer om digitalt välmående

Läs mer om hur du ber assistenten att göra flera saker samtidigt (endast amerikansk engelska).

Lyssna på media

Musik
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Höra en låt ”Spela [låtens namn]”
”Spela [låtens namn] med [artistens namn]”
”Spela [låtens namn] från [albumets namn]”
”Spela [låtens namn] på [musiktjänst]”
”Spela låtar som [låtens namn]”
Höra en artist ”Spela [artistens namn]”
”Spela musik med [artistens namn]”
”Spela [artistens namn] på [musiktjänst]”
”Spela låtar som [artistens namn]”
Höra ett album ”Spela [albumets namn]”
”Spela [albumets namn] med [artistens namn]”
”Spela [albumets namn] av [artistens namn] på [musiktjänst]”
Lyssna på musik utifrån genre, humör eller aktivitet ”Spela klassisk musik”
”Spela glad musik”
”Spela musik att laga mat till”
”Spela [genre] på [musiktjänst]”
Lyssna på innehållsförslag från vald tjänst ”Spela lite musik”
”Spela [genre]-musik på [musiktjänst]”

Blanda låtar

”Shuffla”
”Shuffla [album]”
”Shuffla lite musik”
”Spela [album] och shuffla”
”Spela [album] shufflat”
”Spela [album] med shuffle”

Du kan även använda ett namn på en artist eller spellista i stället för ett album.

Pausa ”Pausa”
”Pausa musiken”
Återuppta ”Återuppta”
”Fortsätt spela upp”
Stoppa ”Stoppa”
”Stoppa musiken”
Lyssna på nästa låt ”Nästa”
”Hoppa över”
”Nästa låt”
Veta vad som spelas ”Vad spelas?”
”Vilken låt är det som spelas?”
”Vilken artist är det som spelas?”
Ställa in volymen ”Högre”
”Ställ in volymen på 40 %”

Lyssna på musik i högtalarna, på tv:n eller på videoenheten

Obs! Du måste använda en Chromecast, tv med inbyggd Chromecast eller tv med Google Assistent integrerad som länkats till högtalaren/skärmen från Google Nest eller Google Home.

”Spela musik på tv:n i vardagsrummet”
”Spela [genre] på högtalarna i sovrummet”

Spela musik på en högtalargrupp

”Spela upp musik från [högtalargruppens namn]”

Obs! Du måste konfigurera en högtalargrupp i Google Home-appen om du vill aktivera den här funktionen.

Läs mer om hur du lyssnar på musik.
Poddar
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Lyssna på en podd ”Lyssna på [poddens namn] på [poddtjänst]”
”Spela upp [poddens namn] på [poddtjänst]”
Fortsätta lyssna på en podd ”Fortsätt lyssna på [poddens namn]”
”Spela upp min podd”
Lyssna på senaste avsnittet av en podd ”Lyssna på det senaste avsnittet av [poddens namn].”
Lyssna på nästa eller föregående avsnitt ”Nästa avsnitt”
”Föregående”
”Hoppa över”
Pausa ”Pausa”
”Pausa podden”
Återuppta ”Återuppta”
”Fortsätt spela upp”
Ställa in volymen ”Högre”
”Ställ in volymen på 40 %”
Stoppa ”Stäng av”
”Stäng av podden”
Ändra uppspelningshastigheten ”Spela upp i dubbel hastighet”
”Spela upp långsammare”
”Spela upp dubbelt så snabbt”
”Spela upp hälften så snabbt”
Ta reda på vad som spelas upp (podd) ”Vad spelas?”
”Vilken podd är det som spelas?”
Upptäcka nya poddar ”Rekommendera en podd”
”Spela upp en komedipodd”
”Hitta poddar om investeringar”

Läs mer om hur du lyssnar på poddar.
Radio
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:

Lyssna på den närmaste radiokanalen efter namn, anropssignal eller frekvens

Obs! För att streama premiumradio online krävs en prenumeration (endast tillgängligt i USA och Kanada).

”Spela upp [radiokanalens namn]”
”Spela upp [radiokanalens anropssignal]”
”Spela upp [frekvensen för radiokanalen]”
”Spela upp [radiokanal] på [radiotjänst]”

Lyssna på en radiokanal på en annan plats ”Spela upp [radiokanalens namn] i [plats]”
”Spela upp [radiokanalens frekvens] [plats]”
Lyssna på den senaste radiokanalen du spelade ”Slå på radion”
”Spela upp radio”
Lyssna på den senaste radiokanalen du spelade i en specifik tjänst ”Spela upp [radiotjänst]”
Spela upp radio på en tv eller högtalare med inbyggd Chromecast ”Spela upp [radiokanal] på [enhetens namn]”
Spela en NPR-kanal i närheten ”Spela NPR”
Pausa ”Pausa”
”Pausa radion”
Återuppta ”Återuppta”
”Fortsätt spela upp”
Stoppa ”Stopp”
”Stoppa radion”
Ta reda på vilken radiokanal som spelas ”Vad spelas?”
Ställa in volymen ”Högre”
”Ställ in volymen på 40 %”

Läs mer om hur du lyssnar på radio.
Nyheter
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Lyssna på de senaste nyheterna ”Spela upp nyheterna”
”Lyssna på nyheterna”
Lyssna på nyheter från en viss nyhetskälla ”Lyssna på (nyheter från) [leverantörens namn]”
”Spela upp (nyheter från) [leverantörens namn]”
Lyssna på nyheter om ett visst ämne ”Lyssna på nyheter om ESA”
”Spela upp det senaste om allsvenskan”
”Läs upp rubriker om Wall Street”
Lyssna på de senaste nyheterna om en viss nyhetskategori ”Vad är senaste nytt om sport?”
”Spela upp affärsnyheter”
Pausa ”Pausa”
”Pausa nyheterna”
Återuppta ”Återuppta”
”Fortsätt spela upp”
Ställa in volymen ”Högre”
”Ställ in volymen på 40 %”
Stoppa ”Stoppa”
”Stoppa nyheterna”
Ändra uppspelningshastigheten ”Spela upp i dubbel hastighet”
”Spela upp långsammare”
”Spela upp dubbelt så snabbt”
”Spela upp hälften så snabbt”
Spela upp nästa nyhet ”Nästa”
”Hoppa över”
Spola tillbaka ”Spola tillbaka”
”Spola tillbaka [antal] sekunder”
”Spola tillbaka [antal] minuter”
Ta reda på vad som spelas upp (nyheter) ”Vad spelas?”
”Vilka nyheter är det som spelas upp?”

Läs mer om hur du lyssnar på nyheter.
Chromecast-kompatibla appar
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Pausa ”Pausa”
”Pausa musiken”
Återuppta ”Återuppta”
”Fortsätt spela upp”
Stoppa ”Stoppa”
”Stoppa musiken”
Veta vad som spelas ”Vad spelas?”
”Vilken låt är det som spelas?”
”Vilken artist är det som spelas?”
Ställa in volymen ”Högre”
”Ställ in volymen på 40 %”

Läs mer om hur du spelar upp media från Chromecast-kompatibla appar.
Spela upp ljud från Android
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Sluta spela upp ljud från Android på högtalaren eller skärmen ”Stopp”
Ställa in volymen ”Högre”
”Ställ in volymen på 40 %”

Läs mer om hur du spelar upp ljud från Android.
Spela upp innehåll från Chrome på en högtalare eller skärm
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Sluta spela upp innehåll från Chrome på högtalaren eller skärmen ”Stopp”
Ställa in volymen ”Höj volymen”
”Sänk volymen”
”Högsta volym”

Läs mer om hur du spelar upp innehåll från webbläsaren Chrome på en högtalare eller skärm.
Ändra volymen på högtalare och skärmar

Obs! Röstkommandon ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. De ändrar inte volymen för alarm eller timers.

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:

Höja volymen med 10 %

Obs! Volymen höjs med 5 % på Google Home Max.

”Höj volymen”

Sänka volymen med 10 %

Obs! Volymen sänks med 5 % på Google Home Max.

”Sänk volymen”

Ange en viss volym

Obs! Volymen kan vara mellan 0 och 100 % eller 0–10. Vid 0 är ljudet avstängt för media, men Google-assistenten talar på 5 % av volymen.

”Volym 5”
”Ställ in volymen på 65 %”

Ställa in volymen på 100 % ”Högsta volym”
Ställa in volymen på 5 % ”Lägsta volym”

Stänga av eller slå på medieljudet

Obs! Google Assistent, alarm och timers behåller aktuell volym.

”Ljud av”
”Ljud på”

Ändra volymen med en viss mängd ”Höj volymen med 10 %”
”Sänk volymen med 15 %”
Ta reda på aktuell volymnivå ”Vilken volym är det?”

Styra tv eller högtalare

Spela upp musik på högtalare och tv:ar med hjälp av en högtalare eller skärm
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:

Spela upp musik på en namngiven enhet.

Om du vill starta, stoppa och styra musik på en fjärrenhet lägger du till ”på [enhetens namn]” i något av de grundläggande röstkommandona.

Obs! Nyheter och poddar stöds inte.

”Spela upp [artist] med [musiktjänst] på [enhetens namn]”
”Pausa på [enhetens namn]”
”Spela [musikgenre] på [enhetens namn]”
”Stoppa [enhetens namn]”

Läs mer om hur du spelar upp ljud på högtalare och tv:ar från en högtalare eller skärm.
Spela upp videor på tv:ar med en högtalare eller skärm
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Spela upp videor från ett tv-program/en YouTube-kanal/med en artist ”Spela videor med [artist] på [tv:ns namn]”
”Spela videor från [YouTube-kanal] på [tv:ns namn]”
”Spela upp videor från [tv-program] på [Chromecast-namn]”
Spela upp en viss video eller låt ”Spela upp trailern för [videons namn] på [tv:ns namn]”
”Spela upp [låtens namn] på [tv:ns namn]”
Spela upp videor efter kategori ”Spela upp videor från [ämne] på [tv:ns namn]”

Aktivera undertexter

Inaktivera undertexter

”Aktivera undertexter”
”Aktivera textning”
”Undertexter på”
”Textning på”

”Inaktivera undertexter”
”Inaktivera textning”
”Undertexter av”
”Textning av”

Aktivera undertexter för ett visst språk

Obs! Vilka språk som stöds beror på innehållstjänsten och videotiteln.

”Aktivera undertexter på [språk]”

Om du vill styra videor på en fjärrenhet lägger du till ”på [enhetens namn]” i något av de grundläggande röstkommandona för musik. ”Pausa på [enhetens namn]”
”Återuppta på [enhetens namn]”
”Hoppa över på [enhetens namn]”
”Stoppa på [enhetens namn]”

Läs mer om hur du spelar upp videor på tv:ar med en högtalare eller skärm.
Spela upp tv-program och filmer med en högtalare eller skärm
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Öppna en app ”Öppna [appens namn] på tv:n”
”Starta [appens namn] på tv:n”
Spela upp en kanal ”Spela upp [kanal] på tv:n”
”Byt kanal till [kanal]”
Söka efter och spela upp innehåll ”Sök efter filmer inom [genre]”
”Spela upp [albumets namn]”
”Spela upp [artistens namn]”

Spela upp ett tv-program, en tv-serie eller film

Obs! När du tittar på tv-serier börjar varje ny session vanligtvis där föregående session avslutades. Varje session från tv-nätverket The CW börjar från det senast sända avsnittet.

Det går inte att be om specifika avsnitt eller säsonger av en tv-serie.

”Titta på [tv-serie] på [tv:ns namn]”
”Titta på [tv-serie] från [tjänst] på [tv:ns namn]”
”Titta på [tv-program] på [tv:ns namn]”
”Titta på [tv-program] från [tjänst] på [tv:ns namn]”
”Spela upp [film] på [tv:ns namn]”
”Spela upp [film] från [tjänst] på [tv:ns namn]”

Spela upp nästa eller föregående avsnitt

Obs! I vissa tjänster går det inte att be om nästa eller föregående avsnitt.

”Nästa avsnitt på [tv:ns namn]”
”Föregående avsnitt på [tv:ns namn]”

Pausa, återuppta eller stoppa ”Pausa på [tv:ns namn]”
”Återuppta på [tv:ns namn]”
”Stoppa på [tv:ns namn]”
Hoppa tillbaka ”Hoppa tillbaka [tid] på [tv:ns namn]”
”Spola tillbaka [tid] på [tv:ns namn]”
”Hoppa bakåt [tid] på [tv:ns namn]”

Aktivera undertexter

Inaktivera undertexter

”Aktivera undertexter”
”Aktivera textning”
”Undertexter på”
”Textning på”

”Inaktivera undertexter”
”Inaktivera textning”
”Undertexter av”
”Textning av”

Aktivera undertexter för ett visst språk

Obs! Vilka språk som stöds beror på innehållstjänsten och videotiteln.

”Aktivera undertexter på [språk]”

Aktivera dubbning

Obs! Dubbning innebär att det talade språket byts till språket du väljer. Vissa tjänster har inte stöd för dubbning.

”Dubbning på”
”Aktivera dubbning”
”Kan du aktivera dubbning?”

Byt dubbning till språket du väljer ”Byt språk till [språk]”
”Ändra språk till [språk]”
”Aktivera dubbning på [språk]”
”Spela upp det här på [språk]”

Läs mer om hur du spelar upp tv-program och filmer med en högtalare eller skärm.
Gruppuppspelning i flera rum med en högtalare eller skärm
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Spela upp musik i en namngiven grupp ”Spela upp rock i [gruppnamn]”
Styra musik med hjälp av grundläggande kommandon ”Pausa”
”Återuppta”
”Stoppa”
”Spela upp nästa låt”
Ställa in volymen för en enhet i högtalargruppen ”Högre”
”Ställ in volymen på 40 %”

Obs! När du använder gruppuppspelning och säger ett röstkommando ändras volymen bara på enheten där du gav röstkommandot.

Läs mer om hur du använder gruppuppspelning i flera rum med en högtalare eller skärm.

Styra tillbehör för underhållning
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Slå på digitalboxen ”Slå på [digitalboxens namn]”
Ändra volym ”Höj volymen på [digitalboxens namn]”
”Sänk volymen med 5 på [digitalboxens namn]”
Spela ett spel på Xbox ”Spela [spel] på Xbox”

Planera dagen

Trafik och pendling
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av: Högtalaren eller skärmen talar om följande:

Få pendlingsinformation

”Hur lång tid tar pendlingen?”

Den beräknade tiden till jobbet med önskat färdmedel

Ange färdmedel

”Hur lång tid tar det att gå till biblioteket?”

Du kan också fråga hur lång tid det tar att cykla, åka buss eller tåg.

Den beräknade tiden för att ta sig till destinationen från hemadressen med det färdmedel du angett

Ange destination

”Hur lång tid tar det att åka till [destination]?”

Den beräknade tiden för att ta sig till destinationen från hemadressen med önskat färdmedel

Ange plats för avfärd och destination

”Hur lång tid tar det att åka från [startplats] till [destination]?”

Den beräknade tiden till destinationen med önskat färdmedel

Läs mer om hur du får information om trafik och pendling.
Väder och prognoser
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Be om aktuellt väder på enhetens hemadress ”Vad är det för väder?”
Be om en väderprognos på enhetens hemadress för:
  • i morgon
  • en viss dag
  • helg
  • vecka
  • de kommande [antal] dagarna (välj upp till tio dagar)
”Vad blir det för väder i morgon?”
”Vad blir det för väder [specifik dag]?”
”Vad blir det för väder i helgen?”
”Vad blir det för väder de kommande [antal] dagarna?”
”Hur blir vädret mellan [dag] och [dag]?”
Ställa specifika frågor om vädret eller prognosen på enhetens hemadress ”Ska det regna i morgon?”
”Är det soligt i dag?”
”Behöver jag paraply i morgon?
Ställa en specifik fråga om vädret eller prognosen på en viss plats för:
  • i morgon
  • en viss dag
  • helg
  • vecka
  • kommande [antal] dagar (välj 1–10 dagar).
”Kommer det att regna i [plats] i morgon?”
”Vad blir det för väder i [plats] i helgen?”
Ställa allmänna frågor om vädret på en viss plats ”Vad är det för väder i [plats]?”
Ange måttenhet ”Vad är det för väder i [enhet]?”

Läs mer om hur du får information om väder och väderprognoser.
Företag
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Hitta platser i närheten ”Var finns det apotek i närheten?”
”Finns det några bankomater i närheten?”
”Hitta en restaurang åt mig”
Hitta telefonnumret till ett företaget ”Vilket telefonnummer har närmaste [företagsnamn]?”
Hitta en företagsadress ”Vad är adressen till [företagsnamn] i [ortsnamn]?”
Hitta öppettider för företag ”Är [företagets namn] på [gatans namn] öppet just nu?”

Läs mer om hur du får information om lokala företag.
Kalender och händelser
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:

Få information om en kommande händelse eller ett möte

”När är min första händelse?”
”Var är mitt första möte?”
”Vilken är min nästa händelse?”

Få information om flera händelser, möten, program eller kalendrar

Obs! Du får information om de tre första schemalagda händelserna.

”Lista alla händelser för [datum].”
”Vad står på programmet för dagen?”
”Vad står i kalendern för [dag]?”

Läs mer om hur du får kalender- och händelseinformation.

Styra hemmet

Lampor
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Tända eller släcka en lampa ”Tänd/släck [lampans namn]”
Dimma en lampa ”Dimma [lampans namn]”
Öka ljusstyrkan för en lampa ”Gör [lampans namn] ljusare”
Ställa in ljusstyrkan på en viss procent ”Ställ in [lampans namn] på 50 %”
Dimma eller öka ljusstyrkan med en viss procent ”Dimma [lampans namn] med 50 %”
”Gör [lampans namn] 50 % ljusare”
Byta färg på lampan (om det finns flera färger på lamporna) ”Gör [lampans namn] grön”
Tända eller släcka alla lampor i ett rum ”Tänd/släck lamporna i [rummets namn]”
Tända eller släcka alla lampor ”Tänd alla lampor”
”Släck alla lampor”

Läs mer om hur du ansluter och hanterar lampor med en högtalare eller skärm.
Termostat
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Justera temperaturen ”Gör det varmare”
”Sänk temperaturen”
”Höj temperaturen med två grader”
”Ställ in temperaturen på 23 grader”
Byta mellan läget för uppvärmning och nedkylning ”Aktivera nedkylning”
”Ställ in termostaten på uppvärmning”
”Ställ in termostaten på läget värme/kyla”

Läs mer om hur du ansluter och hanterar termostater med Google Assistent.
Kontakter och strömbrytare
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Stänga av eller slå på kontakter ”Slå på/stäng av [kontaktens namn]”
Stänga av eller slå på strömbrytare ”Slå på/stäng av [brytarens namn]”

Läs mer om hur du ansluter och hanterar kontakter och strömbrytare med Google Assistent.
Wifi
Gör så här: Säg ”Hey Google” följt av:
Pausa wifi för en enhetsgrupp för familjens wifi ”Pausa wifi för [grupp för familjens wifi]”
Återuppta wifi för en enhetsgrupp för familjens wifi ”Återuppta wifi för [grupp för familjens wifi]”
Kontrollera routerns internethastighet ”Vad har jag för internethastighet?”
Kontrollera lösenordet till wifi för gäster

Obs! Detta kommando är för närvarande inte tillgängligt i Finland, Portugal, Hongkong och Filippinerna.

”Vad är lösenordet till wifi för gäster?”

Tillgängligt när du använder Google Nest Wifi eller Google Wifi i Home-appen.

Obs! Eftersom att du kan pausa eller återuppta med hjälp av rösten bör du vara försiktig när du lägger till kritiska enheter i en grupp för familjens wifi.

Säkerhet i hemmet
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Börja streama ”Visa [kamerans namn]”
”Vad visas på [kamerans namn]?”
”[Kamerans namn] på [Chromecast-enhetens namn]”
”Spela upp [kamerans namn] på [Chromecast-enhetens namn]”
”Visa [kamerans namn] på [Chromecast-enhetens namn]”
Sluta streama ”Sluta visa [tv:ns eller Chromecast-enhetens namn]”

Läs mer om hur du streamar och styr säkerhetskameror.

Obs! Det går inte att inaktivera säkerhetssystem med röstkommandon.

Dammsugare
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Starta dammsugaren ”Starta [dammsugarens namn]”
”Börja dammsuga”
”Är [dammsugarens namn] igång?”
Stänga av dammsugaren ”Stäng av [dammsugarens namn]”
”Sluta dammsuga”

Hantera alarm, timers och inköpslista

Alarm
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Ställa in ett nytt alarm ”Ställ in ett alarm på klockan 6.00 i morgon bitti.”
Ställa in ett alarm med ett namn ”Ställ in ett alarm på klockan 7.00 som heter Medicin.”
Ställa in ett återkommande alarm ”Ställ in ett alarm på klockan 7.00 för varje veckodag.”
Fråga om ett befintligt alarm ”Vilken tid är mitt alarm inställt på?”
”När ringer alarmet på fredag?”
”Vilken tid ringer alarmet som heter Medicin?”
Fråga om alla alarm ”Vilka alarm har ställts in?”
Avbryta ett alarm ”Avbryt alarmet.”
”Avbryt alarmet som heter Medicin.”

Stoppa ett alarm som ringer

”Stopp”

Om du vill stoppa ett alarm behöver du inte säga ”Hey Google”. Säg bara ”Stop”. (Endast engelska.)

Snooza ”Snooza i tio minuter”
”Snooza”

Läs mer om hur du konfigurerar och hanterar alarm.
Timers
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Ställa in en timer
Ställa in en timer med ett namn
”Ställ in en timer på en minut”
”Ställ in en timer på tio minuter för pizzan”
Ta reda på hur lång tid som återstår på en timer
Ta reda på hur lång tid som återstår på en namngiven timer
”Hur lång tid är det kvar?”
”Hur lång tid är det kvar på pizzan?”
Avbryta en timer
Avbryta en namngiven timer
”Avbryt timern”
”Avbryt timern som heter Medicin”

Stoppa en timer som ringer

”Stopp”

Du behöver inte säga ”Hey Google” för att stoppa en timer. Säg bara ”Stop”. (Endast engelska.)

Pausa timern ”Pausa timer”
Återuppta en timer ”Återuppta timern”
”Starta om timer”

Läs mer om hur du konfigurerar och hanterar timers.
Inköpslistor
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Lägga till ett objekt på listan ”Skriv upp hushållspapper på inköpslistan”
Lägga till flera objekt på listan ”Skriv upp hushållspapper och batterier på inköpslistan”
Fråga vad som står på listan ”Vad står det på min inköpslista?”

Läs mer om hur du skapar och hanterar inköpslistor.

Få svar och information

Fakta, information och annat

Fakta och information

Få svar på vardagliga frågor.

• ”Hur lång är Barack Obama?”
  • ”Vad heter Malis huvudstad?”
  • ”Hur många Oscar har Denzel Washington fått?”
  • ”Varför är himlen blå?”
  • ”Hur långt är det till solen?”
  • ”Vilket är Europas minsta land?”

Uträkningar

Utför avancerade beräkningar.

• ”Hur mycket är 15 % av 92?”
  • ”Vad blir femte roten ur 97?”

Översättning

Få översättningar för ord eller fraser på de språk som stöds.

• ”Hur säger man ’hej’ på japanska?”
  • ”Vad heter ’god morgon’ på franska?”

Valutaomvandling

Få konverteringar av valutor.

• ”Hur mycket är en dollar i kronor?”

Enhetskonverteringar

Få konverteringar av enheter. Det är till stor hjälp i köket.

• ”Hur många kilo är två pounds?”
  • ”Hur många liter är två gallon?”

Näring

Få information om näringsvärden för ingredienser eller mat.

• ”Hur mycket fiber innehåller grönkål?”
  • ”Hur mycket socker innehåller Coca Cola?”

Ordbok

Få definitioner av ord och stavningshjälp.

• ”Hur stavas komprometterande?”
  • ”Vad betyder perifrastisk?”

Lokal tid

Få den lokala tiden för olika platser.

• ”Hur mycket är klockan nu?”
  • ”Hur mycket är klockan i [plats]?”

Helgdagar

Få information om kommande helgdagar.

• ”När är det [helgdag]?”
  • ”Hur många dagar är det till [helgdag]?”

Ta reda på vad högtalaren eller skärmen kan göra

• ”Vad kan du göra?”

Läs mer om hur du får fakta, information, definitioner av ord, enhetsomvandlingar med mera.
Sport
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av: Högtalaren eller skärmen säger eller gör följande:
Få ett matchresultat ”Hur gick det i [lagnamn]-matchen?” Matchresultatet

Veta hur det går för ett lag

”Hur går det för [lagnamn]?”

Ställningen i matchen om den pågår.

Poängställningen för laget

Få veta på vilken plats ett lag ligger i serietabellen ”Vilken plats har [lagnamn] i tabellen?”
”Vad ligger [lagnamn] på i tabellen?”
Poängställningen och lagen som leder serien
Få veta när ett lag spelar nästa gång/när nästa match i serien är ”När spelar [lagnamn] nästa gång?” Dag, tid, plats och vilka de spelar mot i nästa match
Få veta spelschemat för ett lag eller i en serie ”Vilka spelar [lagnamn] mot den här veckan?”
”Vilka spelar i [ligan] i dag?”
Spelschemat för laget eller serien
Få veta om ett lag vann eller förlorade ”Vann [lagnamn] eller förlorade de?” Om laget vann eller förlorade
Få veta ställningen i en serie ”Poängställningen för [ligan]” Vilket lag som ligger först

Läs mer om hur du får sportinformation.
Aktiemarknader och finans
Du vill: Säg ”Hey Google” följt av: Högtalaren eller skärmen säger eller gör följande:

Få information om en enskild aktie

”Vad är kursen för [företagets namn]?”

Det aktuella priset på aktien för [företagets namn]

Dagens ökning eller minskning i värde för aktien

Få information om ett index

”Vad är kursen för Swedbank Robur Access Europa?”

Dagens ökning/minskning i värde för indexet

Dagens ökning eller minskning i värde för aktien

Få information om marknadsstatus ”Hur ser det ut på marknaderna?” En sammanfattning av större index

Få information om aktiepriser:

• före öppning
  • vid öppning
  • vid stängning
  • efter stängning.

”Vad kostade [aktiens namn] innan börsen öppnade?”
”Vad kostade [aktiens namn] vid öppning?”
”Vad kostade [aktiens namn] vid stängning?”
”Vad kostar [aktiens namn] efter stängning?”

Obs! Du kan använda börssymbol eller företagsnamn.

Information om företagets aktiepriser

Få information om ett företags börsvärde ”Vad har [företagets namn] för börsvärde?” Företagets börsvärde