Konfigurer Google Wifi

La oss komme i gang med det nye Google Wifi-maskenettet ditt. Du kan også konfigurere OnHub-enheter ved å følge denne veiledningen.

Merk: For å konfigurere Google Nest Wifi-enheter med et eksisterende Google Wifi-nettverk, følg veiledningen for hvordan du bruker Google Wifi med Google Nest Wifi. OnHub er ikke kompatibel med Nest Wifi.

For å komme i gang trenger du

• ett eller flere Google Wifi-punkt
  • en Google-konto
  • én av disse mobilenhetene:
    • En Android-telefon med Android 6.0 eller nyere
    • Et Android-nettbrett med Android 6.0 eller nyere
    • en iPhone eller iPad med iOS 12.0 eller nyere
  • den nyeste versjonen av Google Home-appen for Android eller iOS, eller Google Wifi-appen
  • internettilkobling
  • modem (medfølger ikke)
  • Ethernet-kabel for det primære Wifi-punktet (følger med)
  • strømadapter for hvert Wifi-punkt (følger med)

Viktig: Vi anbefaler på det sterkeste at du kjøper Google Wifi fra landet der du skal bruke det. Forskrifter for trådløse enheter varierer fra land til land, så hvis du flytter Wifi-enhetene dine til et annet land, kan det føre til kompatibilitetsproblemer som Google ikke kan hjelpe deg med. Hvis du konfigurerer et maskenettverk, anbefaler vi at du kjøper alle Wifi-punktene i samme land.

Konfigurer det primære Wifi-punktet for Google Wifi

Før du konfigurerer det første (primære) Google Wifi-punktet, må du kontrollere at modemet fungerer og er koblet til internett.

1. Last ned Google Home-appen for Android eller iOS.
  2. Hvis dette er den første gangen du bruker Google Home-appen, kan du konfigurere et hjem.
  3. Velg en plassering for det primære Wifi-punktet.
    • Du kan bruke et hvilket som helst Google Wifi-punkt som primært Wifi-punkt.
    • Det primære Wifi-punktet må være koblet til et fungerende modem som er koblet til internett.
    • For å få best mulig signal bør du plassere det primære Wifi-punktet i øyehøyde på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller et TV-stativ.
    • Finn ut mer om hvor du bør plassere Google Wifi-enhetene dine.
  4. Koble Ethernet-kabelen til WAN-porten på Google Wifi-punktet . Koble deretter den andre enden til modemet.
  5. Koble det primære Wifi-punktet til en stikkontakt.
  6. Vent i 90 sekunder til lyset blinker blått sakte. Dette betyr at det er klart til å konfigureres i Google Home-appen.
  7. Åpne Google Home-appen Google Home app på enheten din.
  8. Trykk på Legg til enhet eller tjeneste   Konfigurer enhet
  9. Trykk på Konfigurer nye enheter i hjemmet under «Nye enheter».
  10. Velg et hjem.
  11. Nå bør appen finne Google Wifi-enheten din. Trykk på Ja for å fortsette. Hvis du har flere enheter tilgjengelig for konfigurering, velger du det primære Wifi-punktet.
  12. Skann QR-koden på bunnen av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Finn ut mer om hvordan du skanner QR-koder.
    • Hvis du ikke klarer å skanne QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigurasjonsnøkkelen på bunnen av enheten.
  13. Velg et rom for ruteren, eller opprett et nytt rom.
  14. Gi Wi-Fi-nettverket ditt et navn og et sikkert passord.
  15. Fortsett gjennom appen for å fullføre konfigureringen.
  16. Ruteren oppretter nå Wi-Fi-nettverket ditt. Dette kan ta noen minutter.
  17. Hvis du vil legge til en annen Wifi-enhet, trykker du på Ja i appen for å fortsette, eller følg trinnene nedenfor hvis du heller vil legge til et punkt senere.

Legg til et nytt punkt

Google Wifi- og Google Nest Wifi-enheter kan legges til i nettverket du har opprettet med det primære Wifi-punktet. Alle andre Wifi-enheter som legges til, regnes som punkt i maskenettverket. Når du har bestemt deg for hvor du vil plassere punktet ditt, og koblet det til, kan du bruke Google Home-appen til å konfigurere det.

1. Åpne Google Home-appen Google Home app
  2. Trykk på Legg til enhet eller tjeneste   Konfigurer enhet
  3. Trykk på Konfigurer nye enheter i hjemmet under «Nye enheter».
  4. Velg et hjem hvis du blir bedt om det.
  5. Nå bør appen finne Wifi-enheten din. Trykk på Ja for å fortsette. Hvis du har flere enheter tilgjengelig for konfigurering, velger du enheten du vil konfigurere som et punkt  Neste.
  6. Skann QR-koden på bunnen av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Flere tips for skanning av QR-koder.
    • Hvis du ikke klarer å skanne QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigurasjonsnøkkelen på bunnen av enheten.
  7. Punktet ditt blir koblet til. For Nest Wifi-punkt trykker du på Ja når du hører en lyd fra høyttaleren.
  8. Følg veiledningen i appen for å fullføre konfigureringen.
  9. Hvis du vil legge til et annet punkt, trykker du på Ja i appen når du blir bedt om det, eller du kan gjenta disse trinnene senere for flere punkt.
  10. Når du har lagt til alle Wifi-enhetene dine, utfører appen en test av maskenettet for å kontrollere at alt fungerer.

Feilsøking av konfigurering

Hvis konfigureringen ikke fungerte, kan du prøve disse trinnene:

1. Koble fra modemet, ruteren og punktet, og koble dem til igjen.
  2. Sørg for at alle punktene er koblet til et strømuttak og til det samme Wi-Fi-nettverket.
  3. Tilbakestill punktet til fabrikkstandard.
  4. Kontakt brukerstøtten.

Instruksjoner for Google Wifi-appen

Google Wifi kan konfigureres i Google Home-appen eller i Google Wifi-appen. Vi anbefaler at du bruker instruksjonene ovenfor til å konfigurere den i Google Home-appen, siden det gir en bedre brukeropplevelse.

Hvis du har et eksisterende Google Wifi-nettverk, kan du overføre nettverket til Google Home-appen.

Før du konfigurerer det første (primære) Google Wifi-punktet, må du kontrollere at modemet fungerer og er koblet til internett.

1. Velg en plassering for det primære Wifi-punktet.
    • Du kan bruke et hvilket som helst Google Wifi-punkt som primært Wifi-punkt.
    • Det primære Wifi-punktet må være koblet til et fungerende modem som er koblet til internett.
    • For å få best mulig signal bør du plassere det primære Wifi-punktet i øyehøyde på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller et TV-stativ.
    • Finn ut mer om hvor du bør plassere Google Wifi-enhetene dine.
  2. Koble den medfølgende Ethernet-kabelen til WAN-porten  på Google Wifi-punktet. Koble deretter den andre enden til modemet.
  3. Koble Wifi-punktet til en stikkontakt. Lyset blinker sakte blått, som en indikasjon på at det er slått på og klart for konfigurering.
  4. Last ned Google Wifi-appen på Android- eller iOS-mobilenheten. Merk: Appen er bare kompatibel med Android 4 eller nyere eller iOS 10 eller nyere.
  5. Åpne Google Wifi-appen .
  6. Les gjennom vilkårene for bruk og personvernreglene. Hvis du vil velge bort deling av bruksstatistikk og programstopprapporter, kan du slå av Hjelp oss med å forbedre Google Wifi ved å dele anonym bruksstatistikk og programstopprapporter fra nettverket ditt.
  7. Trykk på Kom i gang.
  8. Logg på Google-kontoen din hvis du blir bedt om det.
  9. Appen finner automatisk Wifi-punktet. Trykk på Skann koden. Rett kameraet på telefonen mot QR-koden på Wifi-punktets base. Nå blir telefonen automatisk koblet til Google Wifi-punktet. Merk: Hvis QR-koden mangler eller du ikke kan skanne den, kan du finne og skrive inn koden manuelt.
  10. Velg hvor Google Wifi-punktet er plassert, og trykk på Neste. Denne etiketten hjelper deg med å identifisere det senere. Du kan også lage en egendefinert etikett.
  11. Gi Wi-Fi-nettverket et navn  trykk på Neste.
  12. Opprett et passord  trykk på Opprett.
  13. Trykk på Slå på for å slå på skytjenester. Dette gjør at Google kan samle inn og analysere data om nettverket og enhetene dine, så nettverket kan levere maksimal ytelse, nettverksstatistikk i sanntid og hjelp når du trenger det. For å slå av skytjenester, trykk på «Nei takk».  Merk: Du kan ikke bruke enkelte funksjoner, for eksempel Familie-Wi-Fi og nettverksovervåking, hvis skytjenester er slått av. Finn ut mer om skytjenester.
  14. Hvis du har flere Google Wifi-punkt, velger du hvor mange flere du skal konfigurere, og trykker på NesteFinn ut mer om hvor det er best å plassere Wifi-punktene. Hvis du ikke har flere Google Wifi-punkt, trykker du på Ingen. Nå er alt klart.
  15. Hvis du skal legge til flere punkt, holder du telefonen i nærheten av det aktuelle Google Wifi-punktet og trykker på Legg til Wifi-punkt.
  16. Når det er lagt til, trykker du på Test nå for å sjekke styrken til Wi-Fi-tilkoblingen og for å se om det kan flyttes til et bedre sted.
  17. Du ser en oversikt over Wi-Fi-nettverket ditt og alle Wifi-punktene du har konfigurert, ved å trykke på Neste.

Når Google Wifi-punktene er konfigurert, laster appen ned og installerer Google Wifi-programvaren, som inneholder de nyeste funksjonene og sikkerhetsoppdateringene. Dette kan ta opptil ti minutter. Wifi-punktene dine starter på nytt, og Wi-Fi-nettverket er nede frem til Wifi-punktene er helt slått på – når det lyser blågrønt uavbrutt.

Du er ferdig! Gratulerer med konfigureringen av Google Wifi! Nå kan du ta en titt på hva du kan gjøre med systemet.