To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Vad är ett mesh-nätverk?

Google Nest Wifi Pro, Nest Wifi och Google Wifi är wifi-system med mesh-nätverk med som ger wifi- och Matter-täckning i hela hemmet. Ett mesh-nätverk består av en grupp anslutningsenheter, till exempel wifi-routrar, som fungerar som ett enda nätverk. Det innebär att det finns flera anslutningskällor i hemmet i stället för en enda router. Google kallar den första mesh-enheten du konfigurerar för en router och varje ytterligare mesh-enhet för en åtkomstpunkt.

Eftersom mesh-nätverken sänder från alla åtkomstpunkter i hemmet i stället för från en enda plats kan de ge bättre täckning över ett större område. Beroende på hemmets storlek kan du lägga till fler åtkomstpunkter för ytterligare wifi-täckning. Läs mer om hur många Wifi-enheter du behöver.

Alla åtkomstpunkter är trådlöst anslutna till varandra. Så länge de är inom räckvidd kan de kommunicera med varandra utan att behöva en router eller switch. Det möjliggör snabb och effektiv datatrafik.

Om du föredrar trådbunden anslutning kan Nest Wifi Pro, Nest Wifi, Google Wifi och andra enheter, till exempel datorer, skrivare och tv-apparater, även anslutas via Ethernet-kablar. Läs mer om att ansluta Wifi-routrar och åtkomstpunkter.

Skillnaden från traditionella wifi-nätverk

I vanliga wifi-nätverk är din telefon eller laptop ansluten till en enda router och all kommunikation går via den. Ju längre ifrån routern du är desto svagare blir signalen. Väggar, möbler och andra föremål och hinder kan påverka spridningen av trådlösa signaler i hela hemmet.

Med mesh-system har du flera anslutningspunkter i hemmet så att det alltid finns en i närheten.

Fördelar med ett mesh-nätverk

1. Flexibel täckning: Ytterligare åtkomstpunkter kan läggas till så att du får bättre täckning i områden som är svåra att nå, till exempel korridorer eller i närheten av väggar så att du får täckning utomhus.
  2. Självåterställning: Om en åtkomstpunkt i ett mesh-nätverk slutar att fungera omdirigeras kommunikationen helt enkelt via en annan åtkomstpunkt. Obs! Om routern eller den primära åtkomstpunkten (den som är ansluten till modemet) är offline så förlorar hela nätverket anslutningen. En avisering visas i appen efter några minuter.
  3. Direkt väg: Eftersom alla åtkomstpunkter är anslutna till varandra kan informationen gå via flera olika vägar. Det blir alltid den bästa vägen från punkt A till punkt B.