Hvor du skal plassere Wifi-enhetene dine

Plasseringen av Google Nest Wifi-enheter eller Google Wifi-punkt er avgjørende for pålitelig Wi-Fi i hele hjemmet. Men det er ikke alltid lett å vite hvor man skal plassere dem. Det avhenger av mange ting som

• boligens størrelse
  • boligens konstruksjonstype
  • hvor du vanligvis bruker Wi-Fi
  • utformingen til hjemmet ditt
  • plasseringen av Wifi-punktene

Jo større huset er, desto flere punkt må du ha for å få Wi-Fi-dekning i hele hjemmet.

Her er et anslag over hvor mye Wi-Fi-dekning du får med et Google Nest Wifi- eller Google Wifi-system:

Google Nest Wifi* Google Wifi**
Nest Wifi-ruter (frittstående) opptil 120 kvadratmeter 1 Google Wifi-punkt opptil 84 kvadratmeter
Nest Wifi-ruter + 1 punkt opptil 210 kvadratmeter 2 Google Wifi-punkt 85–170 kvadratmeter
Nest Wifi-ruter + 2 punkt opptil 300 kvadratmeter 3 Google Wifi-punkt over 170 kvadratmeter

* Google Nest Wifi krever en Google Nest-ruter og er kompatibel med både Google Nest Wifi-punkt og Google Wifi-punkt. Nest Wifi-ruteren kan dekke opptil 200 kvadratmeter. Hvert Nest Wifi-punkt kan dekke opptil 150 kvadratmeter.

** Anbefalingen ovenfor for antall Wifi-punkt er bare ment som veiledende – byggematerialer og layout kan påvirke Wi-Fi-dekningen. For hjem med tykke vegger eller en avlang utforming kan det være nødvendig med flere Wifi-punkt for å oppnå full dekning. Styrken og hastigheten til signalet avhenger av internett-leverandøren.

Som hovedregel fungerer punkt best når de ikke er mer enn to rom fra hverandre. Hvis for eksempel den ene enden av huset har dårlig Wi-Fi, bør du ikke plassere et Wifi-punkt på akkurat det stedet. Plassér det i stedet for et sted mellom de to punktene. Prøv å plassere det på et høyt sted, for eksempel på en hylle.

Merk:  Vi anbefaler maksimalt fem Wifi-punkt i én enkelt maskenettkonfigurasjon.

Nest Wifi router and point Hvor du bør plassere Google Nest Wifi-enheter

Nest Wifi-enheter inkluderer Google Nest-ruteren og Google Nest Wifi-punktene med Google Assistent-høyttalere. Du kan også legge til Google Wifi-punkt i Google Nest Wifi-nettverket på samme måte som du legger til Nest Wifi-punkt.

Plasser ruteren

Ruteren må være koblet til et modem. Dette kan begrense plasseringsmulighetene, avhengig av hvor modemet står, og lengden på Ethernet-kablene og strømkablene.

Hvis det er mulig, plasserer du ruteren opp fra bakken og lett synlig, for eksempel på en hylle eller et TV-bord. Prøv å velge et sentralt sted i øyehøyde.

Legg til et Nest Wifi-punkt eller Google Wifi-punkt

For å gi Wi-Fi-dekning overalt i hjemmet må forbindelsen mellom hvert punkt være sterk. Sørg for at Nest Wifi-ruteren og punktene er jevnt fordelt, men ikke for langt fra hverandre.

1. Start ved ruteren din.
  2. Nå kan du tenke over hvor ellers du vil ha et sterkt Wi-Fi-signal i hjemmet ditt. Plasser punktet omtrent halvveis i den retningen, men ikke mer enn to rom fra ruteren eller et annet punkt.
    • Hvis du konfigurerer et Nest Wifi-punkt, er dette stedet også der du kommuniserer med Google-assistenten.
    • Plasser punktet i et åpent område, og unngå å plassere det i nærheten av andre gjenstander som fysisk blokkerer signalet.
  3. Finn en stikkontakt i nærheten. Sørg for at strømadapteren er koblet til punktet, og koble den andre enden til stikkontakten. Hvis du konfigurerer et Nest Wifi-punkt, blinker punktets lys for å vise at det slår seg på.
  1. Når du har konfigurert nettverket ditt, kan du utføre en test av maskenettet for å bekrefte at tilkoblingene dine er sterke, og justere plasseringene av punktene dine etter behov.

Gjenta disse trinnene for andre punkt.

Google Wifi point Hvor du bør plassere Google Wifi-enheter

Google Wifi består av Google Wifi-punkt. Du kan også legge til Google Nest Wifi-punkt som tilleggspunkt. Google Nest Wifi-punktet kan ikke brukes som primærpunkt (ruter).

Plasser det primære Google Wifi-punktet

Det primære Google Wifi-punktet må være koblet til et modem. Dette kan begrense plasseringsmulighetene, avhengig av hvor modemet står, og lengden på Ethernet-kablene og strømkablene.

Hvis det er mulig, anbefaler vi at du plasserer punktet et stykke opp fra gulvet og på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller et TV-bord. Prøv å velge et sentralt sted i øyehøyde.

Legg til flere punkt

For å gi Wi-Fi-dekning overalt i boligen må tilkoblingen mellom hvert punkt være sterk. Sørg for at punktene er jevnt fordelt, men ikke for langt fra hverandre.

1. Start med det primære Google Wifi-punktet.
  2. Nå kan du tenke over hvor ellers du vil ha et sterkt Wi-Fi-signal i hjemmet ditt. Plasser neste punkt omtrent halvveis i den retningen, men ikke mer enn to rom fra hovedpunktet.
    • Hvis du konfigurerer et Nest Wifi-punkt, er dette stedet også der du kommuniserer med Google-assistenten.
    • Plasser punktet i et åpent område, og unngå å plassere det i nærheten av andre gjenstander som fysisk blokkerer signalet.
  3. Finn en stikkontakt i nærheten, og koble til punktet.
  4. Når du har konfigurert nettverket ditt, kan du utføre en test av maskenettet for å bekrefte at tilkoblingene er sterke, og justere plasseringen av punktene dine etter behov.

Gjenta disse trinnene for hvert punkt.

Slik forbedrer du dekningen

Når du har konfigurert enhetene dine, kan du utføre en test av maskenettet for å se om et av punktene dine har dårlig tilkobling. Hvis tilkoblingen er dårlig, kan du prøve disse anbefalingene:

• Siktlinje. Punktene gir bedre resultater når de kan se hverandre. Hvis du flytter punkt for å unngå hindringer som vegger, dører og akvarier, kan du forbedre ytelsen.
  • Gå i høyden. Hvis du plasserer enheter et sted i høyden, for eksempel på en hylle, kan du forbedre dekningen betraktelig.
  • Vurder maskenettverket helhetlig. Punktene avhenger av hverandre for å gi deg god dekning i hjemmet ditt. For å fikse et bestemt «svakt» punkt må du kanskje flytte et annet punkt.

Hvis du flytter et punkt, må du utføre en ny test av maskenett for å sikre at posisjonen gir deg en god tilkobling.