Montako Google Nest- tai Google Wifi ‑pistettä tarvitsen?

Langattoman verkon toimintaan vaikuttavat monet seikat, joten tähän ei ole mitään nyrkkisääntöä. Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon:

Kodin koko

Mitä suurempi talosi on, sitä parempi Wi-Fi-kantaman täytyy olla. Parempi kantama puolestaan edellyttää useampia Google Wifi ‑pisteitä.

Tässä on arvio siitä, kuinka suuren Wi-Fi-kattavuuden Google Wifi ‑järjestelmä tarjoaa:

Wi-Fi-pisteiden määrä Wi-Fi-kattavuus neliömetreinä*
1 85 m²
2 85-170 m²
3 170+ m²

* Yllä mainittu suositus Wifi-pisteiden määrästä on ohjeellinen – asunnon rakennusmateriaalit ja pohjaratkaisu vaikuttavat Wi-Fi-signaalin kattavuuteen. Jos talossa on paksut seinät tai pitkiä ja kapeita tiloja, kattava verkko voi edellyttää useamman Wifi‑pisteen hankkimista. Signaalin vahvuus ja nopeus riippuvat internetpalveluntarjoajastasi.

Yleisesti ottaen Wi-Fi-pisteet toimivat parhaiten, jos ne ovat enintään kahden huoneen päässä toisistaan. Esimerkiksi jos talon päädyssä on heikko Wi-Fi-yhteys, Wi-Fi-pistettä ei pidä sijoittaa sinne. Aseta piste sen sijaan puoleenväliin kyseiseen suuntaan. Pyri sijoittamaan se korkealle paikalle, kuten hyllylle.

Kodin rakenne

Pisteet toimivat parhaiten, kun ne ovat näköetäisyydellä toisistaan. Suuret huonekalut, paksut betoni- tai tiiliseinät ja muut esteet voivat heikentää langattoman verkon suorituskykyä. Kun pisteitä on enemmän, ne on helpompi sijoitella niin, ettei niiden väliin jää esteitä.

Ympäristön Wi-Fi-ruuhkat

Esimerkiksi kerrostaloissa voi olla paljon Wi-Fi-verkkoja, jolloin Wi-Fi-kanavat saattavat ruuhkautua ja hidastaa yhteyttä. Tällaisessa ympäristössä langaton yhteys toimii sitä paremmin, mitä lähempänä piste on.

Pisteiden enimmäismäärä

Yhteen verkkoon kannattaa lisätä enintään viisi Wifi-pistettä.  Sitä useampien pisteiden lisääminen voi häiritä verkon toimintaa.