To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Wifin käyttöönotto

How to install and set up Google Wifi

Voit ottaa käyttöön Google Wifi ‑mesh-verkkojärjestelmän parantaaksesi Wi-Fi-yhteyden kattavuutta joka puolella kotia.

Huom. Jos haluat lisätä Google Nest Wifi ‑laitteita aiemmin luotuun Google Wifi ‑verkkoon, katso ohjeet Google Wifin käyttöön Google Nest Wifin kanssa. Jos haluat lisätä Google Wifin verkkoon, jossa on jo Nest Wifi tai Google Wifi, katso alta ohjeet lisäpisteen lisäämiseen. Google Nest Wifi Prota (Wi-Fi 6E) ei voi yhdistää samaan mesh-verkkoon Nest Wifi ‐reitittimien tai ‐pisteiden tai Google Wifi ‐pisteiden (Wi-Fi 5) kanssa.

Aloittamiseen tarvitset nämä:

• Ainakin yksi Google Wifi ‑piste
  • Google-tili
  • Jokin seuraavista mobiililaitteista:
    • Android-puhelin tai ‐tabletti, jossa on Android 9.0 tai uudempi
    • iPhone tai iPad, jossa on iOS 15.0 tai uudempi
  • Google Home ‑sovelluksen uusin versio Androidille tai iOS:lle.
  • Internetpalvelu
  • Modeemi (ei sisälly)
  • Ethernet-johto ensisijaista Wifi-pistettä varten (sisältyy pakkaukseen)
  • Virta-adapteri jokaista Wifi-pistettä varten (sisältyy pakkaukseen)
  • Jos sinulla on VPN, voit poistaa sen tilapäisesti käytöstä puhelimen asetuksista (vain iOS)

Tärkeää: Suosittelemme ostamaan Google Wifin maasta, jossa aiot käyttää sitä. Langattomien verkkojen säädökset vaihtelevat maittain, joten yhteensopivuusongelmia saattaa ilmetä, jos käytät Wifi-laitteita toisessa maassa. Tässä tilanteessa Google ei voi tarjota tukea.

Ensisijaisen Google Wifi ‐pisteen käyttöönotto

Ennen kuin otat käyttöön ensimmäisen Google Wifi ‑pisteen, eli "ensisijaisen Wifi-pisteen" tai "Wifi-reitittimen", varmista, että modeemi toimii ja on yhteydessä internetiin.

1. Lataa Google Home ‑sovellus Androidille tai iOS:lle.
  2. Jos käytät Google Home ‑sovellusta ensimmäisen kerran, luo koti.
  3. Valitse ensisijaisen Wifi-pisteen sijainti.
    • Voit käyttää mitä tahansa Google Wifi ‑pistettä ensisijaisena Wifi-pisteenä.
    • Ensisijainen Wifi-piste on yhdistettävä toimivaan modeemiin, joka on yhteydessä internetiin.
    • Signaali on vahvin, kun asetat ensisijaisen Wifi-pisteen silmien korkeudelle esteettömään paikkaan, esimerkiksi hyllylle tai TV-tasolle.
    • Lue lisää Google Wifi ‑laitteiden sijoittamisesta.
  4. Liitä Ethernet-johto Google Wifi ‑pisteen WAN-porttiin . Liitä johdon toinen pää modeemiin.
  5. Kytke ensisijainen Wifi-piste pistorasiaan.
  6. Odota 90 sekuntia, kunnes valo sykkii hitaasti sinisenä. Sykkivä sininen valo tarkoittaa, että voit ottaa laitteen käyttöön Home-sovelluksessa .
  7. Avaa Home‑sovellus puhelimella tai tabletilla.
  8. Valitse Laitteet Lisää Google Nest tai yhteistyökumppanin laite Google Nest or partner device.
  9. Valitse koti.
  10. Sovelluksen pitäisi löytää Google Wifi ‑laitteesi. Valitse Kyllä jatkaaksesi. Jos sinulla on useampi laite käyttöönotettavana, valitse ensisijainen Wifi-pisteesi.
  11. Skannaa laitteen pohjassa oleva QR-koodi.
  12. Anna langattomalle verkolle nimi ja turvallinen salasana.
  13. Valitse reitittimelle huone tai luo uusi.
  14. Viimeistele käyttöönotto seuraamalla sovelluksen ohjeita.
  15. Reitittimen pitäisi nyt luoda Wi-Fi-verkko. Tähän voi mennä muutama minuutti.
  16. Jos haluat lisätä toisen Wifi-laitteen, jatka valitsemalla sovelluksesta Kyllä tai lisää piste myöhemmin seuraamalla alla olevia ohjeita.

Toisen pisteen lisääminen

Voit lisätä Google Wifi- ja Nest Wifi ‐laitteita verkkoosi milloin tahansa. Kaikki lisätyt Wifi-laitteet katsotaan pisteiksi mesh-verkossa. Kun olet päättänyt pisteen sijainnin ja kytkenyt sen pistorasiaan, ota se käyttöön Home‑sovelluksen kautta.

1. Avaa Home-sovellus .
  2. Valitse Laitteet Lisää Google Nest tai yhteistyökumppanin laite Google Nest or partner device.
  3. Valitse koti, jos sitä pyydetään.
  4. Sovelluksen pitäisi löytää Wifi‑laitteesi. Valitse Kyllä jatkaaksesi. Jos verkkoon lisättäviä laitteita on useita, valitse laite, jonka haluat ottaa käyttöön pisteenä Seuraava
  5. Skannaa laitteen pohjassa oleva QR-koodi.
  6. Pisteen pitäisi nyt muodostaa yhteys.
    • Huom. Nest Wifi ‑pisteet: kun kuulet kaiuttimesta äänen, napauta Kyllä.
  7. Viimeistele käyttöönotto seuraamalla sovelluksen ohjeita.
  8. Jos haluat lisätä toisen pisteen, valitse sovelluksesta pyydettäessä Kyllä tai lisää piste myöhemmin toistamalla nämä vaiheet.
  9. Kun olet lisännyt kaikki Wifi-laitteesi, sovellus suorittaa mesh-testin, jolla vahvistetaan, että kaikki toimii.

Ratkaisuja käyttöönoton ongelmiin

Jos käyttöönotto ei onnistu, varmista, että
  1. pisteet on kytketty pistorasiaan ja yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon
  2. kaikki Aloittamiseen tarvitset nämä ‑kohdan vaatimukset täyttyvät.
Muita ohjeita ongelmatilanteisiin:
  • Pakota Home‐sovellus sulkeutumaan ja avaa se uudelleen.
  • Poista Home-sovellus ja asenna se uudelleen.
  • Unohda lähellä olevat verkot.
  • Käynnistä Wifi-laite uudelleen.
  • Tee käyttöönotto toisella laitteella (puhelimella tai tabletilla).

Jos käyttöönotto ei vieläkään onnistu, kokeile pisteen tehdasasetusten palauttamista. Voit myös ottaa yhteyttä tukeen.

Muita artikkeleita