To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Media casten van Chrome naar je Google Nest-speaker of -scherm

Als je media afspeelt in de Google Chrome-browser op je pc, kun je deze casten naar je Google Nest- of Home-speaker of -scherm. Met deze functie kan je speaker of scherm muziek, audioboeken of andere media afspelen via services die niet worden ondersteund in de Google Home-app.

Als je content naar je speaker of scherm wilt casten, heb je een computer nodig met het volgende:

Content vanuit Chrome casten naar je Google Nest-speaker of -scherm

Optie 1: Via het Cast-icoon
  1. Zet je het Cast-icoon vast op de Chrome-werkbalk als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Open in je Chrome-browser een website met de media die je wilt afspelen.
  3. Klik op het Cast-icoon Inactive cast extension .
  4. Kies de speaker of het scherm dat je wilt gebruiken.
  5. Start de media op de website. De media wordt afgespeeld op je gekozen speaker of scherm.
Optie 2: Via een site die werkt met Chromecast
  1. Open in je Chrome-browser een site die werkt met Cast.
  2. Klik op het Cast-icoon Inactive cast extension . Je vindt dit icoon meestal in de buurt van andere mediabedieningsopties, zoals afspelen, pauzeren en het volume.
  3. Kies de speaker of het scherm dat je wilt gebruiken.
  4. Start de media op de website. De media wordt afgespeeld op je gekozen speaker of scherm.
Optie 3: Via het menu met Chrome-instellingen
  1. Open in je Chrome-browser een website met de media die je wilt afspelen.
  2. Klik op Meer More menu en danOpslaan en delen en dan Casten.
  3. Kies de speaker of het scherm dat je wilt gebruiken.
  4. Start de media op de website. De media wordt afgespeeld op je gekozen speaker of scherm.
Optie 4: Via een webpagina in Chrome
  1. Open in je Chrome-browser een website met de media die je wilt afspelen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de webpagina en dan Casten.
  3. Kies de speaker of het scherm dat je wilt gebruiken.
  4. Start de media op de website. De media wordt afgespeeld op je gekozen speaker of scherm.

Media bedienen die wordt afgespeeld via Chrome

Als je de content wilt beheren die je cast, gebruik je de mediabediening op de webpagina in Chrome. Afhankelijk van de provider en het type media kun je onder andere pauzeren, hervatten en het volume regelen.

Je kunt ook spraakopdrachten gebruiken om het volume te regelen en te stoppen met casten.

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Afspelen van Chrome-content op je speaker of scherm stoppen 'Stop'
Volume regelen 'Zet harder'
'Zet zachter'
'Maximaal volume'