Spela upp från Chromecast-kompatibla appar på skärmar eller högtalare från Google Nest eller Google Home

Att spela upp musik på en Google Nest- eller Google Home-enhet är ett enkelt sätt att lyssna med favoritljudapparna på högtalarna. Du kan till och med använda telefonen eller surfplattan som fjärrkontroll och styra allt från uppspelning till volym.

Steg 1. Casta från Chromecast-kompatibla appar till högtalaren eller skärmen

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna en Chromecast-kompatibel app.
  3. Tryck på Cast-knappen .
  4. Tryck på den högtalare eller skärm som du vill casta till.
  5. Cast-knappen blir mörkgrå när anslutningen är klar.
  6. Nu kan du casta ljud och video till enheten.
  7. ovanpå enheten. Tryck på Sluta casta i rutan som visas.

Obs! För vissa musikleverantörer som har en Chromecast-kompatibel app, till exempel Spotify, kan du bara spela upp musik om du har en prenumeration. Dessutom finns det bara stöd för YouTube-innehåll i appen YouTube Music (och inte YouTube-appen) och du måste ha ett YouTube Premium-konto. YouTube Music är bara tillgängligt i USA och Australien.

Steg 2. Styr Chromecast-kompatibla appar med hjälp av röstkommandon

Följande kommandon fungerar med nästan alla Chromecast-kompatibla appar.

Åtgärd:

Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” och …

Pausa Pause

”Pausa”, ”Pausa musiken”

Fortsätt

”Återuppta”, ”Fortsätt spela upp”

Stäng av Stop

”Stäng av”, ”Stäng av musiken”

Vad är det som spelas

”Vad är det som spelas?”, ”Vilken låt är det som spelas?”, ”Vilken artist är det som spelas?”

Ställa in volymen

”Ställ in volymen på 5”, ”Ställ in volymen på 40 %”

Kom ihåg! Det finns avancerade röstkommandon för Chromecast-kompatibla appar som Spotify, Google Play Musik med flera.

Andra sätt att styra musiken

Du kan också styra uppspelningen genom att trycka uppe på enheten eller genom att använda Google Home-appen Google Home app.

Från din enhet

Google Home Google Home

Åtgärd:

Genom att trycka så här på enheten:

Bild

Spela upp/pausa/stoppa alarm eller timer

Tryck en gång på enhetens ovansida

Höja volymen

Svep medsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för mediafiler. Du kan när som helst ändra timer- och alarmvolymen i Google Home-appen.

Sänka volymen

Svep motsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för mediafiler och Google-assistenten. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Tala in din förfrågan

Tryck länge på enhetens ovansida

Googel Nest Mini Google Nest Mini (andra generationen)

Åtgärd:

Så här trycker du på Google Nest Mini:

Bild

Höja volymen

Tryck på höger sida på Nest Mini.

Sammanlagt 10 tryck ger högsta volym.

Obs! Detta ändrar bara volymen för mediafiler och Google-assistenten. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Google Nest Mini volume up

Sänka volymen

Tryck på vänster sida på Nest Mini.

Sammanlagt 10 tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs!: Detta ändrar bara volymen för mediafiler och Google-assistenten. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Google Nest Mini volume down

Spela upp/pausa/stänga av   Tryck mitt på Nest Mini.

Obs!
Det går inte att styra uppspelningen genom att trycka på Nest Minis ovansida om du har bett Google att casta till en annan enhet. Exempel: ”Ok Google, titta på YouTube på Google Nest Hub Max”. Använd röstkommandon i stället: ”Ok Google, stoppa”.
Google Nest Mini center tap
Tala in din förfrågan Obs! Det går inte att aktivera assistenten genom att trycka på Nest Minis ovansida och hålla kvar fingret.

Säg i stället ”Ok Google” och tala in förfrågan.

Google Home Mini Google Home Mini (första generationen)

Åtgärd:

Genom att trycka så här på Google Home Mini:

Bild

Höja volymen

Tryck på höger sida av Mini.

Tryck till volymnivå 10 om du vill ha maxvolym.

Obs! Detta ändrar bara volymen för mediafiler och Google-assistenten. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Sänka volymen

Tryck på vänster sida av Mini.

Sammanlagt 10 tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen för mediafiler och Google-assistenten. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Spela upp/pausa/stänga av

Tryck och håll kvar fingret på endera sidan av Home Mini.

Tala in din förfrågan

Obs! Det går inte att aktivera assistenten genom att trycka på Minis ovansida och hålla kvar fingret.

Säg i stället ”Ok Google” och tala in förfrågan.

Med Google Home-appen

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  3. Tryck på enheten som spelar upp musik. Högst upp på skärmen visas följande uppgifter om den aktuella musiksessionen:
  • Inställningar för equalizer
  • Enhetsinställningar
  • Hjälp och feedback

Höja volymen

Svep medurs på volymreglaget. Du kan svepa hela vägen runt till 100 %.

Sänka volymen

Svep moturs på volymreglaget. Du kan svepa hela vägen runt till 0 %. Då stängs ljudet av för musiken, men mikrofonen är fortfarande på.

Relaterade länkar

Spela upp ljud på högtalare och tv-apparater med Google Nest eller Home-enheter

Spela upp video på tv-apparater med Google Nest eller Home-enheter

Lyssna på radio

Lyssna på poddradio

Styra begränsat innehåll på Google Nest eller Home-enheter