To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Wat is een mesh-netwerk?

Google Nest Wifi Pro, Nest Wifi en Google Wifi zijn wifi-systemen met een mesh-netwerk die overal in je huis wifi en Matter-radio leveren. Een mesh-netwerk is een groep verbonden apparaten, zoals wifi-routers die als één netwerk werken. Er zijn dus meerdere wifi-bronnen in je huis in plaats van slechts één router. Google noemt het eerste mesh-apparaat dat je instelt 'router' en elk extra mesh-apparaat een 'punt'.

Omdat mesh-netwerken vanaf elk punt in je huis uitzenden in plaats vanaf één locatie, kunnen ze een betere dekking bieden over een grotere ruimte. Afhankelijk van de grootte van je huis kun je meer punten toevoegen voor extra wifi-dekking. Meer informatie over hoeveel wifi-apparaten je nodig hebt

Alle punten zijn draadloos met elkaar verbonden. Zolang ze binnen elkaars bereik staan, kunnen ze met elkaar communiceren zonder dat hiervoor een router of schakelaar nodig is. Hierdoor kunnen gegevens snel en efficiënt worden doorgegeven.

Voor mensen met een voorkeur voor een bedrade verbinding kunnen de Nest Wifi Pro, Nest Wifi, Google Wifi en andere apparaten, zoals computers, printers en tv's, ook worden verbonden via ethernet-kabels. Meer informatie over hoe je wifi-routers en -punten kunt bedraden

Verschil met traditionele wifi-netwerken

In een traditioneel wifi-netwerk maakt je telefoon of laptop verbinding met één router. Alle communicatie verloopt via die ene router. Hoe verder je je van de router bevindt, hoe zwakker het signaal. Items zoals muren, meubels en andere obstakels kunnen de distributie van draadloze signalen in je huis beïnvloeden.

Met mesh-systemen heb je meerdere connectiviteitspunten in je huis, zodat je er nooit ver van verwijderd bent.

Voordelen van een mesh-netwerk

1. Flexibele dekking: Voeg extra punten toe voor een betere dekking in moeilijk te bereiken ruimten, zoals gangen en bij muren voor dekking buitenshuis.
  2. Zelfoplossend: Als een punt in een mesh-netwerk ermee ophoudt, wordt de communicatie eenvoudig doorgestuurd via een ander punt. Opmerking: Als je router of primaire punt (het punt dat is aangesloten op je modem) offline gaat, houdt het hele netwerk ermee op. Je ontvangt na enkele minuten ook een melding in de app.
  3. Direct pad: Alle punten zijn met elkaar verbonden. Gegevens kunnen hun bestemming dus via verschillende wegen bereiken, en altijd wordt de beste route van punt A naar punt B gekozen.