To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Komentojen luominen verkkopalvelujen ja ‑laitteiden ohjaamista varten

Tärkeää: Google Assistantin toiminta IFTTT:n kanssa on muuttumassa. IFTTT ja Google ovat erillisiä yrityksiä.

Syyskuussa nämä palvelut siirretään toiselle alustalle. Sinun on silloin yhdistettävä IFTTT uudelleen Google Home ‐sovellukseen ja lisättävä tai luotava sovelmasi uudelleen.

Voit luoda omia äänikomentoja Google Assistantia varten käyttämällä IFTTT:tä. Lue lisää ohjattavista palveluista ja laitteista.

Jos esimerkiksi sanot:

• "Hey Google, activate "tell my friends I'm going sailing"", tilapäivitys julkaistaan sosiaalisessa verkostossasi.

Luomasi äänikomento ja toiminto muodostavat yhdessä sovelman. Voit luoda IFTTT-sovelman tai käyttää muiden luomia sovelmia.

Sovelmien luominen tai muokkaaminen

Sovelman luominen

Vaihe 1: Luo äänikomento

Luo vähintään yksi komento, joka käynnistää toiminnon Google Assistantilta.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen IFTTT.com.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta käyttäjänimesi ja sitten New Applet (Uusi sovelma) ja sitten If This (Ehto).
  3. Tee haku "Google Assistant v2".
  4. Valitse Google Assistant v2 Assistant.
  5. Valitse triggeri.
  6. Täytä triggerikentät:
  7. Valitse Create trigger (Luo triggeri).

Tärkeää: Jos haluat aktivoida sovelman, sinun on sanottava "Hey Google, activate" ja sitten sovelman käynnistinilmaus.

Vaihe 2: Luo toiminto

Luo toiminto, jonka haluat Google Assistantin tekevän äänikomennon yhteydessä.

1. Klikkaa Then That (Koodi).
  2. Hae toimintopalvelua.
  3. Yhdistä tilisi tarvittaessa seuraamalla ohjeita.
  4. Valitse toiminto ja täytä sitten pakolliset kentät.
  5. Valitse Create action (Luo toiminto).
    • Jos haluat tehdä muutoksia, valitse vasemmasta yläkulmasta Back (Takaisin).
  6. Valitse Finish (Valmis).
Sovelmien etsiminen ja muokkaaminen
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen IFTTT.com.
  2. Valitse yläreunasta My Applets (Omat sovelmat).
  3. Valitse Google Assistant Assistant.
  4. Valitse sovelma My Applets (Omat sovelmat) ‑kohdasta. Tämän jälkeen voit tehdä seuraavia:
    • Laittaa sovelman päälle tai pois päältä.
    • Tarkistaa sovelman: Tarkista, toimiiko sovelma oikein, valitsemalla Check now (Tarkista nyt). Jos sovelma toimii oikein, saat ilmoituksen "Applet checked" (Sovelma tarkistettu).
    • Muokata sovelmaa: Valitse Configure Settings (Määritä). Tee haluamasi muutokset ja valitse lopuksi Save (Tallenna).
    • Tarkistaa toimintalokin: Valitse Configure Settings (Määritä) ja sitten View activity log (Näytä toimintaloki).
    • Poistaa sovelman: Valitse Configure Settings (Määritä). Vieritä alas ja valitse Delete (Poista).

Väärin toimivan sovelman korjaaminen

Jos sovelma ei toimi, ongelma on todennäköisesti laitteen asetuksissa.

Näin voit korjata ongelman:

• Sano äänikomento uudelleen. Puhu selkeästi ja luonnollisesti.
  • Varmista, että käytät sovelmaan lisäämääsi komentoa. Jos sovelma ei vieläkään toimi, kokeile lisätä toinen komento sovelman käynnistämiseen. Lue lisää sovelman etsimisestä ja muokkaamisesta.

IFTTT:n poistaminen Google Home ‐sovelluksen tililtä

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Add ja sitten Määritä laite Add ja sitten Works with Google.
  3. Valitse Linkitetyt laitteet ‐kohdasta IFTTT ja sitten valitse Poista tilin linkitys