To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Opdrachten maken om online services en apparaten te bedienen

Belangrijk: De manier waarop de Google Assistent met IFTTT werkt, gaat veranderen. IFTTT is een bedrijf dat losstaat van Google.

Deze services worden in september overgezet naar een ander platform. Wanneer dit gebeurt, moet je IFTTT opnieuw koppelen aan de Google Home-app en je applets opnieuw maken of opnieuw toevoegen.

Met IFTTT kun je je eigen opdrachten voor de Google Assistent maken. Bekijk welke services en apparaten je kunt bedienen

Als je bijvoorbeeld zegt:

• 'Hey Google, activeer "Vertel mijn vrienden dat ik ga zeilen"', dan wordt er een statusupdate gepost op je sociale netwerk.

Je aangepaste zin en actie worden samen een applet genoemd. Je kunt een IFTTT-applet maken of applets gebruiken die door andere mensen zijn gemaakt.

Applets maken of bewerken

Een applet maken

Stap 1: Een zin maken

Maak een of meer zinnen die een actie van de Google Assistent activeren.

1. Ga op je computer naar IFTTT.com.
  2. Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en dan New Applet en dan If This.
  3. Zoek naar Google Assistant v2.
  4. Klik op Google Assistant v2 Assistent.
  5. Kies een trigger.
  6. Vul de triggervelden in.
  7. Klik op Create trigger.

Belangrijk: Als je een applet wilt activeren, moet je 'Hey Google, activeer' zeggen, gevolgd door de activeringszin voor deze applet.

Stap 2: Een actie maken

Maak de actie die je door de Google Assistent wilt laten uitvoeren wanneer je je zin uitspreekt.

1. Klik op Then That.
  2. Zoek naar een actieservice.
  3. Als de service je vraagt om je account te koppelen, volg je de stappen.
  4. Kies een actie en vul de vereiste velden in.
  5. Klik op Create action.
    • Als je wijzigingen wilt aanbrengen, selecteer je Back in de linkerbovenhoek.
  6. Klik op Finish.
Je applets zoeken of bewerken
  1. Ga op je computer naar IFTTT.com.
  2. Klik bovenaan op My Applets.
  3. Klik op Google Assistent Assistent.
  4. Klik onder 'Mijn applets' op een applet. Daarna kun je het volgende doen:
    • De applet aan- of uitzetten.
    • De applet checken: Klik op Nu checken om te zien of de applet werkt. Als het werkt, zie je 'Applet gecheckt'.
    • De applet bewerken: Klik op Configureren Instellingen. Breng je wijzigingen aan en klik daarna op Opslaan.
    • Je activiteitenlogboek vinden: Klik op configureren Instellingen en dan Activiteitenlogboek bekijken.
    • De applet verwijderen: Klik op Configureren Instellingen. Scroll naar Verwijderen en klik erop.

Een applet repareren die niet werkt

Als een applet niet werkt, dan is er misschien een probleem met de apparaatinstellingen.

Zo los je dit probleem op:

• Herhaal je zin. Spreek duidelijk en natuurlijk.
  • Zorg ervoor dat je een van de zinnen gebruikt die je aan je applet hebt toegevoegd. Als het nog steeds niet werkt, probeer je een andere zin toe te voegen om de applet te activeren. Bekijk hoe je een applet vindt of bewerkt.

IFTTT verwijderen uit het account van je Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik linksboven op Toevoegen en dan Apparaat instellen Toevoegen en dan Werkt met Google.
  3. Tik onder Gekoppelde apparaten op IFTTT en dan en tik op Account ontkoppelen