To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Konfigurer Google Wifi

How to install and set up Google Wifi

Konfigurer Google Wifi-maskenettet for å få større wifi-dekning i hjemmet.

Merk: For å konfigurere Google Nest Wifi-enheter med et eksisterende Google Wifi-nettverk, kan du følge veiledningen om bruk av Google Wifi med Nest Wifi. Hvis du vil legge til Google Wifi-punkter i et eksisterende Nest Wifi- eller Google Wifi-oppsett, kan du følge veiledningen nedenfor for å legge til et ekstra punkt. Google Nest Wifi Pro (wifi 6E) kan ikke brukes sammen med Nest Wifi-rutere eller -punkter eller Google Wifi-punkter (wifi 5) i maskenettverk.

For å komme i gang trenger du

• ett eller flere Google Wifi-punkter
  • en Google-konto
  • en av disse mobilenhetene:
    • Android-telefoner eller -nettbrett med Android 9.0 eller nyere
    • iPhone eller iPad med iOS 15.0 eller nyere
  • den nyeste tilgjengelige versjonen av Google Home-appen for Android eller iOS
  • internettilkobling
  • modem (medfølger ikke)
  • Ethernet-kabel for det primære Wifi-punktet (følger med)
  • strømadapter for hvert Wifi-punkt (følger med)
  • Slik deaktiverer du telefonens VPN midlertidig i telefoninnstillingene, hvis du har et VPN (bare for iOS).

Viktig: Vi anbefaler på det sterkeste at du kjøper Google Wifi i landet der det skal brukes. Forskriftene for trådløse enheter varierer fra land til land, så hvis du flytter Wifi-enhetene dine til et annet land, kan det føre til kompatibilitetsproblemer som Google ikke kan hjelpe deg med.

Konfigurer det primære Google Wifi-punktet

Før du konfigurerer det første Google Wifi-punktet, også omtalt som «det primære Wifi-punktet» eller «Wifi-ruteren», må du sjekke at modemet fungerer og er koblet til internett.

1. Last ned Google Home-appen for Android eller iOS.
  2. Hvis dette er første gang du bruker Google Home-appen, kan du , konfigurere et hjem.
  3. Velg en plassering for det primære Wifi-punktet.
    • Du kan bruke et hvilket som helst Google Wifi-punkt som primært Wifi-punkt.
    • Det primære Wifi-punktet må være koblet til et fungerende modem som er koblet til internett.
    • For å få best mulig signal, plasser det primære Wifi-punktet i øyehøyde på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller et TV-bord.
    • Finn ut mer om hvor du kan plassere Google Wifi-enhetene dine.
  4. Koble Ethernet-kabelen til WAN-porten på Google Wifi-punktet . Koble den andre enden av kabelen til modemet.
  5. Koble det primære Wifi-punktet til et strømuttak.
  6. Vent i 90 sekunder til lyset blinker blått sakte. Det blinkende blå lyset viser at det er klart til å konfigureres i Home-appen .
  7. På telefonen eller nettbrettet åpner du Home-appen .
  8. Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
  9. Velg et hjem.
  10. Nå bør appen finne Google Wifi-enheten din. Trykk på Ja for å fortsette. Hvis du har flere enheter tilgjengelig for konfigurering, velger du det primære Wifi-punktet.
  11. Skann QR-koden på undersiden av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Finn ut mer om hvordan du skanner QR-koder.
    • Hvis du ikke får skannet QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigurasjonsnøkkelen. Denne finner du på undersiden av enheten.
  12. Gi wifi-nettverket et navn og et sikkert passord.
  13. Velg et rom for ruteren, eller opprett et nytt.
  14. Fullfør konfigureringen i appen.
  15. Ruteren oppretter wifi-nettverket. Dette kan ta noen minutter.
  16. Hvis du vil legge til en Wifi-enhet til, trykker du på Ja i appen for å fortsette. Alternativt følger du trinnene nedenfor for å legge til et punkt senere.

Legg til et nytt punkt

Du kan legge til Google Wifi- og Nest Wifi-enheter i nettverket når som helst. Alle andre Wifi-enheter regnes som punkter i maskenettverket. Når du har bestemt deg for hvor du vil plassere punktet, og koblet det til, kan du bruke Home-appen til å konfigurere det.

1. Åpne Home-appen .
  2. Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
  3. Velg et hjem hvis du blir bedt om det.
  4. Nå skal appen finne Wifi-enheten. Trykk på Ja for å fortsette. Hvis du har flere enheter tilgjengelig for konfigurering, velger du enheten du vil konfigurere som et punkt Neste.
  5. Skann QR-koden på undersiden av enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Finn ut mer om hvordan du skanner QR-koder.
    • Hvis du ikke får skannet QR-koden, trykker du på Fortsett uten å skanne og skriver inn konfigurasjonsnøkkelen. Denne finner du på undersiden av enheten.
  6. Punktet kobles til.
    • Merk: For Nest Wifi-punkter trykker du på Ja når du hører en lyd fra høyttaleren.
  7. Følg veiledningen i appen for å fullføre konfigureringen.
  8. Hvis du vil legge til et punkt til, trykker du på Ja i appen når du blir bedt om det, eller gjenta disse trinnene senere for flere punkter.
  9. Når du har lagt til alle Wifi-enhetene, utfører appen en test av maskenettet for å sjekke at alt fungerer.

Feilsøking av konfigurering

Hvis konfigureringen ikke fungerer, bør du sjekke at
  1. alle punktene er koblet til strøm og koblet til det samme Wi-Fi-nettverket
  2. du oppfyller alle kravene i «For å komme i gang trenger du»-delen.
Andre feilsøkingstrinn du kan prøve:
  • Tving Home-appen til å lukke seg, og åpne den igjen.
  • Avinstaller Home-appen og installer den på nytt.
  • Glem nettverk i nærheten.
  • Start Wifi-enheten på nytt.
  • Bruk en annen enhet (telefon eller nettbrett) til konfigureringen.

Hvis konfigureringen fortsatt ikke fungerer, kan du prøve å tilbakestille punktet til fabrikkstandard. Alternativt kan du kontakte brukerstøtten.