We moved control of OnHub and Google Wifi devices to the Google Home app. You can easily migrate your Google Wifi network into the Google Home app, where you’ll be able to control your Wi-Fi network and other connected products in one place.

Konfigurer Google Wifi

La oss komme i gang med det nye Google Wifi-maskenettet ditt. Du kan også konfigurere OnHub-enheter ved å følge denne veiledningen.

Merk: For å konfigurere Google Nest Wifi-enheter med et eksisterende Google Wifi-nettverk, følg veiledningen for hvordan du bruker Google Wifi med Google Nest Wifi. OnHub er ikke kompatibel med Nest Wifi.

For å komme i gang trenger du

• ett eller flere Google Wifi-punkt
  • en Google-konto
  • en av disse mobilenhetene:
    • En Android-telefon med Android 6.0 eller nyere
    • Et Android-nettbrett med Android 6.0 eller nyere
    • En iPhone eller iPad med iOS 13.0 eller nyere
  • den nyeste versjonen av Google Home-appen, som er tilgjengelig på Android eller iOS
  • internettilkobling
  • modem (medfølger ikke)
  • Ethernet-kabel for det primære Wifi-punktet (følger med)
  • en strømadapter for hvert Wifi-punkt (følger med)

Viktig: Vi anbefaler på det sterkeste at du kjøper Google Wifi i landet der du skal bruke den. Forskrifter for trådløse enheter varierer fra land til land, så hvis du flytter Wifi-enhetene dine til et annet land, kan det føre til kompatibilitetsproblemer som Google ikke kan hjelpe deg med. Hvis du konfigurerer et maskenettverk, anbefaler vi at du kjøper alle Wifi-punktene dine i samme land.

Konfigurer det primære Wifi-punktet for Google Wifi

Før du konfigurerer det første (primære) Google Wifi-punktet, må du kontrollere at modemet fungerer og er koblet til internett.

1. Last ned Google Home-appen for Android eller iOS.
  2. Hvis dette er den første gangen du bruker Google Home-appen, kan du konfigurere et hjem.
  3. Velg en plassering for det primære Wifi-punktet.
    • Du kan bruke et hvilket som helst Google Wifi-punkt som primært Wifi-punkt.
    • Det primære Wifi-punktet må være koblet til et fungerende modem som er koblet til internett.
    • For å få best mulig signal bør du plassere det primære Wifi-punktet i øyehøyde på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller et TV-stativ.
    • Finn ut mer om hvor du bør plassere Google Wifi-enhetene dine.
  4. Koble Ethernet-kabelen til WAN-porten på Google Wifi-punktet . Koble deretter den andre enden til modemet.
  5. Koble det primære Wifi-punktet til et strømuttak.
  6. Vent i 90 sekunder til lyset blinker blått sakte. Dette betyr at det er klart til å konfigureres i Google Home-appen.
  7. Åpne Google Home-appen Google Home app på enheten din.
  8. Trykk på Legg til   Konfigurer enhet  Ny enhet
  9. Velg et hjem.
  10. Nå bør appen finne Google Wifi-enheten din. Trykk på Ja for å fortsette. Hvis du har flere enheter tilgjengelig for konfigurering, velger du det primære Wifi-punktet.
  11. Skann QR-koden på bunnen av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Finn ut mer om hvordan du skanner QR-koder.
    • Hvis du ikke klarer å skanne QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigurasjonsnøkkelen på bunnen av enheten.
  12. Velg et rom for ruteren, eller opprett et nytt rom.
  13. Gi Wi-Fi-nettverket ditt et navn og et sikkert passord.
  14. Fortsett gjennom appen for å fullføre konfigureringen.
  15. Ruteren oppretter nå Wi-Fi-nettverket ditt. Dette kan ta noen minutter.
  16. Hvis du vil legge til en annen Wifi-enhet, trykker du på Ja i appen for å fortsette, eller følg trinnene nedenfor hvis du heller vil legge til et punkt senere.

Legg til et nytt punkt

Google Wifi- og Google Nest Wifi-enheter kan legges til i nettverket du har opprettet med det primære Wifi-punktet. Alle andre Wifi-enheter som legges til, regnes som punkt i maskenettverket. Når du har bestemt deg for hvor du vil plassere punktet ditt, og koblet det til, kan du bruke Google Home-appen til å konfigurere det.

1. Åpne Google Home-appen Google Home app
  2. Trykk på Legg til   Konfigurer enhet  Ny enhet
  3. Hvis du blir bedt om det, velger du et hjem.
  4. Nå bør appen finne Wifi-enheten din. Trykk på Ja for å fortsette. Hvis du har flere enheter tilgjengelig for konfigurering, velger du enheten du vil konfigurere som et punkt  Neste.
  5. Skann QR-koden på undersiden av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Flere tips for skanning av QR-koder.
    • Hvis du ikke klarer å skanne QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigurasjonsnøkkelen på bunnen av enheten.
  6. Punktet ditt blir koblet til. For Nest Wifi-punkt trykker du på Ja når du hører en lyd fra høyttaleren.
  7. Følg veiledningen i appen for å fullføre konfigureringen.
  8. Hvis du vil legge til et annet punkt, trykker du på Ja i appen når du blir bedt om det, eller du kan gjenta disse trinnene senere for flere punkt.
  9. Når du har lagt til alle Wifi-enhetene dine, utfører appen en test av maskenettet for å kontrollere at alt fungerer.

Feilsøking av konfigurering

Hvis konfigureringen ikke fungerte, kan du prøve disse trinnene:

1. Koble fra modemet, ruteren og punktet, og koble dem til igjen.
  2. Sørg for at alle punktene er koblet til et strømuttak og til det samme Wi-Fi-nettverket.
  3. Tilbakestill punktet til fabrikkstandard.
  4. Kontakt brukerstøtten.