To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Mikä mesh-verkko on?

Google Nest Wifi Pro, Nest Wifi ja Google Wifi ovat mesh-verkkolaitteita, jotka luovat verkkoyhteyden Wi-Fi-teknologialla ja Matterin kautta kaikkialle kotiin. Mesh-verkko koostuu Wi-Fi-reitittimistä ja muista verkkolaitteista, jotka muodostavat yhdessä yhden verkon. Näin eri puolilla kotia on monia verkon yhteyspisteitä yhden keskitetyn reitittimen sijaan. Google kutsuu ensimmäistä verkkoon liitettävää mesh-laitetta reitittimeksi, ja jokainen sitä seuraava laite on piste.

Koska mesh-verkkosignaaleja lähetetään yhden keskitetyn paikan sijaan kodin eri pisteistä, verkon kattavuus on parempi. Kodin koosta riippuen Wi-Fi-verkon kattavuutta voi laajentaa entisestään lisäämällä uusia pisteitä. Katso, kuinka monta Wifi-laitetta tarvitset.

Kaikki pisteet ovat langattomasti yhteydessä toisiinsa. Kun ne ovat kantaman sisällä, ne voivat kommunikoida keskenään ilman reititintä tai kytkintä. Näin datan reititys on nopeaa ja tehokasta.

Jos haluat käyttää langallista yhteyttä, Nest Wifi Pron, Nest Wifin, Google Wifin ja muiden laitteiden (esim. tietokoneen, tulostimen ja television) kytkentään voi käyttää Ethernet-johtoa. Lue lisää langallisen yhteyden käytöstä Wifi-reitittimissä ja ‐pisteissä.

Ero perinteisiin Wi-Fi-verkkoihin

Perinteisessä Wi-Fi-verkossa esimerkiksi puhelimet ja kannettavat tietokoneet muodostavat yhteyden samaan reitittimeen, jonka kautta kaikki tietoliikenne kulkee. Mitä kauempana reitittimestä olet, sitä heikompi on signaali. Seinät, huonekalut ja muut esteet voivat vaikuttaa langattomien signaalien kulkuun eri puolille kotia.

Mesh-järjestelmissä on useita yhteyspisteitä, jolloin verkko on aina lähellä.

Mesh-verkon edut

1. Joustavasti laajennettava: Voit lisätä pisteitä kattavuuden parantamiseksi käytävissä ja muissa hankalissa paikoissa. Verkon voi myös ulottaa ulkotiloihin asentamalla pisteitä seinien lähelle.
  2. Itseään korjaava: Mesh-verkossa yhden pisteen menettäminen tarkoittaa, että liikenne ohjataan jokin muun pisteen kautta. Huom. Jos modeemiin liitetyn reitittimen tai ensisijaisen pisteen yhteys katkeaa, verkko ei toimi. Tällaisessa tapauksessa saat myös ilmoituksen sovellukseen muutaman minuutin kuluessa.
  3. Suorin yhteys: Koska kaikki pisteet ovat yhteydessä toisiinsa, datansiirtoon on käytettävissä useita eri reittejä, joista valitaan aina paras mahdollinen.

Muita artikkeleita