To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Wifin siirtäminen Google Home ‑sovellukseen

Kun siirrät Google Wifi ‐laitteesi Google Home ‐sovellukseen, voit päivittää verkkoasetuksia, ylläpitää lapsilukkoa ja tehdä nopeustestejä. Google Wifi ‐laitteiden ja ‐asetusten siirtäminen Google Home ‐sovellukseen voi kuitenkin vaikuttaa siihen, miten ylläpidät laitteita.

Tärkeää: Google Wifi ‑sovelluksella ei voi enää tehdä muutoksia langattomaan verkkoon. Jos haluat tehdä muutoksia, kuten lisätä tai poistaa jäseniä, muuttaa laitteiden nimiä, palauttaa tehdasasetukset tai tarkistaa verkkoyhteyden nopeuden, siirry Google Home ‑sovellukseen. Google Wifi ‑sovelluksen lukuoikeus kuitenkin säilyy. Voit siis edelleen tarkastella Google Wifi ‑sovellusta ja laitteitasi.

Päivitykset ja uudet ominaisuudet Google Home ‑sovelluksessa

Google Wifi ‑laitteiden ja ‑asetusten lisääminen Google Home ‑sovellukseen

Wifi-laitteet ja ‑asetukset

Kun olet lisännyt Wifi-laitteesi ja asetuksesi Google Home ‑sovellukseen, voit tehdä seuraavaa:

• Ylläpitää Google Wifi ‐verkkoa
  • Keskeyttää Wi-Fi-yhteyden, tarkistaa internetyhteyden nopeuden tai näyttää vieras-Wi-Fi-verkon salasanan Nest-näytöillä Google Assistantilla
  • Lisätä Nest Wifi ‑pisteen aiemmin luotuun Google Wifi ‑verkkoon
  • Lisätä Nest Wifi ‑reitittimen lisäpisteeksi aiemmin luotuun Google Wifi ‑verkkoon*

* Tässä tapauksessa suosittelemme, että lisäät Google Wifi ‐laitteen uuteen Google Nest Wifi ‐verkkoon ohjeiden mukaisesti.

Laitteesi, verkkoasetuksesi ja tietosi Google Wifi ‑sovelluksesta ovat nähtävissä myös Google Home ‑sovelluksessa.

Ennen kuin aloitat

• Google Home ‐sovellukseen siirtämistä ei voi perua.
  • Jotta voit siirtää Wi-Fi-verkon, Google-tilisi täytyy olla verkon omistaja Google Wifi ‐sovelluksessa ja sen kodin jäsen, jota olet siirtämässä Google Home ‐sovellukseen. Lue lisää Wi-Fi-verkon siirtämisestä toisen henkilön puolesta.
  • Google Home ‑sovellus tukee vain yhtä Wi-Fi-verkkoa kotia kohden. Jos sinulla on useita verkkoja Google Wifi ‐sovelluksessa ja haluat siirtää ne kaikki Google Home ‐sovellukseen, sinun on ensin luotava uusi koti Google Home ‐sovelluksessa jokaiselle siirrettävälle verkolle. Voit luoda korkeintaan viisi kotia, joissa kussakin on yksi Wi-Fi-verkko.
  • Päivitä Google Home ‑sovellus tai lataa sen uusin versio Android- tai iOS-laitteella.

Ohjeet

Jos haluat käyttää Nest Wifi- ja Google Wifi ‐laitteita yhdessä, lue lisää Nest Wifi ‐reitittimen lisäämisestä nykyiseen Google Wifi ‐verkkoon. Jos sinulla on vain Google Wifi ‑laitteita, jatka alla olevien ohjeiden mukaan.

Google Wifi ‑verkon lisääminen Google Home ‑sovellukseen

1. Avaa Google Home ‑sovellus . Jos käytät Google Home ‑sovellusta ensimmäistä kertaa, tee kodin käyttöönotto seuraamalla ohjeita. Käytä Home-sovelluksessa samaa Google-tiliä kuin Google Wifi ‑sovelluksessa.
  2. Napauta Lisää laite tai palvelu  ja sitten Importoi Google Wifi ‑verkko ja sitten Seuraava.
  3. Valitse koti ja napauta Seuraava.
  4. Vahvista langaton verkkosi ja napauta Seuraava.
  5. Viimeistele verkon lisääminen seuraamalla sovelluksen ohjeita.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Google Home ‐sovelluksessa ei näy "Importoi Google Wifi ‐verkko" ‑vaihtoehtoa

Vain Google Wifi ‐verkon omistaja voi siirtää Google Wifi ‐verkkoja Google Home ‐sovellukseen. Jotta "Importoi Google Wifi ‐verkko" tulee näkyviin, kirjaudu Google Home ‐sovellukseen samalla tilillä, jota käytät omistajana Google Wifi ‐sovelluksessa.

Jos olet alun perin ottanut laitteet käyttöön Home-sovelluksella tai sinulla on jo pääsy kaikkiin Google Wifi ‐laitteisiin Home-sovelluksessa, "Importoi Google Wifi ‐verkko" ei tule näkyviin, eikä siirtoa tarvita.

Tarkista näin, mikä tili on omistaja:

1. Avaa Google Wifi ‑sovellus .
  2. Valitse Valikko ja valitse sitten Wi-Fi-verkkosi.
  3. Valitse Asetukset ja toiminnot ‐välilehti ja sitten Verkko ja yleiset ja sitten Ylläpitäjät.

Huom. Jos käytät Google Wifi ‐sovelluksessa useita tilejä eri verkoissa, mutta et löydä etsimääsi verkkoa, sinun on ehkä vaihdettava tiliä Google Wifi ‐sovelluksessa löytääksesi verkon omistajan.

Näin voit vaihtaa tiliä Google Home ‑sovelluksessa Wi-Fi-siirtoa varten

1. Avaa Google Home ‑sovellus
  2. Valitse oikeasta yläreunasta tilisi.
  3. Napauta nykyisen tilin nimeä ja valitse Google Wifi ‑sovelluksessa oleva omistajatili. Jos et näe tiliäsi, valitse Lisää toinen tili.
  4. Kun oikea tili on valittu, sinun pitäisi voida siirtää verkkosi.
Haluan käyttää Home-sovelluksessa eri tiliä kuin Google Wifi ‐sovelluksessa

Vain Google Wifi ‑verkon omistajaksi määritetty Google-tili voi siirtää Google Wifi ‑verkkoja Google Home ‑sovellukseen. Jos et halua käyttää kyseistä tiliä Google Home ‑sovelluksessa, vaan haluat käyttää kodin ja Wi-Fin ylläpitoon toista Google-tiliä, voit tilapäisesti käyttää Wifi-sovelluksesta löytyvää omistajan tiliä verkon siirtämiseen ja sitten poistaa tilin.

Uusi koti Google Home ‑sovelluksessa

1. Avaa Google Home ‑sovellus
  2. Ota koti käyttöön seuraamalla ohjeita. Varmista, että käytät käyttöönotossa Google Wifi ‑verkon omistajan tiliä. Katso, kuka on omistaja Google Wifi ‑sovelluksessa.
  3. Seuraa yllä olevia ohjeita ja lisää Google Wifi ‐verkko Google Home ‐sovellukseen.
  4. Kun siirto on valmis, kutsu tili, jonka haluat lisätä kotisi jäseneksi.
  5. Pyydä tilin omistajaa hyväksymään liittymispyyntö.
  6. Halutessasi voit poistaa kotoasi alkuperäisen Google Wifi ‑sovelluksen jäsenen.

Nykyinen koti Google Home ‑sovelluksessa

1. Avaa Google Home ‑sovellus
  2. Kutsu Google Wifi ‐omistajan tili kotisi jäseneksi.
  3. Pyydä tilin omistajaa hyväksymään liittymispyyntö.
  4. Lisää Google Wifi ‐verkko Google Home ‐sovellukseen Google Wifi ‐omistajan tilillä.
  5. Kun siirto on valmis, voit halutessasi poistaa jäsenen kodista.

Jos et enää pääse Google Wifi ‐omistajan tilille etkä voi palauttaa tiliä, sinun on palautettava laitteiden tehdasasetukset Google Wifi ‐sovelluksessa ja otettava Google Wifi uudelleen käyttöön Google Home ‑sovelluksessa.

Sain siirtoa koskevan viestin, mutta siirto on mielestäni tarpeeton

Näin voit tarkistaa, pitääkö verkkosi siirtää:

1. Avaa Google Wifi ‑sovellus .
  2. Valitse Valikko ja valitse sitten Wi-Fi-verkkosi. Jos et näe verkkoasi, sinun on ehkä vaihdettava Google-tiliä. Jos verkko täytyy siirtää, sen kohdalla lukee verkkolistassa "Siirrä verkko".
  3. Jos internetiin yhteydessä oleva verkko pitää siirtää, seuraa yllä olevia ohjeita ja lisää Google Wifi ‑verkko Google Home ‑sovellukseen.

Joissakin tapauksissa olet ehkä saanut sähköpostilla tai Google Wifi ‐sovelluksessa ilmoituksen, jossa sinua pyydetään siirtämään Google Wifi ‐sovelluksessa edelleen oleva verkko. Siirtoa ei tarvita, jos et enää käytä kyseistä verkkoa. Jos haluat lopettaa näiden verkkojen siirtoilmoitusten vastaanottamisen, voit poistaa offline-tilassa olevat verkot palauttamalla offline-tilassa olevien verkkojen tehdasasetukset Google Wifi ‐sovelluksella.

Jos jokin seuraavista on tosi, "Siirrä verkko" ‐vaihtoehtoa ei näy Google Wifi ‐sovelluksen valikossa ja kyseistä verkkoa ei tarvitse siirtää:

• Google Wifi ‑laitteet on alun perin otettu käyttöön Google Home ‐sovelluksessa.
  • Sinulla on jo pääsy kaikkiin Google Wifi ‐laitteisiin Home-sovelluksessa.
  • Olet siirtänyt verkon aiemmin.
"Sinulla ei ole siirtämättömiä verkkoja" ‑viesti

Jos yritit siirtoa Google Wifi ‐sovelluksesta ja sait ilmoituksen "Sinulla ei ole siirtämättömiä verkkoja", varmista, että olet kirjautunut Google Home ‐sovellukseen samalla tilillä, jolla käytät Google Wifi ‐sovellusta.

Jos käytät Google Home ‐sovellusta ensimmäistä kertaa, sinun on ennen siirtoa ladattava Google Home ‐sovellus ja otettava koti käyttöön samalla Google-tilillä, jota käytät Google Wifi ‐sovelluksessa.

Näin voit vaihtaa tiliä Google Home ‑sovelluksessa Wi-Fi-siirtoa varten

1. Avaa Google Home ‑sovellus
  2. Valitse oikeasta yläreunasta tilisi.
  3. Napauta nykyisen tilin nimeä ja valitse Google Wifi ‑sovelluksessa oleva omistajatili. Jos et näe tiliäsi, valitse Lisää toinen tili.
  4. Kun oikea tili on valittu, sinun pitäisi voida siirtää verkkosi.
Käyttöönotto tai siirto epäonnistuu, kun yrität lisätä Wi-Fi-verkkoa Home-sovellukseen

Näin voi käydä, jos siirrettävä Wi-Fi-verkko ei ole yhteydessä internetiin. Jos siirrettävä Wi-Fi-verkko on säännöllisessä käytössä, varmista, että Google Wifiin on kytketty virta ja se on yhteydessä internetiin. Voit tarkistaa Wifi-laitteen valon tai etsiä laitteen Google Wifi ‑sovelluksesta nähdäksesi verkon nykyisen tilan.

Joissakin tapauksissa Wi-Fi-verkko saattaa olla offline-tilassa, koska se ei ole enää käytössä. Tarkista Google Wifi ‐sovelluksesta, mitä verkkoa käytät tällä hetkellä, ja valitse kyseinen verkko, kun lisäät verkon Google Home ‐sovellukseen.

Verkon siirtäminen toisen henkilön puolesta

Jos olet ystävän tai perheenjäsenen Wi-Fi-verkon omistaja Google Wifi ‑sovelluksessa, voit joko siirtää hänen verkkonsa Google Home ‑sovellukseen hänen puolestaan tai siirtää verkon hallinnan hänelle Google Wifi ‑sovelluksessa, jotta hän voi tehdä siirron itse.

Vaihe 1. Luo koti Google Home ‑sovelluksessa

Jos ystäväsi tai perheenjäsenesi käyttää jo Google Home ‑sovellusta ja on luonut sovellukseen kodin, pyydä häntä kutsumaan sinut kodin jäseneksi ja siirry sitten vaiheeseen 2.

Lataa Google Home ‑sovellus, jos et ole vielä tehnyt niin, ja luo uusi koti seuraamalla sovelluksen ohjeita. Jos käytät jo Home-sovellusta ja haluat luoda uuden kodin ystävällesi tai perheenjäsenellesi, lue ohjeet uuden kodin luomiseen.

Vaihe 2. Siirrä verkko Google Wifi ‑sovelluksesta Google Home ‑sovellukseen

Seuraa ohjeita Wi-Fi-verkon siirtämiseksi Google Home ‑sovellukseen. Varmista, että valitset ystävän tai perheenjäsenen kodin, kun sinulta kysytään, mihin kotiin verkko siirretään.

Vaihe 3. Kutsu ystävä tai perheenjäsen liittymään kotiin

Jos loit uuden kodin vaiheessa 1, voit nyt lisätä ystävän tai perheenjäsenen luomaasi kotiin kutsumalla hänet siihen. Tämä antaa hänelle luvan hallita Wi-Fi-verkkoa jatkossa, ja hän voi halutessaan lisätä samaan kotiin yhteensopivia laitteita, kuten kaiuttimia tai älyvaloja.

Ystävän tai perheenjäsenen on ladattava Google Home ‑sovellus Android‑ tai iOS-mobiililaitteella päästäkseen alkuun. Varmista, että hän kirjautuu Google Home ‑sovellukseen sillä Google-tilillä, jota hän haluaa käyttää Wi-Fi-verkon hallintaan jatkossa.

Vaihe 4. Poistu kodista Google Home ‑sovelluksessa (valinnainen)

Voit pysyä jäsenenä ystäväsi tai perheenjäsenesi kodissa ja auttaa häntä Wi-Fi-verkon ylläpidossa, jos se sopii hänelle. Otathan kuitenkin huomioon, että kodin jäsenillä on Google Home ‑sovelluksessa täydet pääsyoikeudet kotiin sekä mahdollisuus poistaa kaikki muut käyttäjät, lisätä uusia käyttäjiä ja muuttaa kodin laitteiden asetuksia. Suosittelemme kodista poistumista, kun olet auttanut siirtämään toisen henkilön Wi-Fi-verkon.

Kodin jäsenten ylläpitäminen

Nykyiset Google Wifi ‐sovelluksen ylläpitäjät poistetaan, kun siirryt Google Home ‐sovellukseen. Et voi lisätä tai poistaa ylläpitäjiä Google Wifi ‐sovelluksessa. Sinun on sen sijaan lisättävä muut Google Home ‐sovelluksen kodin jäseniksi, jotta he pääsevät Wi-Fi- ja laiteasetuksiin.

Google Home ‐sovelluksessa olevilla kodin jäsenillä on kanssasi samat hallinta- ja pääsyoikeudet kodin laitteisiin ja asetuksiin. Tähän kuuluu esimerkiksi Wi-Fi-verkon salasanan vaihtaminen, tiettyjen laitteiden Wi-Fi-yhteyden laittaminen päälle ja pois päältä sekä kodin jäsenten lisääminen tai poistaminen. Kutsu kodin jäseniksi vain luotettavia henkilöitä.

Lue lisää kodin laitteiden jakamisesta ja kodin jäsenten ylläpitämisestä

OnHub-reitittimien tuki loppuu

OnHub-reitittimien tuki päättyy vuonna 2023. Jos et ole varma, mitä Wifi-laitteita sinulla on, tutustu Google Nest Wifi- ja Google Wifi ‐tuoteoppaaseen. OnHub-reititin tarjoaa edelleen Wi-Fi-signaalin, mutta et voi enää ylläpitää sitä Google Home ‐sovelluksella. Et voi muuttaa Wi-Fi-verkon asetuksia, tehdä nopeustestejä tai käyttää Google Assistantin ominaisuuksia. Jos haluat jatkaa Wi-Fi-verkon ylläpitämistä Google Home ‐sovelluksella, sinun on päivitettävä uuteen Wi-Fiin.