Google Wifin käyttöönotto

Aloitetaan uuden Google Wifi ‑mesh-verkkojärjestelmän käyttöönotto. Näillä ohjeilla voit ottaa käyttöön myös OnHub-laitteita.

Huom. Jos haluat ottaa Google Nest Wifi ‑laitteita käyttöön aiemmin luodun Google Wifi ‑verkon kanssa, katso ohjeet Google Wifin käyttöön Google Nest Wifin kanssa. OnHub ei ole yhteensopiva Nest Wifin kanssa.

Aloittamiseen tarvitset nämä:

• Ainakin yksi Google Wifi ‑piste
  • Google-tili
  • Jokin seuraavista mobiililaitteista:
    • Android-puhelimella, jonka käyttöjärjestelmä on Android 6.0 tai uudempi
    • Android-tabletilla, jonka käyttöjärjestelmä on Android 6.0 tai uudempi
    • iPhone tai iPad, jonka käyttöjärjestelmä on iOS 12.0 tai uudempi
  • Google Home- tai Google Wifi ‑sovelluksen uusin versio Androidille tai iOS:lle
  • Internetpalvelu
  • Modeemi (ei sisälly)
  • Ethernet-johto ensisijaista Wifi-pistettä varten (sisältyy pakkaukseen)
  • Virtalähde jokaista Wifi-pistettä varten (sisältyy pakkaukseen)

Tärkeää: Suosittelemme vahvasti, että Google Wifi hankitaan siitä maasta, missä sitä tullaan käyttämään. Langattomien verkkojen säädökset vaihtelevat maittain, joten yhteensopivuusongelmia saattaa ilmetä, jos siirrät Wifi-laitteesi toiseen maahan, ja Google ei välttämättä voi auttaa sinua. Jos olet ottamassa mesh-verkkoa käyttöön, on suositeltavaa hankkia kaikki Wifi-laitteet samasta maasta.

Google Wifin ensisijaisen Wifi-pisteen käyttöönotto

Ennen kuin otat käyttöön ensimmäisen Google Wifi ‑pisteen (ensisijaisen Wifi-pisteen), varmista, että modeemi toimii ja on yhteydessä internetiin.

1. Lataa Google Home ‑sovellus Androidille tai iOS:lle.
  2. Jos käytät Google Home ‑sovellusta ensimmäisen kerran, valitse koti.
  3. Valitse ensisijaisen Wifi-pisteen sijainti.
    • Voit käyttää mitä tahansa Google Wifi ‑pistettä ensisijaisena Wifi-pisteenä.
    • Ensisijainen Wifi-piste on yhdistettävä toimivaan modeemiin, joka on yhteydessä internetiin.
    • Signaali on vahvin, kun asetat ensisijaisen Wifi-pisteen silmien korkeudelle esteettömään paikkaan, esimerkiksi hyllylle tai TV-tasolle.
    • Lue lisää Google Wifi ‑laitteiden sijoittamisesta.
  4. Liitä Ethernet-johto Google Wifi ‑pisteen WAN-porttiin . Liitä sitten johdon toinen pää modeemiin.
  5. Kytke ensisijainen Wifi-piste pistorasiaan.
  6. Odota 90 sekuntia, kunnes valo vilkkuu hitaasti sinisenä. Tämä tarkoittaa, että käyttöönottoa voi jatkaa Google Home ‑sovelluksessa.
  7. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app puhelimella tai tabletilla.
  8. Valitse Lisää   Määritä laite  Uusi laite
  9. Valitse koti.
  10. Sovelluksen pitäisi löytää Google Wifi ‑laitteesi. Valitse Kyllä jatkaaksesi. Jos sinulla on useampi laite käyttöönotettavana, valitse ensisijainen Wifi-pisteesi.
  11. Skannaa laitteen pohjassa oleva QR-koodi.
    • Pitele puhelinta skannatessa noin 12 cm:n etäisyydellä. Katso lisää vinkkejä QR-koodien skannaukseen.
    • Jos et pysty skannaamaan QR-koodia, valitse Jatka ilman skannaamista ja lisää laitteen pohjassa oleva käyttöönottoavain.
  12. Valitse reitittimelle huone tai luo uusi.
  13. Anna langattomalle verkolle nimi ja turvallinen salasana.
  14. Viimeistele käyttöönotto seuraamalla sovelluksen ohjeita.
  15. Reititin luo nyt langattoman verkkosi. Tämä voi kestää muutaman minuutin.
  16. Jos haluat lisätä toisen Wifi-laitteen, jatka valitsemalla sovelluksesta Kyllä tai lisää piste myöhemmin seuraamalla alla olevia ohjeita.

Toisen pisteen lisääminen

Voit lisätä Google Wifi- ja Google Nest Wifi ‑laitteita verkkoon, jonka loit ensisijaisella Wifi-pisteellä. Kaikki lisätyt Wifi-laitteet katsotaan pisteiksi mesh-verkossa. Kun olet päättänyt pisteen sijainnin ja kytkenyt sen pistorasiaan, ota se käyttöön Google Home ‑sovelluksen kautta.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home app
  2. Valitse Lisää   Määritä laite  Uusi laite
  3. Valitse koti, jos sitä pyydetään.
  4. Wifi-laitteesi pitäisi löytyä. Valitse Kyllä jatkaaksesi. Jos sinulla on useampi laite käyttöönotettavana, valitse laite, jonka haluat ottaa käyttöön pisteenä  Seuraava
  5. Skannaa laitteen pohjassa oleva QR-koodi.
    • Pitele puhelinta skannatessa noin 12 cm:n etäisyydellä. Lisää vinkkejä QR-koodien skannaukseen
    • Jos et pysty skannaamaan QR-koodia, valitse Jatka ilman skannaamista ja lisää laitteen pohjassa oleva käyttöönottoavain.
  6. Pisteeseen muodostetaan nyt yhteys. Nest Wifi ‑pisteet: kun kuulet kaiuttimesta äänen, valitse Kyllä
  7. Viimeistele käyttöönotto seuraamalla sovelluksen ohjeita.
  8. Jos haluat lisätä toisen pisteen, valitse sovelluksesta pyydettäessä Kyllä tai lisää piste myöhemmin toistamalla nämä vaiheet.
  9. Kun olet lisännyt kaikki Wifi-laitteesi, sovellus suorittaa mesh-testin, jolla vahvistetaan, että kaikki toimii.

Käyttöönoton vianetsintä

Jos käyttöönotto ei onnistunut, kokeile näitä:

1. Irrota modeemin, reitittimen ja pisteen virtajohdot ja kytke ne sitten takaisin.
  2. Varmista, että pisteet on kytketty pistorasiaan ja yhdistetty samaan langattomaan verkkoon.
  3. Palauta pisteen tehdasasetukset.
  4. Ota yhteyttä tukeen.

Google Wifi ‑sovelluksen ohjeet

Google Wifi voidaan ottaa käyttöön Google Home ‑sovelluksessa tai Google Wifi ‑sovelluksessa. Suosittelemme käyttöönottoa Google Home ‑sovelluksessa yllä olevien ohjeiden mukaan, jotta käyttökokemus on parempi.

Jos sinulla on aiemmin luotu Google Wifi ‑verkko, voit siirtää verkkosi Google Home ‑sovellukseen.

Ennen kuin otat käyttöön ensimmäisen Google Wifi ‑pisteen (ensisijaisen Wifi-pisteen), varmista, että modeemi toimii ja on yhteydessä internetiin.

1. Valitse ensisijaisen Wifi-pisteen sijainti.
    • Voit käyttää mitä tahansa Google Wifi ‑pistettä ensisijaisena Wifi-pisteenä.
    • Ensisijainen Wifi-piste on yhdistettävä toimivaan modeemiin, joka on yhteydessä internetiin.
    • Signaali on vahvin, kun asetat ensisijaisen Wifi-pisteen silmien korkeudelle esteettömään paikkaan, esimerkiksi hyllylle tai TV-tasolle.
    • Lue lisää Google Wifi ‑laitteiden sijoittamisesta.
  2. Liitä laitteen mukana tullut Ethernet-johto Google Wifi ‑pisteen WAN-porttiin . Liitä sitten johdon toinen pää modeemiin.
  3. Kytke Google Wifi ‑piste seuraavaksi pistorasiaan. Valo alkaa välkkyä hitaasti sinisenä sen merkiksi, että laite on päällä ja valmis käyttöönottoon.
  4. Lataa Google Wifi ‑sovellus Android- tai iOS-mobiililaitteelle. Huom. Sovellus toimii vain Android 4:ssä, iOS 10:ssä ja uudemmissa versioissa.
  5. Avaa Google Wifi ‑sovellus .
  6. Tutustu käyttöehtoihin ja tietosuojakäytäntöön. Jos et halua jakaa käyttötilastoja ja kaatumisraportteja, poista käytöstä Auta meitä parantamaan Google Wifiä jakamalla verkkosi nimettömiä käyttötilastoja ja kaatumisraportteja.
  7. Valitse Aloita.
  8. Kirjaudu pyydettäessä Google-tilillesi.
  9. Sovellus etsii Wifi-pisteen automaattisesti. Valitse Skannaa koodi. Kuvaa Wifi-pisteen pohjassa näkyvä QR-koodi puhelimen kameralla. Nyt puhelimesi liitetään Google Wifi ‑pisteeseen automaattisesti. Huom. Jos QR-koodi puuttuu tai sen skannaaminen ei onnistu, voit etsiä ja lisätä koodin manuaalisesti.
  10. Valitse Google Wifi ‑pisteen sijainti ja sitten Seuraava. Tämä tunniste auttaa sinua tunnistamaan sen myöhemmin. Voit myös lisätä sille muokatun tunnisteen.
  11. Nimeä Wi-Fi-verkkosi  ja valitse Seuraava.
  12. Luo salasana  valitse Luo.
  13. Valitse Laita päälle, jos haluat laittaa pilvipalvelut päälle. Tällöin Google voi kerätä, tallentaa ja analysoida verkkoosi ja laitteisiisi liittyvää dataa toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla sekä tarjotakseen apua ja reaaliaikaisia tietoja verkosta. Jos haluat poistaa pilvipalvelut käytöstä, valitse Ei kiitos. Huom. Perheen Wifi, verkon valvonta ja jotkin muut ominaisuudet eivät toimi, jos pilvipalvelut ovat poissa päältä. Lue lisää pilvipalveluista.
  14. Jos sinulla on useampia Google Wifi ‑pisteitä, valitse kuinka monta haluat ottaa käyttöön ja valitse SeuraavaLue lisää Wifi-pisteiden sijoittelusta. Jos sinulla ei ole muita Google Wifi ‑pisteitä, valitse Ei yhtään. Valmis!
  15. Jos haluat lisätä pisteitä, pidä puhelinta Google Wifi ‑pisteen vieressä ja valitse Lisää Wifi-piste.
  16. Kun piste on lisätty, valitse Testaa, niin sovellus tarkistaa pisteen langattoman yhteyden voimakkuuden ja määrittää, voidaanko piste siirtää parempaan paikkaan.
  17. Kun näet yhteenvedon langattomasta verkostasi ja kaikista käytössä olevista Wifi-pisteistä, valitse Seuraava.

Kun Google Wifi ‑pisteet on otettu käyttöön, sovellus lataa ja asentaa Google Wifi ‑ohjelmiston, joka sisältää uusimmat toiminnot ja suojausominaisuudet. Tässä voi kestää kymmenen minuuttia. Toiminnon aikana Wi-Fi-pisteesi käynnistyvät uudelleen. Wi-Fi-verkko on poissa käytöstä, kunnes Wi-Fi-pisteet ovat kokonaan päällä ja niiden valo palaa tasaisena turkoosina.

Valmista tuli! Onnittelut Google Wifin käyttöönotosta! Katso seuraavaksi, mitä voit tehdä sen avulla.