Opdrachten maken om online services en apparaten te bedienen

Met IFTTT kun je je eigen opdrachten voor de Google Assistent maken. Bekijk welke services en apparaten je kunt bedienen.

IFTTT is een bedrijf dat losstaat van Google. De afkorting betekent 'If this, then that' (als dit, dan dat).

Als je bijvoorbeeld zegt:

• 'Het is tijd om wakker te worden', wordt je automatische koffiezetapparaat ingeschakeld
  • 'Vertel mijn vrienden dat ik ga varen', wordt er een statusupdate op je sociale netwerk gepost

Je aangepaste woordgroep en actie worden samen een applet genoemd. Volg de onderstaande stappen om een IFTTT-applet te maken of om een applet te gebruiken die door andere mensen is gemaakt.

Aan de slag

1. Ga naar IFTTT.com.
  2. Log in of meld je aan als je dat nog niet hebt gedaan.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Zoeken. Zoek naar 'Google Assistent'.
  4. Klik op Google Assistent Assistent en dan Verbinden.
  5. Kies een Google-account waarvoor je IFTTT toegang wilt verlenen. Zorg ervoor dat je het account kiest dat je hebt gebruikt om Google Home of de Google Assistent op je telefoon in te stellen.

Door applets browsen en applets maken of bewerken

Browsen door applets van anderen

Hoe je een applet gebruikt die iemand anders heeft gemaakt:

1. Ga naar IFTTT.com.
  2. Klik bovenaan op Zoeken. Zoek naar 'Google Assistent'.
  3. Klik op Google Assistent Assistent.
  4. Je ziet applets die door anderen zijn gemaakt. Als je een applet aan je lijst wilt toevoegen, klik je erop en dan Inschakelen.
  5. IFTTT kan je vóór gebruik van de applet vragen om toestemming te geven aan een andere service. Bekijk het verzoek voordat je toestemming geeft.
  6. Optioneel: bewerk de applet.
  7. Klik op Opslaan. De applet wordt aan 'Mijn applets' toegevoegd.
Een applet maken

Stap 1: Een zin maken

Maak een of meer zinnen die je wilt gebruiken om via je Google Assistent een actie te activeren.

1. Ga naar IFTTT.com.
  2. Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en dan Nieuwe applet.
  3. Klik erop.
  4. Zoek naar 'Google Assistent'.
  5. Klik op Google Assistent Assistent.
  6. Kies een trigger.
  7. Vul de triggervelden in:
    • Geef maximaal drie manieren op om je zin uit te spreken.
    • In het laatste veld geef je op wat je wilt dat de Assistent zegt als reactie op je zin.
  8. Klik op Trigger maken.

Stap 2: Een actie maken

Maak de actie die je door de Google Assistent wilt laten uitvoeren als reactie op je uitgesproken zin.

1. Klik erop.
  2. Zoek naar een actieservice.
  3. Als de service je vraagt om je account te koppelen, volg je de stappen.
  4. Kies een actie en vul de vereiste velden in.
  5. Klik op Actie maken.
  6. Controleer je applet. Als je wijzigingen wilt aanbrengen, klik je linksboven op Terug. Als je klaar bent, klik je op Voltooien.
Je applets zoeken of bewerken
  1. Ga naar IFTTT.com.
  2. Klik bovenaan op Mijn applets.
  3. Klik op Google Assistent Assistent.
  4. Klik onder 'Mijn applets' op een applet. Daarna kun je het volgende doen:
    • Schakel de applet in of uit.
    • De applet controleren: Klik op Nu controleren om te zien of de applet werkt. Als de applet werkt, zie je 'Applet gecontroleerd'.
    • De applet bewerken: Klik op Configureren Instellingen. Breng je wijzigingen aan en klik daarna op Opslaan.
    • Je activiteitenlogboek bekijken: Klik op Configureren Instellingen en dan Activiteitenlogboek bekijken.
    • De applet verwijderen: Klik op Configureren Instellingen. Scroll omlaag en klik vervolgens op Verwijderen.

Een applet repareren die niet werkt

Als een Applet niet werkt, heb je waarschijnlijk een probleem met de apparaatinstellingen.

Het probleem oplossen:

• Herhaal je zin. Spreek duidelijk en natuurlijk.
  • Zorg dat 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld.
  • Controleer of je een van de zinnen gebruikt die je hebt toegevoegd aan je Applet. Als je Applet maar één zin bevat, probeer je andere manieren om dezelfde zin uit te spreken. Volg deze stappen om een Applet te zoeken of te bewerken.
  • Als je de Google Assistent op een telefoon gebruikt, zorg je ervoor dat je bent ingelogd met het Google-account dat je hebt gebruikt om de Applet te maken.
    • Zo zie je op welk account je bent ingelogd op je telefoon:
      1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
      2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Account.

IFTTT verwijderen uit je Google-account

1. Ga naar je lijst met apps die aan je Google-account zijn gekoppeld.
  2. Log in op je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.
  3. Selecteer IFTTT en dan Verwijderen.
  4. Herhaal dit voor elke IFTTT-service die aan je account is gekoppeld.