Opret kommandoer til at styre onlinetjenester og enheder

Du kan oprette dine egne kommandoer til Google Assistent ved hjælp af IFTTT. Se, hvilke tjenester og enheder, du kan styre.

IFTTT er en særskilt virksomhed uafhængig af Google. Navnet står for "If this, then that" (hvis dette, så sker dette)."

Hvis du f.eks. siger:

• "Det er tid til at vågne", tændes din automatiske kaffemaskine
  • "Fortæl mine venner, at jeg tager ud og sejler", lægges en statusopdatering op på dit sociale netværk

Din tilpassede sætning og handling kaldes samlet en applet. Hvis du vil oprette en IFTTT-applet eller bruge en, som andre har oprettet, skal du følge vejledningen nedenfor.

Kom godt i gang

1. Gå til IFTTT.com.
  2. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du logge ind eller tilmelde dig.
  3. Klik på Søg øverst til højre. Søg efter "Google Assistent".
  4. Klik på Google Assistent Assistent og derefter Opret forbindelse.
  5. Vælg en Google-konto, som du vil give IFTTT adgang til. Sørg for at vælge den konto, du brugte til at konfigurere Google Home eller Google Assistent på din telefon.

Gennemse, opret eller rediger applets

Gennemse andres applets

Sådan bruger du en applet, som en anden har oprettet:

1. Gå til IFTTT.com.
  2. Klik på Søg øverst. Søg efter "Google Assistent".
  3. Klik på Google Assistent Assistent.
  4. Du kan se applets, som andre har oprettet. Hvis du vil føje en applet til din liste, skal du klikke på den og derefter Aktivér.
  5. IFTTT beder dig muligvis om at give tilladelse til en anden tjeneste, før du kan bruge appletten. Gennemgå anmodningen, før du giver tilladelse.
  6. Valgfrit: Rediger appletten.
  7. Klik på Gem. Appletten føjes til Mine applets.
Opret en applet

Trin 1: Opret en sætning

Opret en eller flere sætninger, du vil bruge til at udløse en handling via Google Assistent.

1. Gå til IFTTT.com.
  2. Øverst til højre skal du klikke på dit brugernavn og derefter Ny Applet.
  3. Klik på dette.
  4. Søg efter "Google Assistent".
  5. Klik på Google Assistent Assistent.
  6. Vælg en trigger.
  7. Udfyld triggerfelterne:
    • Angiv op til tre måder, din sætning kan siges på.
    • I det sidste felt skal du angive, hvad Google-assistenten skal sige som svar på din sætning.
  8. Klik på Opret trigger.

Trin 2: Opret en handling

Opret den handling, som Google Assistent skal udføre, når du siger sætningen.

1. Klik på det.
  2. Søg efter en handlingstjeneste.
  3. Hvis tjenesten beder dig om at oprette forbindelse til din konto, skal du følge vejledningen.
  4. Vælg en handling, og udfyld de påkrævede felter.
  5. Klik på Opret handling.
  6. Gennemgå din applet. Hvis du vil foretage ændringer, skal du klikke på Tilbage øverst til venstre. Hvis du er færdig, skal du klikke på Udfør.
Find eller rediger dine applets
  1. Gå til IFTTT.com.
  2. Øverst skal du klikke på Mine applets.
  3. Klik på Google Assistent Assistent.
  4. Klik på en applet under "Mine applets". Herfra kan du:
    • Slå appletten til eller fra.
    • Tjekke appletten: Klik på Tjek nu for at se, om appletten virker. Hvis den virker, vises "Applet tjekket".
    • Redigere appletten: Klik på Konfigurer Indstillinger. Foretag dine ændringer, og klik derefter på Gem.
    • Finde din aktivitetshistorik: Klik på Konfigurer Indstillinger og derefter Se din aktivitetshistorik.
    • Slette appletten: Klik på Konfigurer Indstillinger. Rul ned, og klik derefter på Slet.

Løs et problem med en applet, der ikke virker

Hvis en applet ikke fungerer, er der muligvis et problem med dine enhedsindstillinger.

Sådan løser du problemet:

• Gentag din sætning. Tal klart og naturligt.
  • Sørg for, at Web- og appaktivitet er slået til.
  • Tjek, om du bruger en af de sætninger, du har føjet til din applet. Hvis der kun er én sætning i din applet, kan du prøve at tilføje andre måder at sige den samme sætning på. Følg denne vejledning for at se, hvordan du finder eller redigerer en applet
  • Hvis du bruger Google Assistent på en telefon, skal du sørge for, at du er logget ind med den Google-konto, du brugte til at oprette appletten. Hvis du vil se, hvilken konto du er logget ind med på din telefon, skal du sige "Ok Google" og derefter tryk på Udforsk og derefter øverst til højre skal du trykke på dit profilbillede eller dit initial og derefter Konto. Kontoen vælges.

Fjern IFTTT fra din Google-konto

1. Gå til din liste over apps, der er knyttet til din Google-konto.
  2. Log ind på din konto, hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Vælg IFTTT og så Fjern.
  4. Gentag for hver IFTTT-tjeneste, der er knyttet til din konto.