To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Hvor mange Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- eller Google Wifi-routere eller -punkter skal jeg bruge?

Antallet af Google Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- eller Google Wifi-routere eller -punkter, der er behov for, afhænger af din specifikke situation. Hvis du vil dække hele dit hjem med Wi-Fi, kan du overveje følgende:

Hjemmets størrelse

Jo større dit hus er, desto flere tilføjelsespunkter skal du bruge for at få dækning.

Her er et skøn over, hvor stor Wi-Fi-dækning du får med et Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- eller Google Wifi-system:

Nest Wifi Pro-dækning

Nest Wifi Pro (USA)
Enheder Dækning
Én Nest Wifi Pro-router Op til 200 m²
2 Nest Wifi Pro-routere Op til 400 m²
3 Nest Wifi Pro-routere Op til 600 m²
4 Nest Wifi Pro-routere Op til 800 m²
Nest Wifi Pro (Europa, resten af verden)
Enheder Dækning
Én Nest Wifi Pro-router Op til 200 m²
2 Nest Wifi Pro-routere Op til 400 m²
3 Nest Wifi Pro-routere Op til 600 m²

Nest Wifi-dækning

Enheder Dækning
Nest Wifi-router (selvstændig) Op til 200 kvm
Nest Wifi-router + ét punkt Op til 350 kvm
Nest Wifi-router + to punkter Op til 500 kvm
Nest Wifi-router + tre punkter Op til 650 kvm

Google Wifi-dækning

Enheder Dækning
Ét Google Wifi-punkt Op til 140 kvm
To Google Wifi-punkter Op til 280 kvm
Tre Google Wifi-punkter Op til 420 kvm
Fire Google Wifi-punkter Op til 550 kvm

Vigtigt! Nest Wifi kræver en Nest Wifi-router og kan kombineres med både Nest Wifi-punkter og Google Wifi-punkter for at opnå dækning. Nest Wifi Pro (Wi-Fi 6E) er ikke kompatibelt med Nest Wifi eller Google Wifi (Wi-Fi 5).

En god tommelfingerregel er, at punkterne fungerer bedst, når der er to til tre rum mellem dem. Hvis f.eks. den fjerneste ende af hjemmet har svag Wi-Fi-dækning, bør du ikke sætte et Wifi-punkt dér. Du bør i stedet sætte det halvvejs i den retning. Prøv så vidt muligt at placere det lidt oppe, f.eks. på en hylde.

Hvordan huset er bygget

Punkterne fungerer bedst, når de kan se hinanden med et åbent synsfelt. Afskærmninger som f.eks. tunge møbler og tykke betonvægge eller murstensvægge kan påvirke Wi-Fi-kvaliteten. Hvis du har flere Wifi-punkter, er det lettere at placere dem på en strategisk måde og undgå forhindringer. Hvis dit hjem strækker sig over mere end én etage, anbefaler vi, at du tilføjer et ekstra Wi-Fi-punkt, så du får et stærkt mesh-netværk i hele hjemmet. Hvis du f.eks. har et toetagers hus på 200 kvadratmeter, anbefaler vi, at du bruger to mesh-punkter: Ét til den nederste etage (stueplan) og ét til etagen over (eller under, hvis der er en kælder).

Wi-Fi-overbelastning i nabolaget

Overfyldte Wi-Fi-områder såsom lejlighedskomplekser kan resultere i belastede Wi-Fi-kanaler og reduceret Wi-Fi-ydeevne. I disse miljøer får du en bedre Wi-Fi-kvalitet, jo tættere du er på et punkt. Overvej at placere dine mesh-punkter lidt tættere på hinanden i sådanne tilfælde (1-2 rum væk).

Maksimalt antal Wifi-routere eller -punkter

Vi anbefaler, at du maksimalt tilføjer 5 Wifi-enheder på et enkelt netværk.  Hvis du tilføjer flere, kan det påvirke Wi-Fi-ydeevnen.

Google Home-appen understøtter kun ét Wi-Fi-netværk pr. hjem, men du kan oprette op til 5 hjem med hvert sit Wi-Fi-netværk i appen. Brug af flere Wi-Fi-netværk på samme sted kan dog forårsage interferens, hvis dækningen overlapper.

Nest Wifi og Google Wifi er udviklet til privat brug og er ikke beregnet til deling af netværk på tværs af flere boliger. Hvis du bruger Nest Wifi eller Google Wifi på denne måde, kan det resultere i langsommere Wi-Fi og ustabile internetforbindelser.