We moved control of OnHub and Google Wifi devices to the Google Home app. You can easily migrate your Google Wifi network into the Google Home app, where you’ll be able to control your Wi-Fi network and other connected products in one place.

Hvor mange Google Nest- eller Google Wifi-punkt trenger jeg?

Antallet Google Nest Wifi- eller Google Wifi-punkt som trengs, varierer ut fra situasjonen. Hvis du vil ha Google Nest Wifi- eller Google Wifi-dekning i hele hjemmet, må du ta hensyn til følgende ting:

Boligens størrelse

Jo større boligen din er, desto flere tilleggspunkter må du ha for å oppnå Wi-Fi-dekning i hele boligen.

Her er et anslag over hvor god Wi-Fi-dekning du får med et Nest Wifi- eller Google Wifi-system:

Nest Wifi* Google Wifi**
Nest Wifi-ruter (frittstående) opptil 120 kvadratmeter Ett Google Wifi-punkt opptil 85 kvadratmeter
Nest Wifi-ruter + ett punkt opptil 210 kvadratmeter To Google Wifi-punkter opptil 170 kvadratmeter
Nest Wifi-ruter + to punkter opptil 300 kvadratmeter Tre Google Wifi-punkter opptil 255 kvadratmeter

* Nest Wifi krever en Google Nest Wifi-ruter og er kompatibel med både Google Nest Wifi-punkter og Google Wifi-punkter. Nest Wifi-ruteren kan dekke opptil 120 kvadratmeter. Hvert Nest Wifi-punkt kan dekke opptil 90 kvadratmeter.

** Dekningsanslag for Google Nest Wifi og Google Wifi gjelder for boliger med tømmerrammer. Boliger som er laget av annet materiale eller med uvanlige utforminger, kan ha ulik Wi-Fi-dekning.

** Anbefalingen ovenfor for antall Wifi-punkt er bare ment som veiledende – byggematerialer og layout kan påvirke Wi-Fi-dekningen. For hjem med tykke vegger eller en avlang utforming kan det være nødvendig med flere Wifi-punkt for å oppnå full dekning. Styrken og hastigheten til signalet avhenger av internett-leverandøren.

Som en generell regel fungerer punkter best når de er maksimalt to rom fra hverandre. Hvis for eksempel den ene enden av huset har dårlig Wi-Fi, bør du ikke plassere et Wifi-punkt på akkurat det stedet. Plassér det i stedet for et sted mellom de to punktene. Prøv å plassere det på et høyt sted, for eksempel på en hylle.

Boligens konstruksjonstype

Punkt fungerer best når de kan se hverandre med klar siktlinje. Hindringer som tunge møbler og vegger laget av tykk betong eller murstein kan påvirke Wi-Fi-ytelsen. Med flere punkt blir det enklere å plassere dem på en måte som unngår hindringer.

Høy pågang på Wi-Fi i nabolaget

I Wi-Fi-områder med mange brukere, for eksempel leiegårder, kan overfylte Wi-Fi-kanaler føre til redusert Wi-Fi-ytelse. Jo nærmere du er et punkt i slike miljøer, desto bedre blir Wi-Fi-ytelsen din.

Maksimalt antall punkt

Vi anbefaler maksimalt fem Wifi-punkt i ett nettverk.  Hvis du legger til flere, kan dette påvirke Wi-Fi-ytelsen negativt.

Google Home-appen støtter bare ett Wi-Fi-nettverk per hjem, men du kan opprette opptil fem hjem, med ett Wi-Fi-nettverk i hvert hjem.

Nest Wifi og Google Wifi er laget for personlig bruk i hjemmet og er ikke ment for deling av nettverk i flere boliger. Hvis Nest Wifi eller Google Wifi brukes på denne måten, kan det føre til lavere Wi-Fi-hastigheter og ustabile tilkoblinger.