Konfigurer Google Wifi

How to set up Google Wifi

La oss konfigurere det nye Google Wifi-systemet ditt. Dette trenger du for å komme i gang:

• ett eller flere Google Wifi-punkt
  • brukernavn og passord for Google-konto  [hvis du trenger hjelp med å finne en av disse, klikker du her]
  • Google Wifi-appen for Android 4 eller nyere / iOS 10 eller nyere
  • bredbåndstilkobling
  • modem (Merk: Google Wifi-punktet er ikke et modem. For å bruke det må du koble det til et modem via en Ethernet-kabel. Dette kan være et frittstående modem eller et modem med ruterfunksjon levert av nettleverandøren din. Har du ikke noe modem? Noen leiegårder og studenthjem krever ikke modem for bredbåndstilkoblinger. Hvis du er i denne situasjonen, kan du koble Google Wifi-punktet direkte i Ethernet-porten som er montert i veggen.
  • Ethernet-kabel for det primære Wifi-punktet (følger med)
  • strømadapter for hvert Wifi-punkt (følger med)

Merk: Vi anbefaler sterkt at du kjøper Google Wifi i landet der du skal bruke den. Forskrifter for trådløse enheter varierer fra land til land, og derfor kan du oppleve kompatibilitetsproblemer hvis du flytter Wifi-enhetene dine til et annet land, og Google kan ikke lenger tilby brukerstøtte. Hvis du konfigurerer et maskenettverk, anbefaler vi at du kjøper alle Wifi-punktene i samme land.

Trinn 1: Finn et sted for Wifi-punktet

Det primære Wifi-punktet må være koblet til et modem. Dette kan begrense hvor du kan plassere det – avhengig av lengden på Ethernet- og strømkablene.

Hvis det er mulig, anbefaler vi at du plasserer Wifi-punktet på et åpent sted, for eksempel på en hylle eller TV-reol. Det hjelper også å velge et sentralt sted i ansiktshøyde.

Finn ut mer om hvor det er best å plassere Wifi-punktet.

Trinn 2: Koble til det primære Wifi-punktet

1. Koble den medfølgende Ethernet-kabelen til WAN-porten [] på Google Wifi-punktet. Koble deretter den andre enden til modemet.
  2. Koble Google Wifi-punktet til et strømuttak. Lyset blinker sakte med blå farge, som en indikasjon på at det er slått på og klart for konfigurering.
  3. Plassér Wifi-punktet på et åpent sted – du får best signal når det står på et åpent sted som en hylle eller TV-reol.

Ikke sikker på hvor du bør plassere Google Wifi-punktet?

Trinn 3: Last ned Google Wifi-appen

Last ned Google Wifi-appen på Android- eller iOS-mobilenheten din. (Merk: Appen er bare kompatibel med Android 4 eller nyere / iOS 10 eller nyere.)

1. Åpne appen og gjennomgå vilkårene for bruk og personvernreglene. Fjern avmerkingen i boksen hvis du ikke lenger vil dele anonym brukstatistikk og krasjrapporter for å forbedre Google WiFi. Trykk deretter på Kom i gang.
  2. Logg på Google-kontoen din.

Trinn 4: Finn og koble til Google Wifi-punktet

Åpne Google Wifi-appen, og følg instruksjonene for å koble til Internett.

Skann QR-koden

Appen finner automatisk Wifi-punktet. Når du blir bedt om det, peker du telefonens kamera mot QR-koden på Wifi-punktets base. Nå blir telefonen automatisk koblet til Google Wifi-punktet.

Merk: Hvis QR-koden mangler eller du ikke kan skanne den, kan du finne og skrive inn koden manuelt.

Trinn 5: Velg Wifi-punktets plassering i appen

Hvor er Google Wifi-punktet ditt? Velg en plassering i appen (denne etiketten er nyttig for å identifisere Wifi-punktet senere). Du kan også lage en egendefinert etikett.

Trykk på Neste når du er ferdig.

Trinn 6: Konfigurer Wi-Fi

1. Opprett et navn for Wi-Fi-nettverket når du blir bedt om det. Trykk på Neste.
  2. Lag et passord. Trykk på Opprett.
  3. Trykk på Ja, den er grei for å slå på skytjenester. Dette gjør at Google kan samle inn og analysere data om nettverket og enhetene dine, så nettverket kan levere maksimal ytelse, nettverksstatistikk i sanntid og hjelp når du trenger det. Trykk på «Nei, takk» for å slå av skytjenester. Merk at du ikke kan bruke enkelte funksjoner – for eksempel Familie-Wi-Fi og nettverksovervåkning – når skytjenester er slått av. Finn ut mer om skytjenestene.

Trinn 7: Konfigurer flere Wifi-punkter (om nødvendig)

Har du flere Google Wifi-punkt? Velg hvor mange flere du trenger å konfigurere, og trykk på Neste.

Plassering av flere Wifi-punkt

Flere punkt fungerer best når de ikke er mer enn to rom fra hverandre. Prøv å plassere dem på et åpent sted. Finn ut mer om hvor det er best å plassere Wifi-punktene.

Når du har funnet et bra sted, kobler du det til stikkontakten og følger instruksjonene i appen:

1. Hold telefonen din ved Google Wifi-punktet, og trykk på Legg til Wifi-punkt.
  2. Når det er lagt til, trykker du på Test nå for å sjekke styrken til Wi-Fi-tilkoblingen og for å fastslå om det kan flyttes til et bedre sted.

Trinn 8: Gå gjennom nettverket

Etter at du har konfigurert Wifi-punktene, ser du en oversikt over Wi-Fi-nettverket og alle Wifi-punktene du har konfigurert.

Trinn 9: Installer programvare

Etter at Wifi-punktene er konfigurert, laster appen ned og installerer Google Wifi-programvaren, som inkluderer de siste funksjonene og sikkerhetstiltakene. Dette kan ta opptil ti minutter. Wifi-punktene dine starter på nytt, og Wi-Fi-nettverket er nede frem til Wifi-punktene er helt slått på – når det lyser grønt kontinuerlig.

Da er du ferdig! Gratulerer med konfigureringen av Google Wifi! Nå kan du ta en titt på hva du kan gjøre med systemet.