Aviseringar med castningsreglage

Styr media som spelas upp via Chromecast- (Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast Audio och TV och högtalare med inbyggd Chromecast) och Google Home-enheter direkt i aviseringar med castningsreglage på Android.

Aviseringar med castningsreglage visas bara om den mobila enheten är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast- eller Google Home-enheten. Du får även en avisering för alla Chromecast- och Google Home-enheter som är anslutna till det aktuella Wi-Fi-nätverket.

Obs! Du får inga aviseringar när du castar innehåll på YouTube eller YouTube Musik från mobilen.

Mobila enheter som stöds

Aviseringar med castningsreglage är tillgängliga på Android-enheter med Android L (5.0) och senare. De är inte tillgängliga på iOS-enheter.

Överföringsenheter som stöds

Aviseringar med castningsreglage visas när du spelar upp media via Chromecast, Chromecast Audio eller TV och högtalare med inbyggd Chromecast.

Detta visas i aviseringar med castningsreglage

1. Namnet på den enhet du eller någon i ditt Wi-Fi-nätverk castar till.
  2. Innehållsleverantören.
  3. Mediereglage (Pausa Pause,  Ljud av Mute, Stopp Stop och Inställningar Settings).
  4. Du inaktiverar aviseringar med castningsreglage under Inställningar Settings.

Cast notifications

Stänga av aviseringar med castningsreglage tillfälligt på mobilen

Om du vill tillfälligt stänga en avisering med castningsreglage under den pågående castsessionen sveper du bort aviseringen.
Obs! Aviseringen visas igen om du börjar casta innehåll från en annan Chromecast-kompatibel app.

Inaktivera aviseringar med castningsreglage för en Chromecast- eller Google Home-enhet

Om du vill förhindra att andra på Wi-Fi-nätverket styr media du castar kan du inaktivera aviseringar med castningsreglage på Chromecast- eller Google Home-enheten.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Leta reda på enhetskortet för den Chromecast- eller Google Home-enhet du inte vill få aviseringar från.
  3. Tryck på Inställningar Settings uppe till höger på enhetskortet.
  4. Inaktivera Låt andra styra media som du castar Off under Enhetsinformation.

Inaktivera aviseringar med castningsreglage på mobilen

Om du aldrig vill att aviseringar med castningsreglage visas på mobilen

Alternativ 1:

1. Tryck på Inställningar Settings på aviseringen.
  2. Inaktivera Visa aviseringar om fjärrstyrning Off.

Alternativ 2:

1. Tryck på Inställningar Settings

2. Tryck på Google under Personligt följt av Kontroller för att casta media följt av och flyttar reglaget till av Off.

3. Om du vill aktivera aviseringar igen flyttar du reglaget till På On