Spela upp media från Chromecast-kompatibla appar på Google Home

Att spela upp musik på Google Home är ett enkelt sätt att ta del av dina favoritljudappar på högtalarna. Du kan till och med använda mobilen eller surfplattan som fjärrkontroll och styra allt från uppspelning till volym.

Steg 1. Casta från Chromecast-kompatibla appar till Google Home

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home.
  2. Öppna en Chromecast-kompatibel app.
  3. Tryck på Cast-knappen .
  4. Tryck på den Google Home-enhet som du vill casta till.
  5. Cast-knappen blir mörkgrå när anslutningen är klar.
  6. Nu kan du casta ljud och video till Google Home.
  7. När du vill sluta casta trycker du på Cast-knappen  ovanpå enheten. Tryck på Sluta casta i rutan som visas.

Obs! För vissa musikleverantörer som har en Chromecast-kompatibel app, till exempel Spotify, kan du bara spela upp musik om du har en prenumeration. Dessutom finns det bara stöd för YouTube-innehåll i appen YouTube Music (och inte YouTube-appen) och du måste ha ett YouTube Premium-konto. YouTube Music är bara tillgängligt i USA och Australien.

Steg 2. Styr Chromecast-kompatibla appar med hjälp av röstkommandon

Följande kommandon fungerar med nästan alla Chromecast-kompatibla appar.

Åtgärd:

Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” och …

Pausa Pause

”Pausa”, ”Pausa musiken”

Fortsätt

”Återuppta”, ”Fortsätt spela upp”

Stäng av Stop

”Stäng av”, ”Stäng av musiken”

Vad är det som spelas?

”Vad är det som spelas?”, ”Vilken låt är det som spelas?”, ”Vilken artist är det som spelas?”

Styra volymen

”Ställ in volymen på 5”, ”Ställ in volymen på 40 %”

Kom ihåg! Det finns avancerade röstkommandon för Chromecast-kompatibla appar som Spotify, Google Play Musik med flera.

Andra sätt att styra musiken

Du kan också styra uppspelningen genom att trycka uppe på Google Home-enheten eller genom att använda Google Home-appen Google Home app.

Med Google Home-enheten

Google Home Google Home

Vad du kan göra:

Genom att trycka så här på enheten:

Bild

Spela upp/pausa/stoppa alarm eller timer

Tryck en gång på enhetens ovansida

Höja volymen

Svep medurs på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för mediafiler. Du kan när som helst ändra timer- och alarmvolymen i Google Home-appen.

Sänka volymen

Svep moturs på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för mediafiler och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Tala in din förfrågan

Tryck länge på enhetens ovansida

Google Home Mini Google Home Mini

Vad du kan göra:

Genom att trycka så här på Google Home Mini:

Bild

Höja volymen

Tryck på höger sida av Mini.

Tryck till volymnivå 10 om du vill ha maxvolym.

Obs! Detta ändrar bara volymen för mediafiler och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Sänka volymen

Tryck på vänster sida av Mini.

Sammanlagt 10 tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen för mediafiler och Google Assistent. På volymnivå 0 är alla medier tysta, men Google-assistenten talar fortfarande på den lägsta nivån.  Volymen för alarm och timer ändras inte.

Spela upp/pausa/stänga av

Obs! Du kan inte styra mediafiler genom att trycka på Minis ovansida.

Säg i stället ”Ok Google <pausa/spela upp/stäng av>”.

Tala in din förfrågan

Obs! Du kan inte tala in en förfrågan till assistenten genom att trycka länge på Minis ovansida.

Säg i stället ”Ok Google” och tala sedan in den.

Med Google Home-appen

1. Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Google Home-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home app på en mobil enhet.
  3. Tryck på enheten som spelar upp musik. Högst upp på skärmen visas följande uppgifter om den aktuella musiksessionen:
  • Inställningar för equalizer
  • Enhetsinställningar
  • Hjälp och feedback

Höja volymen

Svep medurs på volymreglaget. Du kan svepa hela vägen runt till 100 %.

Sänka volymen

Svep moturs på volymreglaget. Du kan svepa hela vägen runt till 0 %. Då stängs ljudet av för musiken, men mikrofonen är fortfarande på.

Relaterade länkar

Spela upp ljud på högtalare och tv-apparater med Google Home

Spela upp videor på en tv med Google Home

Lyssna på radio

Lyssna på poddradio

Styra begränsat innehåll på Google Home