Google Home och gästläge

Har du vänner hemma? Med gästläget kan de casta till din Google Home-enhet från en mobil enhet utan att vara anslutna till ditt Wi-Fi-nätverk.

Steg 1. Värden konfigurerar gästläget

Som värd kan du låta ditt lösenord vara privat. Gästerna kan casta från sina mobila enheter om de är i samma rum som Google Home-enheten.

Så här konfigurerar du gästläget (som värd):

1. Mobilen eller surfplattan måste vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home för att du ska kunna konfigurera eller hantera inställningarna för gästläget.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  3. Tryck på enheten som du vill konfigurera gästläget på följt avInställningar Settings icon.
  4. Tryck på Gästläge.
  5. Dra reglaget för gästläget till På eller Av On.

Steg 2. Gästerna ansluter till gästläget

​Som gäst kan du casta innehåll utan att ansluta till värdens Wi-Fi-nätverk. Obs! Du måste vara ansluten till någon form av Wi-Fi-nätverket för att kunna använda gästläget. Det kan till exempel vara ett gästnätverk där du befinner dig eller en mobildataanslutning.

1. Öppna en Chromecast-kompatibel app och tryck på Cast-knappen Active cast extension.
  2. Anslut genom att välja Enheter i närheten och följa anvisningarna.
  3. Om det inte går att upprätta en anslutning med hjälp av ljudsignalen anger du en fyrsiffrig pinkod som värden ger dig. I anvisningarna nedan står det var du hittar pinkoden.

Här hittar du pinkoden för gästläget

En fyrsiffrig pinkod krävs för att ansluta till en Google Home-enhet i gästläge. När en enhet i närheten försöker ansluta överför Google Home-enheten pinkoden automatiskt med hjälp av korta, ohörbara ljudsignaler. Om det inte går att upprätta en anslutning med hjälp av ljudsignalen kan gästen ansluta manuellt genom att ange den fyrsiffriga pinkoden.

Värden hittar pinkoden för gästläget på två ställen:

På enhetskortet
  1. Öppna Google Home-appen Google Home app.

2. Tryck på fliken Förslag .

3. Leta reda på det enhetskort du behöver pinkoden till.

4. Pinkoden står nedanför enhetsnamnet.

I enhetsinställningarna
  1. Öppna Google Home-appen Google Home app.
  2. Tryck på enheten som du vill hitta pinkoden för följt av Inställningar Settings icon.
  3. Tryck på Gästläge.
  4. Pinkoden står nedanför På. Ge pinkoden till gästerna så att de kan ange den manuellt när de försöker ansluta.

Obs!

Konfiguration

Värdar för gäster och gäster som använder gästläget kan:

• konfigurera (dvs. aktivera eller inaktivera) gästläge på alla enheter som har stöd för Google Home-appen.

Casta

Gästläget kan användas på olika sätt beroende på operativsystem.

• På Android
    • Casta innehåll med Android 4.3 eller senare på Google Home-enheter.
  • På iOS
    • Casta innehåll med iOS8 eller senare.
    • Obs! Bluetooth måste vara aktiverat för att du ska kunna casta innehåll i gästläge.

Du väljer själv om du vill använda gästläge och du kan när som helst inaktivera funktionen i Google Home-enhetens inställningar. På en Android- eller iOS-enhet får du tillgång till och hanterar (aktiverar eller inaktiverar) gästläget i Google Home-appen.

Inställningarna för gästläget återställs när du återställer standardinställningarna på Google Home-enheten.