To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hur många routrar eller åtkomstpunkter behöver jag för Nest Wifi Pro, Nest Wifi eller Google Wifi?

Hur många Google Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- eller Google Wifi-enheter som behövs för att ge täckning i hemmet varierar beroende på situation. Sådant som hemmets storlek, hemmets konstruktion och wifi-överbelastning i området kan påverka enhetens täckning.

Det här är en uppskattning av vilken täckning du får med ett Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- eller Google Wifi-system:

Täckning med Nest Wifi Pro

Nest Wifi Pro (USA)
Enheter Täckning
En Nest Wifi Pro-router Upp till ca 200 m²
Två Nest Wifi Pro-routrar Upp till ca 400 m²
Tre Nest Wifi Pro-routrar Upp till ca 610 m²
Fyra Nest Wifi Pro-routrar Upp till ca 810 m²

Täckning med Nest Wifi

Enheter Täckning
Nest Wifi-router (fristående) 1–2 rum och kök
Nest Wifi-router + en åtkomstpunkt 2–3 rum och kök
Nest Wifi-router + två åtkomstpunkter 3 rum och kök eller större
Ytterligare Nest Wifi-routrar eller -åtkomstpunkter Varje extra router eller åtkomstpunkt ger täckning i ytterligare ett till två rum.

Täckning med Google Wifi

Enheter Täckning
En Google Wifi-åtkomstpunkt 1–2 rum och kök
Två Google Wifi-åtkomstpunkter 2–3 rum och kök
Tre Google Wifi-åtkomstpunkter 3 rum och kök eller större
Fyra Google Wifi-åtkomstpunkter Varje extra åtkomstpunkt ger täckning i ytterligare ett eller två rum.

Obs! Nest Wifi-routern kan kombineras med fler Nest Wifi-routrar samt med Nest Wifi- och Google Wifi-åtkomstpunkter för att ge täckning. Däremot går det inte att skapa ett Nest Wifi-nätverk med enbart Nest Wifi-åtkomstpunkter. Det går inte att kombinera Nest Wifi Pro (wifi 6E) med Nest Wifi-routrar eller -åtkomstpunkter eller Google Wifi-åtkomstpunkter (wifi 5) i ett mesh-nätverk.

Som tumregel fungerar åtkomstpunkter bäst om de står två till tre rum ifrån varandra. Om wifi-signalen är svag längst bort i huset, till exempel, bör du inte ställa en Wifi-åtkomstpunkt just där. Ställ den halvvägs dit i stället. Försök ställa den högt, till exempel på en hylla.

Saker att tänka på när du planerar att använda wifi i hela hemmet

Bostadens storlek

Ju större bostadsyta du har, desto fler mesh-åtkomstpunkter behöver du för att få täckning överallt.
Bostadens konstruktion

Bostadens konstruktion

Åtkomstpunkterna fungerar bäst om det är fri sikt mellan dem. Wifi-täckningen kan påverkas av olika hinder, till exempel tunga möbler eller tjocka betong- eller tegelväggar. Om du har flera åtkomstpunkter blir det lättare att placera dem på ett sätt som undviker hinder. Om du har ett hus som spänner över flera våningar rekommenderar vi att du lägger till en extra wifi-åtkomstpunkt för att skapa ett säkert mesh-nätverk i hela hemmet. Om du till exempel har ett hus med två våningar på 204 kvadratmeter rekommenderar vi två mesh-åtkomstpunkter: en för första våningen (bottenplan) och en för våningen ovanför (eller nedanför om du har en källare).

Överbelastning av wifi-nätverk i området

I områden med många wifi-nätverk, t.ex. lägenhetshus, kan wifi-kanalerna bli överbelastade, vilket leder till sämre prestanda. Ju närmare en åtkomstpunkt du är, desto bättre wifi-anslutning får du. Det kan vara bra att placera mesh-åtkomstpunkterna lite närmare varandra i sådana situationer (ett till två rum ifrån varandra).

Högsta rekommenderade antalet Wifi-routrar eller Wifi-åtkomstpunkter

Vi rekommenderar att högst fem Wifi-enheter används i samma nätverk. Det kan hända att wifi-nätverkets prestanda försämras om du lägger till fler.

Google Home-appen har endast stöd för ett primärt wifi-nätverk per hem, men du kan skapa upp till fem hem med ett wifi-nätverk i varje. Dessutom kan varje wifi-nätverk per hem ha ett gästnätverk. Om du använder flera wifi-nätverk på samma plats kan det orsaka störningar om täckningarna överlappar varandra.

Wifi-systemen från Google Nest, inklusive Nest Wifi Pro, Nest Wifi och Google Wifi, är utformade för användning i hemmet. De är inte avsedda att användas för delning av nätverk mellan flera bostäder. Om du använder Wifi-enheter på det sättet kan det leda till långsammare wifi-hastigheter och instabila anslutningar.